maritbet girişmaritbet
Küçükçekmece Belediyesi, yeşil sertifikalı binasında ilk toplantısını gerçekleştirdi

Küçükçekmece Belediyesi, yeşil sertifikalı binasında ilk toplantısını gerçekleştirdi

Küçükçekmece Belediyesi, Türkiye’nin ilk yeşil sertifikalı kamu binası olma özelliğini taşıyan yeni binasında ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi

Yaklaşık 2 yıl önce temelleri atılan ve mimarisi, altyapısı, verimli enerji kullanımı ile doğa dostu ve örnek bir proje olan ‘Türkiye'nin İlk Yeşil Sertifikalı Kamu Binası'nın inşasında sona gelindi. Halkalı'da yükselen Küçükçekmece Belediyesi'nin çevre dostu yeni binasında gerçekleştirilen ilk meclis toplantısına; Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Temel Karadeniz, meclis üyeleri, iş adamları ve basın mensupları katıldı.

“Akıllı ve tasarruflu bir bina”
Toplantıdan önce katılımcılara yeni belediye binasını gezdiren Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, akıllı binanın özelliklerini şöyle sıraladı:
Yeni kamu binası, insan merkezli, yaşam kalitesini en üst noktaya çıkartacak, verimli bir bina olarak tasarlanmış olmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Breeam Sertifikası'na sahip bir bina. Mimari açıdan özel bir tasarım. Engelliler için her türlü detay dikkate alındı. Bina 38 bin metrekare kapalı alana sahip. Yüzde 35 enerji tasarrufu sağlıyor. Ayrıca yılda yaklaşık 350 ton daha az karbon salınımı sağlayan bir bina. Her malzeme geri dönüşümlü olarak düşünüldü. Otomasyon sistemi sayesinde her birimin tükettiği enerji izleniyor. Yeni kamu binamız her anlamda örnek teşkil ediyor. En son Danimarka'dan 75 kişilik heyetimiz gelerek incelemelerde bulundu ve ülkelerine şaşkınlıkla döndüler. Çünkü tam anlamıyla örnek oluşturacak bir bina. Binanın üst kısmı tamamen çim. Yağmur suyunu depolayarak, filtreleyip, çevre sulamasında kullanacağız. Buz depolama ünitelerimizi soğutmada da kullanacağız. Gün ışığından en üst seviyede yararlanacağız.”

“Her ihtiyaca cevap verecek nitelikte”
Türkiye'nin ilk yeşil sertifikalı kamu binasının 100-120 yıl civarında yaşayacağını kaydeden Aziz Yeniay, “Binamızın yüzde 100'ü Küçükçekmece Belediyesi bütçesinden karşılandı. 75 trilyona mal oldu. Ön kısmında 40 dönümlük bir park alanı, kapalı otoparkı, çocuk yuvası, spor salonu ve kafeleriyle de hem vatandaşın hem de personelin her türlü ihtiyacına cevap verecek niteliktedir” diye konuştu.

Resmi açılışı Başbakan Erdoğan gerçekleştirecek
Küçükçekmece Belediye Meclisi'nin Şubat ayı ilk toplantısında, ilçedeki bazı parsellerin imar kanunlarına göre tahsis durumları görüşüldü. "10 yılda meclis üyesi kardeşlerimizle Küçükçekmece'yi iyi bir noktaya getirdik" diyerek, meclis üyelerine ve emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Yeniay, “Henüz merdivenin birinci basamağındayız. Bu çıta daha yukarılara yükselecek. Yeni kamu binamızın açılışını Şubat ayı sonunda Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştireceğiz” dedi.
İHA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Aziz Yeniay 'Gayrimenkul, Türkiye'nin kalkınması demek'
  • 12.05.2016 16:54

Aziz Yeniay 'Gayrimenkul, Türkiye'nin kalkınması demek'

24 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay, 15. Gayrimenkul Zirvesi'nde k ...

İstanbul'daki emlak değerleri daha yukarı çıkacak!
  • 31.03.2016 10:03

İstanbul'daki emlak değerleri daha yukarı çıkacak!

24 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay, emlak fiyatlarının yükselmeye ...

Rant vergisinde en önemli kriter adalet!
  • 22.01.2015 13:41

Rant vergisinde en önemli kriter adalet!

24 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay, rant vergisi sürecinde en öne ...

Eski belediye başkanı inşaat şirketi kurdu, projeye başladı
  • 21.10.2014 11:55

Eski belediye başkanı inşaat şirketi kurdu, projeye başladı

Küçükçekmece eski Belediye Başkanı Aziz Yeniay, 24 Gayrimenkul'ün yönetim kurulu ...

Aziz Yeniay, emlaktasondakika'yı tercih etti
  • 16.09.2014 11:54

Aziz Yeniay, emlaktasondakika'yı tercih etti

24 Gayrimenkul'ün Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay, CNR Emlak 2014 Fuarı'nda e ...

Aziz Yeniay, İstanbul'da kentsel dönüşümü anlattı!
  • 01.11.2012 17:17

Aziz Yeniay, İstanbul'da kentsel dönüşümü anlattı!

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Arkitera'nın düzenlediği Başkanlar Ko ...