maritbet girişmaritbet
Yapı Kredi Leasing Gümüşköy Jeotermal Enerji Santrali Projesi'ne destek verdi!

Yapı Kredi Leasing Gümüşköy Jeotermal Enerji Santrali Projesi'ne destek verdi!

Yapı Kredi ve Yapı Kredi Leasing, Gümüşköy Jeotermal Enerji Santrali Projesi'ne finansman desteği sağladı

 

Yapı Kredi ve Yapı Kredi Leasing, Gümüşköy Jeotermal Enerji Santrali Projesi'ne finansman desteği sağladı.
Yapı Kredi Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, EBRD MidSEFF kaynağı kapsamında finanse edilen ilk jeotermal enerji projesi olma özelliği taşıyan Gümüşköy Jeotermal Enerji Santrali'ne Yapı Kredi 10 yıl vadeyle 21,8 milyon dolar tutarında kredi sağlarken, Yapı Kredi Leasing'in finansman desteği de 12,7 milyon dolar olarak gerçekleşti. 
 
EBRD'nin Çevresel ve Sosyal Performans Gereklilikleri'ni karşılayan Aydın Gümüşköy'de kurulan ve Mart 2013'te operasyona geçmesi planlanan Gümüşköy Jeotermal Enerji Santrali, 13 MW kurulu büyüklüğe ve yıllık 85 GWh enerji üretimi kapasitesine sahip.
 
Yapı Kredi Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Mert Güvenen, bu projenin EBRD MidSEFF kaynağı kapsamında finanse edilen ilk jeotermal enerji projesi olması sebebiyle büyük gurur duyduklarını ifade ederek, açıklamada şu görüşlere yer verdi:
 
''Sosyal sorumluğu ilke edinen bir kurumsal vatandaş olarak özellikle yenilenebilir enerji üretimine büyük önem veriyoruz. Bu doğrultuda enerji üretimi, elektrik dağıtım projeleri banka olarak odak alanlarımız arasında yer alıyor. Yapı Kredi olarak, termal ile yenilenebilir enerji santralleri, büyük ölçekli baraj ve hidroelektrik santral projelerinin de aralarında bulunduğu toplam 9.237 MW kurulu güce sahip enerji projesine finansman sağladık. 2011 yıl sonu itibarıyla 114 farklı yenilenebilir enerji projesine sağladığımız destek 3,1 milyar ABD dolarına ulaştı. Şimdi ise Türkiye'de sınırlı sayıda bulunan jeotermal enerji santrallerinden biri olan Gümüşköy Jeotermal Enerji Santrali Projesi'ne destek veriyoruz. MidSEFF tarafından yenilenebilir enerji ve endüstriyel enerji verimliliği projelerinin finansmanı için ayrılan bu kaynağı ihtiyaç duyan firmaların hizmetine sunuyoruz.''
 
Gümüşköy AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Çağlan Kuyumcu ise şunları kaydetti:
 
''158 adet ve her biri ortalama 4000 hektar olan alanlarda yaptığımız 5 yıla yakın bir süreyi içeren Jeotermal Kaynak arama çalışmaları sonunda, bu sahaların 11 adedinde, 60 MW kurulu gücü besleyecek kaynaklara ulaşmış bulunuyoruz. Varlığı kesin olan kaynakların yanında aynı sahalarda, yapacağımız araştırmalar devamında toplam JES kaynaklarımızın 100 MW'ı aşacağını öngörüyoruz. Bu enerji kaynaklarının en önemli özelliği tarafımızca ortaya çıkarılmış olmasının yanı sıra ülke ekonomisine yeni katılan enerji kaynağı niteliği taşımasıdır. Ayrıca bu sahalarda seracılık ve şehir ısıtmada da kullanılabilecek daha düşük sıcaklıkta jeotermal kaynaklara da ulaştık. Bu doğrultuda 50 dekar alanda pilot bir sera uygulaması ile faaliyete başladık ve kaynaklarımızın 1200 dekar sera ısıtma kapasitesini aşacağını tahmin ediyoruz.''
Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

EBRD deprem bölgesinde KOBİ'leri destekleyecek
  • 16.03.2023 15:04

EBRD deprem bölgesinde KOBİ'leri destekleyecek

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkan Yardımcısı Jürgen Rigterink, depre ...

Rönesans Holding’e Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan Sürdürülebilirlik Ödülü
  • 15.06.2022 11:24

Rönesans Holding’e Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan Sürdürülebilirlik Ödülü

Rönesans Holding, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) 2022 yılı Sürdürüle ...

EBRD ile YDA Group ortak basın lansmanı- 2. kısım!
  • 16.12.2014 14:50

EBRD ile YDA Group ortak basın lansmanı- 2. kısım!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile YDA Group ortaklığında düzenlenen ortak bası ...

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, YDA ile buluştu!
  • 16.12.2014 13:38

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, YDA ile buluştu!

YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ...

2021 TOKİ Kuraları Ne Zaman Çekilecek? TOKİ Kura Tarihleri
  • 03.02.2021 11:01

2021 TOKİ Kuraları Ne Zaman Çekilecek? TOKİ Kura Tarihleri

TOKİ kura tarihleri yazımızda merakla beklenen 2021 yılı Toki kuralarının ne zam ...