maritbet girişmaritbet
Karabük'ün 130 yıllık tarihi Taşhan hizmete açıldı

Karabük'ün 130 yıllık tarihi Taşhan hizmete açıldı

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Karabük'te 130 yıllık Taşhan'ı restore ettirerek hizmete açtı.

Eflani'nin merkezinde 1884 yılında yapılarak kullanılan ve sonra atıl kalan Taşhan, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından restore edilerek hizmete alındı.

Belediye sosyal tesisleri olarak kullanılacak han için belediyeye ait bir düğün salonunda yapılan açılış törenine, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Eflani Kaymakamı Tolga Özdemir,  Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul,  BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal, Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende, hanın girişinde bulunan ve hanla birlikte restore edilen Osmanlı Türkçesi ile yazılı kitabe, Kaymakam Özdemir tarafından okundu.

Validen Osmanlı Türkçesine destek

Törende konuşma yapan Vali Alimoğlu, hanın Osmanlı Türkçesi ile yazılı kitabesinin çok güzel olduğunu söyledi.

Hanın 130 yıl önce yapıldığını, bir şeyin iyi ve güzel yapıldığında eskimediğini ifade eden Alimoğlu, "Bu bizim ihmalimizden yıkılmış. Sağolsun belediye başkanı bu işe kadirşinaslık göstererek yeniden canlandırmış. Kitabe çok güzel. Bugünlerde malum tartılışıyor. Dedelerimizin dilini anlayabilir miyiz, anlayamaz mıyız? Anlasak bir zararı olur mu diye. Kaymakam Bey okuyunca hepiniz anladınız. Ne demek istediğini anladınız. Bunların boş insanlar olmadığını anladınız. Bizim yeniden lisan gibi onun esaslarını, kültürünü, dilini ne lazımsa doğru öğrenme yönünden gayret göstermemiz gerektiğini anlıyoruz. Bu da zor bir şey değil. Bir şeyi öğrenmenin yolu önce lüzumuna inanmak ve sonra da bir bilene sormak, öğrenmek" diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Karabük'ün 130 yıllık tarihi Taşhan hizmete açıldı
  • 11.12.2014 12:47

Karabük'ün 130 yıllık tarihi Taşhan hizmete açıldı

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Karabük'te 130 yıllık Taşhan'ı restore ettirerek ...