maritbet girişmaritbet
'Yatırım Destek Hamlesi' yatırımcıların ilgisini artırdı

'Yatırım Destek Hamlesi' yatırımcıların ilgisini artırdı

Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Çelenk, birçok sanayicinin yatırım yapmak için Adıyaman'a geldiğini belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da tarım, sağlık ve ekonomi alanında kalkınmayı sağlayacak yatırım hamlesinin ardından Adıyaman'a gelen müteşebbisler, ilde yatırım için yer talebinde bulunuyor.

Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Çelenk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi Programı'nın açıklanmasıyla kente sanayicilerin ilgisinin arttığını söyledi.

Destekten yararlanmak isteyen birçok sanayicinin yatırım yapmak için Adıyaman'a geldiğini anlatan Çelenk, talepleri karşılamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'nde yer olmadığını ancak taleplerin bir bölümüne daha önce işi bırakanların yerini önerdiklerini, bir bölümünü de ilçelere yönlendirdiklerini aktaran Çelenk, "Bardak üretecek bir firmadan talep geldi. Bu talebi Kahta'daki organize sanayi bölgesine yönlendirdik. Bir sanayiciyi de Besni ilçesine yönlendirdik. Konfeksiyon üretimi yapacaklar. Yine mobilya üretimi yapmayı planlayan bir yatırımcıya da Adıyaman'dan yer tahsis etmeyi önerdik. Merkez Organize Sanayi Bölgesi'nde depo olarak kullanılan yerleri de talep gelmesi halinde sanayicilere öneriyoruz" diye konuştu.

Adıyaman'da özellikle konfeksiyon alanında büyük gelişmeler olduğuna işaret eden Çelenk, Organize Sanayi Bölgesi'nde bir dönem 7 binden fazla kişinin çalıştığını anlattı. Şu anda fabrika sayılarının artığını, bölgede 5-6 bin kişinin çalıştığını kaydeden Çelenk, şöyle konuştu:

"Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi'nde de Adıyaman yer aldı. Adıyaman, Malatya, Elazığ ve Bingöl grubunda yer alıyor. Adıyaman'da konfeksiyonun bu teşvike gireceğini biliyorum, inşaat ve yapı malzemeleri, küçükbaş hayvan besiciliği konularının bu teşvikte yer alacağını duyduk. Şu anda 5. bölge teşvik uygulaması devam ediyor. Bu teşvik 6. bölgeye çekilirse yatırımlar daha iyi hale gelir. Ayrıca yine Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi'nden yararlanmak isteyip gelen yatırımcıya yardımcı oluyoruz. Şehrimiz ihracatta belli bir seviyede. 300-400 milyon dolar civarında bir ihracatımız var. Yatırımcıları Adıyaman'a bekliyoruz."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Yatırım Destek Hamlesi' yatırımcıların ilgisini artırdı
  • 23.09.2016 17:43

'Yatırım Destek Hamlesi' yatırımcıların ilgisini artırdı

Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Çelenk, birço ...