maritbet girişmaritbet
Seramik Tanıtım Grubu Cannes'da hedef yüksellti

Seramik Tanıtım Grubu Cannes'da hedef yüksellti

Türk Seramik Tanıtım Grubu, “Turkishceramics”, dünyanın en büyük ve en önemli inşaat ve gayrimenkul buluşması olarak kabul edilen ve bu yıl 25'incisi düzenlenen MIPIM Fuarı'nda gelecek 10 yıl hedeflerini açıkladı

Açılış günü programı kapsamında  Türk seramik sektörünü tanıtan bir sunum yapan Seramik Tanıtım grubu Yönetim Kurulu üyesi Erdem Çenesiz, hedeflerinin 10 yıl icinde yılda 3,5 milyar dolarlık ihracat yaparak "seramikte dünya lideri olmak" olduğunu söyledi. Dünyanın en büyük ve en önemli inşaat ve gayrımenkul fuarı olarak kabul edilen MIPIM başladığı günden itibaren uluslararası emlak sektöründen (ofis, ev, perakende, sağlık, spor, lojistik ve endüstriyel) en etkili oyuncuları bir araya getirerek, dünya genelinde en fazla sayıda imar projesi ve sermaye kaynağına rakipsiz erişim imkanı sunuyor. 40 bin metrekare fuar alanı üzerinde, 80 ülkeden 2 bin firma, 3 bin CEO, 4 bin 300 yatırımcı, 460 gazeteci ve 20 bin çok özel katılımcıyı Fransa'nın Cannes kentinde toplayan fuarda Türkiye, tıpkı 2013'te olduğu gibi bu yıl da  "onur ülkesi" statüsüyle ağırlanıyor. Fuara bu yıl 627 bağımsız katılımcı, 205 şirket, 18 yatırımcı firma, 54 stand ve 50 gazeteciyle katılan Türkiye'nin en önemli fuar sponsorlarından biri, Turkishceramics, Türk Seramik Tanıtım Grubu.

"Türkiye, seramik vitrifiye üretimi ve ihracatında Avrupa lideri" 

Fuarda Türk Seramik Tanıtım Grubu adına bir sunum yapan  Erdem Çenesiz, Türkiye'nin kaliteli hammadde bolluğu ve yeni teknolojiye sahip üretim tesisleri ile adeta bir "Seramik diyarı" olduğunu belirterek seramiğin Hititler'den Osmanlı'ya günlük yaşamda Türkiye topraklarında 8 bin yıllık bir tarihi olduğuna dikkat çekti.
Türkiye'nin halihazırda, karo seramik ihrac eden ülkeler sıralamasında dünya beşincisi ve Avrupa üçüncü; seramik vitrifiye ürünleri ihracatında ise dünya üçüncüsü  ve avrupa birincisi olduğunu söyleyen Çenesiz, "Türkiye'nin  9.8 milyon parça ve 204 milyon dolar değerle bu alanda Avrupa liderliğini devam ettirdiğini"  belirtti. 

"Hedefimiz 10 yıl içinde yılda 3,5 milyar dolarlık seramik ihraç etmek" 

Türkiye'nin tüm seramik sektörü düşünüldüğünde genel sıralamada 3. olduğunu söyleyen Çenesiz sunumunda, Türk Seramik Tanıtım Grubu'nun 1997 yılında Türk seramik sektörünü dünyada imaj ve ticari olarak liderliğe taşımak amacıyla kurulduğunu belirterek, "Şu anda yıllık 1 milyar dolar olan ihracat rakamını 10 yıl içerisinde 3,5 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz; sektörde küresel olarak zaten iyi durumdayız ancak rekabet gücümüzü fiyat dışındaki unsurlara taşıyarak daha güçlü markalar oluştırmaya çalışıyoruz. Hedefimiz çok kısa bir zaman içinde dünyada seramikte lider olmak" dedi. 

Türk seramik sektörü satınalmalarla avrupa daki liderliğimizi sağlamlaştırıyor

Mipim'i takip eden ab üyesi ülkelerin basın mensuplarının da katıldığı toplantıda konuşan Çenesiz “Vitra nın “Villeroy&Boch Tiles'ın” , Seramiksan ın  “Ceramica Rondine” nin çoğunluk hissesini, Kale grubunun Edilgress ve Ece Holding in de  ISVEA nın tamamını almasıyla  Türk seramiği Avrupadaki liderliğini sağlamlaştırıyor.” dedi

25. MIPIM Fuarı 14 Mart'a kadar sürecek.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mipim / AR ödülleri için başvurular başladı
  • 05.10.2020 11:36

Mipim / AR ödülleri için başvurular başladı

Bu yıl 20. yılını kutlayan Mipim AR ödülleri pandemi sonrası farklı yaklaşımlarl ...

İstanbul Havalimanı'nın inşaatını anlatan kitap satışta!
  • 25.09.2020 13:56

İstanbul Havalimanı'nın inşaatını anlatan kitap satışta!

İstanbul Havalimanı’nın inşaat aşamasından açılışına kadar olan süreci anlatan “ ...

16 adımda kombinizi kışa hazırlayın!
  • 24.09.2020 10:30

16 adımda kombinizi kışa hazırlayın!

Baymak, kombi bakımını yaptırarak kışa sorunsuz girmek isteyenler için “16 adımd ...

İTO, Cannes'da düzenlenen MIPIM 2019’a katılıyor!
  • 17.01.2019 11:31

İTO, Cannes'da düzenlenen MIPIM 2019’a katılıyor!

Türkiye, İstanbul Çadırı ile dünyanın en büyük emlak fuarlarından biri olan MIPI ...

Türkiye, birçok şehriyle MIPIM'de sahaya çıkıyor
  • 11.01.2018 14:39

Türkiye, birçok şehriyle MIPIM'de sahaya çıkıyor

13-16 Mart 2018 tarihlerinde gayrimenkul alanındaki tüm paydaşları Fransa’nın Ca ...

Rihanna, Cannes’da villa aldı!
  • 02.01.2018 09:44

Rihanna, Cannes’da villa aldı!

Barbados asıllı ABD'li şarkıcı Rihanna, ev koleksiyonuna bir yenisini daha ekled ...