maritbet girişmaritbet
Vekon üretim kapasitesini artıracak!

Vekon üretim kapasitesini artıracak!

Vefa Holding inşaat şirketlerinin çözüm ortağı olan markası Vekon, toplu konut projelerinden baraj, petrol ve doğalgaz gibi enerji projelerine, gökdelenlerden altyapı projelerine, köprü ve otoyol projelerinden sosyal tesislere kadar birçok büyük projenin başlangıcında yer alıyor

Vefa Holding inşaat şirketlerinin çözüm ortağı olan markası Vekon, toplu konut projelerinden baraj, petrol ve doğalgaz gibi enerji projelerine, gökdelenlerden altyapı projelerine, köprü ve otoyol projelerinden sosyal tesislere kadar birçok büyük projenin başlangıcında yer alıyor. Geçen yıl kapasite artırımına giderek, Dilovası fabrikasını faaliyete geçiren firma, şu anda aylık 90 bin metrekare üretim kapasitesine sahip fabrikanın kapasitesini ilave hatlarla 160 bin metrekareye çıkaracak. Sultanbeyli ve Tuzla'daki iki üretim tesisine geçen yıl Dilovası'ndaki üçüncü fabrikayı eklediklerini açıklayan Vekon Prefabrike Yapı Çözümleri Pazarlama ve Satış Direktörü Özgül Yücel, yeni fabrika ve teknoloji yatırımlarıyla üretim kapasitelerini artırdıklarını söyledi. 2012 yılına kadar üretimi toplam 20 bin metrekarelik Sultanbeyli ve Tuzla'daki üretim tesislerinde yaptıklarını hatırlatan Yücel, Dilovası fabrikalarının ise 2012'nin son çeyreğinde faaliyete geçtiğini aktardı. İdari ofisleriyle birlikte 29 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 40 bin metrekarelik alana sahip olan fabrikanın üçte ikilik birinci bölümünde üretimin devam ettiğini söyleyen Yücel, "Şu an itibarıyla aylık 90 bin metrekare prefabrike ve hafif çelik yapı üretim kapasitesine ulaşan fabrikamızın birinci bölümüne bu yıl içinde eklenecek yeni hatlarla birlikte üretim kapasitesi 160 bin metrekare seviyesine çıkacak. Dilovası fabrikasının ikinci bölümü ise yaşam konteynerleri üretimine ayrıldı. Bu bölüme yıl içinde eklenecek hatlarla birlikte üretim kapasitesinin ayda 3 bin 600 adet seviyesine çıkarılması hedefleniyor. Bu kapasite sektörde faaliyet gösteren standart bir üretim tesisinin 10 katı bir üretim gücüne karşılık geliyor" dedi.

Cironun %60'ı, ilk kez hizmet verilen müşterilerden karşılandı

2011'de 27 farklı ülkede ve 60 farklı şehirde proje yürüttükleri bilgisini veren Özgül Yücel, geçen yıl ise 37 farklı ülkede projelere imza attıklarını ve yurtiçinde de 67 farklı şehirde projeler yürüttüklerini açıkladı. Bu çalışmalara bağlı olarak 2011'e göre cirolarının geçen yıl yüzde 65 oranında artış yaşadığını dile getiren Yücel, "Ciro artışında özellikle yurtdışından olmak üzere ilk defa çözümlerimizi ulaştırdığımız müşterilerimizin sayısındaki artışın önemli bir payı oldu. Nitekim mevcut müşterilerimize yaptığımız işlerin 2012 ciromuza yaptığı katkı önceki yıllara göre artmış olmasına rağmen, geçen yıl ilk defa çözüm sunduğumuz müşterilerimizin projeleri toplam ciro içinde yüzde 60'lık bir miktarı oluşturuyor" şeklinde konuştu.

Afrika'daki etkinliğini artırıyor

Son yıllarda üretiminin yüzde 50'den fazlasını Orta Asya, Ortadoğu, Afrika, Orta ve Güney Amerika, Körfez ülkeleri ve Avrupa gibi geniş bir coğrafyada 60'tan fazla ülkeye ihraç ettiklerini söyleyen Özgül Yücel, özellikle Afrika ülkelerindeki etkinliklerini artırarak ihracatta yakaladıkları ivmeyi devam ettirdiklerini kaydetti. Geçen yıl gösterdikleri performansa bağlı olarak bu yılki hedeflerini daha da yukarı taşıdıklarına dikkat çeken Yücel, "Sadece 2012 yılı boyunca 37 farklı ülkede proje yürüttük. Vekon'un 2012 yılında yurtdışında ulaştığı yeni pazarlar sayesinde ilk defa proje yürüttüğü ülkelerin sayısı 12 oldu. 8'i Afrika ülkesi olmak üzere İngiltere, İspanya, Kostarika, Peru, Somali, Gabon, Sierra Leone, Çad, Mali, Mozambik, Ekvator Ginesi ve Tunus 2012 yılında portföyüne yeni katılan ülkeler oldu. Geçen yıl Vekon, yüzde 62'lik bir ihracat oranına ulaştı" açıklamasını yaptı.

Prefabrike şantiye binalarıyla ofis ve yaşam konteynerlerinden sonra üçüncü ana ürün gruplarını Süper Pratik Yaşam Üniteleri'yle güçlendirdiklerini söyleyen Özgül Yücel, Süper Pratik Yaşam Üniteleri'nin Vekonada, Vekonoba, Vekonest, Vekonas, Vekonant ve Vekonar olmak üzere altı farklı çeşitten oluştuğunu açıkladı. Yücel, Süper Pratik Yaşam Üniteleri'nin en dikkat çekici özelliğinin tümünün katlanabilir olması olduğunu vurgularken, üniteler içinde öne çıkan ürünlerin Vekonant ile Vekonas olduğunu kaydetti.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

QNB Finansbank konut kredisi faizleri fırladı!
  • 04.12.2020 14:46

QNB Finansbank konut kredisi faizleri fırladı!

Konut kredisi faizleri Aralık 2020'de QNB Finansbank'ta yüzde 1,69 oldu. 500 bin ...

Vekon, Ruanda'da sosyal tesis binaları inşa etti
  • 16.07.2018 12:38

Vekon, Ruanda'da sosyal tesis binaları inşa etti

Vefa’nın ön üretimli yapı markası Vekon, Ruanda’da termik santral yöneticileri i ...

Vekon, Arjantin'de konut projesi yapıyor
  • 04.06.2018 12:26

Vekon, Arjantin'de konut projesi yapıyor

Ön üretimli yapı markası Vekon, Arjantin’e ilk ihracatını Patagonya’da bir konut ...

Vefa, 2. Expo Turkey by Qatar’da iş dünyasıyla buluştu
  • 12.02.2018 16:02

Vefa, 2. Expo Turkey by Qatar’da iş dünyasıyla buluştu

Expo Turkey By Qatar’a katılan Vefa Ön Üretimli Yapılar’ın markası Vekon, birçok ...

Vefa Holding, 2 markasıyla Yapı Fuarı'na katıldı!
  • 24.05.2017 11:39

Vefa Holding, 2 markasıyla Yapı Fuarı'na katıldı!

Vefa Holding bu sene Ekobord ve Vekon markaları ile Yapı Fuarı’nda yerini aldı. ...

Vekon, Fildişi Sahili'nde yeni bir proje hayata geçirecek
  • 15.03.2017 09:55

Vekon, Fildişi Sahili'nde yeni bir proje hayata geçirecek

Prefabrike yapı, yaşam konteyneri, hafif çelik yapılar inşa edem Vekon, 12 milyo ...