maritbet girişmaritbet
Zorlu Center'a Eataly restoran ve marketleri geliyor!

Zorlu Center'a Eataly restoran ve marketleri geliyor!

Gelecek yıl kapılarını açması planlanan Zorlu Center, İtalyan lezzetlerini sevenleri can evinden yakalayacak

 

Gelecek yıl kapılarını açması planlanan Zorlu Center, İtalyan lezzetlerini sevenleri can evinden yakalayacak. Zorlu Center'ın 6 bin metrekaresine yerleşecek Eataly, restoranları ve marketiyle hizmet verecek.
 
Levent'in çehresini değiştirmesi beklenen Zorlu Center, damak tadına önem verenlerin de yeni adresi olacak gibi görünüyor. Yeme-içme işini sıkı tutan grup, son dönemin yıldızı parlayan İtalyan restoranlarından Eataly ile görüşüyormuş. Eee, tabii kolay değil İstanbul'un en lüks yaşam alanlarından birisine oynamak.
 
Anlaşma sağlanırsa İtalya, New York ve Japonya'da hep büyük konseptlerde çalışan Eataly, Zorlu Center'ın teras katını kaplayacakmış: Yaklaşık 6 bin metrekare. Operasyon bu kadar lüks olunca işten anlayanla işbirliği yapmak lazım. Duyduklarım doğruysa Zorlu Grubu, bunun için Borsa Grubu'yla görüşüyormuş. Ayrıca grup gözüne işten anlayan isimler de kestirmiş durumda. Bunlardan birisi de Papermoon'un ünlü aşçısı Pino. Zorlu, yeme-içme sektöründe transferleri hızlandırabilir yani...
 
Şule Zorlu da müdavimlerinden
Duyduklarıma göre Ahmet Nazif Zorlu'nun kızı Şule Zorlu ve eşi Serdar Cümbüş de, bu restoranın müdavimleri arasında. New York'a gittiklerinde restorandan çıkmıyorlarmış. Açıldığı her şehirde İtalyan yemeği sevenlerin gözde mekanı haline gelen Eataly'i anlatırsam 6 bin metrekarelik alanı anlayacaksınız. 2007'de dört kafadarın kurduğu restoran, 5 yıl gibi kısa bir sürede çok hızlı büyümüş. ABD'deki televizyon şovlarıyla tanınan Mario Batali, Oscar Farinetti, best-seller yemek kitaplarının yazarı, televizyonda çok sevilen bir şef olan Lydia Bastianich ve oğlu Joe Bastianich'in vizyonuyla kurulan restoran-market, New York şubesinin açılmasıyla adını dünyada duyurdu. Adı İngilizce yemek (eat) ve İtalya'dan alan Eataly'yi İtalyan marketi gibi düşünebilirsiniz. Restoranın etrafında manav tezgahları, et, makarna, peynir, ekmek, şarap, reçel dondurma reyonları var. Ben New York'taki restoranı anlatayım size...
 
Restoranda pişirilen her şey, çiğ olarak da satılıyor. Kahve, reçel her şey İtalya'dan geliyor. İçinde
4 restoran var: Balık, et, makarna ve kafe... Makarnanızı restoranda seçiyorsunuz, hemen yapıp önünüze getiriveriyorlar. İtalyan gurme makarnası De Cecco'yu seçtiniz diyelim. Hangi çeşidinin hangi tencerede ve hangi soslarla daha iyi gideceğini anlatıyorlar size. Zorlu Center'da da aynı konsept kullanılacakmış.
 
Demet Sabancı gençlere ‘altın bilezik' dağıtacak
Demet Sabancı Çetindoğan'ın ZTV'si yeni bir kulvara giriyor. Beş yıldır başta üniversite sınavlarına hazırlananlar olmak üzere öğrencilerin yararlandığı dersler yayınlayan ZTV Bilgi, bundan böyle mesleki eğitime yönelik, üstelik sertifikalı programlara başlıyor. ZTV Bilgi'nin Kıbrıs Lefke Avrupa Üniversitesi'yle yaptığı işbirliğiyle yürütülecek ‘Altın Bilezik Sertifika Programları' günümüzde en çok eleman talebi olan altı dalda gerçekleştirilecek. 1 Temmuz'da satış-pazarlama, video-montaj kurgu, çağdaş yönetim ve yönetim teknikleri,     1 Ağustos'ta güvenlik elemanı yetiştirme, call center elemanı yetiştirme, 1 Ekim'de de gastronomi programları başlayacak.
 
Sertifika programlarına başvurular www.ztv.com.tr internet sitesi üzerinden online üyelik şeklinde yapılacak ve dersler de internet üzerinden izlenebilecek. Sertifika programına katılan öğrenciler, Kıbrıs Lefke Üniversitesi tarafından ilan edilen tarihlerde sınava tabi tutulacaklar, başarılı olanlara uluslararası geçerliliği olan mesleki eğitim sertifikası verilecek.
Songül Hatısoru / Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Barbaros Hayrettin Paşa Camisi FPV dron ile görüntülendi
  • 12.05.2023 17:04

Barbaros Hayrettin Paşa Camisi FPV dron ile görüntülendi

Mimar Sinan'ın kalfalık eseri Süleymaniye Camisi'nden öykünerek tasarlanan Barba ...

Togg, akıllı otomobilini Zorlu Center'da görücüye çıkardı!
  • 20.07.2022 16:37

Togg, akıllı otomobilini Zorlu Center'da görücüye çıkardı!

Zorlu Center Levazım Girişi’ndeki alanda sergilenmeye başlanan ve Togg’un gelece ...

Barbaros Hayrettin Paşa Camisi inşaatı hızla devam ediyor
  • 25.02.2022 10:49

Barbaros Hayrettin Paşa Camisi inşaatı hızla devam ediyor

Mimar Sinan'ın kalfalık eseri Süleymaniye Camisi'nden öykünerek tasarlanan ve ka ...

Zorlu Center, Sıfır Atık Belgesi aldı
  • 14.12.2021 16:44

Zorlu Center, Sıfır Atık Belgesi aldı

Zorlu Center, kurduğu Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlı ...