maritbet girişmaritbet
Volkmar Denner ‘Bosch Grubu’nun satışları 46.4 milyar euroya yükseldi’

Volkmar Denner ‘Bosch Grubu’nun satışları 46.4 milyar euroya yükseldi’

Bosch’un 2013 yılı kesinleşmemiş finansal verilerine göre, satışlar yüzde 2,7 artarak 46,4 milyar euroya, çalışan sayısı 281.000’e ulaştı

Bosch Grubu tarafından açıklanan kesinleşmemiş finansal verilere göre, zorlu ekonomik ortama rağmen 2013 yılında satışlar yüzde 2,7 artarak 46,4 milyar Avro'ya yükseldi. 
Kar oranında kayda değer ilerleme sağlandı
2014 yılında ekonominin kısmen gelişeceği beklentisiyle Bosch Grubu, Avro krizinden etkilenen ülkelerin daha da gelişmesini öngörerek, küresel GSYİH'nin de %2,8 oranında büyümesini bekliyor. İlk açıklanan finansal verileri değerlendiren Bosch Grubu CEO'su Dr. Volkmar Denner, “Karlılığı artırmak için aldığımız tedbirler işe yarıyor. Finansal sonuçlarımızda beklenenin üzerinde bir ilerleme kaydettik” dedi. 2014 yılında, gelecek için rekabet gücü ve formunu geliştirmek amacıyla çalışmaya devam edeceklerini belirten Denner, satışlarındaki büyüme marjı hedefleriyle ilgili ise, “Çeviklik, karlılık ve büyümeye odaklanmaya devam edeceğiz” dedi. 

Çalışan sayısı Asya ve Kuzey Amerika'da arttı
Bosch Grubu 2014 yılı başı itibarıyla dünya çapında 281.000 çalışan sayısına ulaştı. Bu artışın çoğunun Asya ve Kuzey Amerika'da olduğu gözlendi. 

Pazarda yeni segmentler açarak büyüme fırsatları yakalanacak
Mevcut büyüme potansiyelini ortaya çıkarmak ve pazarda yeni segmentler açmak isteyen Bosch Grubu için geleceğe dönük trendler büyük önem taşıyor. Bu trendler arasında, enerji verimliliği ve ağa bağlılık önde geliyor. Elektrikli, otonom ve ağa bağlı olan geleceğin mobilitesi üzerine yoğun şekilde çalışan Bosch, 2013 yılında, birçok ürün ve hizmeti hayata geçirdi. Sürüş destek sistemleri,  MySpin gibi bilgi-eğlence sistemleri, araç filolarının yönetimi için telematik hizmetler ve “Indego” çim biçme makinesi gibi robot teknolojisi uygulamaları bunlar arasında sayılabilir. “Bosch'un stratejik hedefi, ağa bağlı bir dünya için çözümler sunmaktır” diyen Denner “Ağa bağlanabilirlik tüm çalışma alanlarımızda yeni fırsatların önünü açacak. Bu durum, tüketici ürünlerimiz ile de bağlantılı olarak, mobilite, sanayi teknoloji ve özellikle de enerji ve bina teknolojisi için geçerli” diye ekledi.
Yeni iş fikirleri ve inovasyon büyümede temel rol oynuyor. Bosch grubu, teknolojik uzmanlığını yeni iş fikirleri ve inovasyonla birleştirerek büyümeye devam edecek.  

Satış rakamları itibarıyla dünyanın önde gelen sensör üreticisi olarak, Bosch tarafından tedarik edilen internet erişimli MEMS sensörler, nesnelerin ve hizmetlerin interneti üzerinde bağlanabilirliğin kilit önemdeki teknik bileşenlerinden biri olacak. Bosch, ağa bağlı bir dünya için yeni iş fikirleri geliştirmek üzere ihtiyaç duyulan şirket içi uzmanlık ve kaynakları bir araya getirecek. Örneğin, standardize edilmiş akıllı evlerdeki veri alışverişi için bir yazılım platformu oluşturmak üzere şirketler ile birlikte çalışacak. Ağa bağlı yaşam için pazardaki yeni fırsatlardan yararlanmanın yanı sıra Bosch, geleneksel iş kollarında ortaya çıkan her türlü fırsattan da yararlanmaya devam edecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bosch Termoteknoloji'den düşük faturalı, yüksek konforlu ısınma!
  • 08.03.2022 09:10

Bosch Termoteknoloji'den düşük faturalı, yüksek konforlu ısınma!

Bosch Termoteknoloji, tüketici ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak geliştirdiğ ...

Bosch, 2021’in en iyi global tedarikçisi seçildi
  • 11.08.2021 11:33

Bosch, 2021’in en iyi global tedarikçisi seçildi

Almanya'nın küresel teknoloji ve servis tedarikçisi Bosch tarafından üstün perfo ...

Bosch Home Connect ile kontrol sizde!
  • 22.01.2021 16:35

Bosch Home Connect ile kontrol sizde!

Yarını bugünden yaşatan Home Connect, evinizden ne kadar uzakta olursanız olun e ...

"Yatırımcılar için Türkiye kuvvetli bir temele sahip"
  • 09.12.2020 12:12

"Yatırımcılar için Türkiye kuvvetli bir temele sahip"

Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı: Yatırımcı sıfırdan bir fırsat arıyorsa Türki ...

Bosch Beyaz Günler kampanyası başladı!
  • 28.11.2020 10:38

Bosch Beyaz Günler kampanyası başladı!

Yılın en indirimli günleri Bosch Beyaz Günler başladı. Bu kapsamda 30 Kasım'a ka ...

Bosch Termoteknik’ten günlük kombi üretiminde rekor!
  • 24.11.2020 11:15

Bosch Termoteknik’ten günlük kombi üretiminde rekor!

Isıtma, soğutma ve havalandırma sektörünün önde gelen firmalarından Bosch Termot ...