maritbet girişmaritbet
Vefa’dan yurtdışına üretim tesisi!

Vefa’dan yurtdışına üretim tesisi!

Vefa, bu yıl Afrika’da ve Körfez bölgesinde üretim tesisi kurmayı planlıyor.

Ön üretimli yapılarda entegre çözümler sunan Vefa, yurtdışında üretim tesisi kurmayı planlıyor. 2015'i fırsat yılı olarak gören Vefa, bu yıl içinde Körfez Bölgesinde ve Afrika'da bir üretim tesisi kurmayı hedefliyor. 

Vefa Holding İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit, “Bu yıl yurtdışında en az bir üretim tesisimiz olacak” diyerek, konuyla ilgili çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi. Koçyiğit, “Asıl hedefimiz önceki yıllara göre yükselttiğimiz ihracat hedefimizi gerçekleştirmek. Bunun için konuşlandığımız bölgede yerel olmanın avantajlarını sonuna kadar kullanarak yurtdışında pazar payımızı daha da artırmayı hedefleyeceğiz. Bu bize lojistik maliyetlerini düşürdüğümüz için büyük bir rekabet avantajı sağlayacak. Aynı zamanda sevkiyat sürelerini minimize ederek çözümlerimizi çok daha hızlı sunma imkanı verecek. Bunun yanında yurtdışında üreteceğimiz ürünlerimizde kullandığımız hammadde ve yarı mamulleri yine Türkiye'den götürmeye devam edeceğiz” dedi.

Yurtdışı pazarlara büyük önem veren Vefa'nın 2015 yılında da yurtdışında büyümeye devam ettiğinin altını çizen Turan Koçyiğit, ihracat pazarlarına yenilerini eklediklerini açıkladı. Bu yıl özellikle Körfez ülkelerine ve kuzeyde Cezayir'le birlikte Sahra altı Afrika'ya yöneldiklerini bildiren Koçyiğit, ihracatlarını daha da artırmak için belirledikleri ülkelerde distribütörlükler ve bayilikler vermeye, bazı ülkelerde ise yerel şirketlerle ortaklıklar kurmaya devam ettiklerini kaydetti. 

Bugüne kadar 75 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini hatırlatan Turan Koçyiğit, geçtiğimiz yılın ihracat konusunda beklentilerini aşan bir yıl olduğunu vurguladı. “2013 yılında tüm şirketlerimizin ürettiği ürünlerin yüzde 50'sini ihraç ederken 2014'te bu oranı yüzde 62'ye çıkardık. Bu yıl sonunda ise hedefimiz bu oranı çok daha yukarılara taşımak” diye konuştu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Vefa’dan yurtdışına üretim tesisi!
  • 16.06.2015 10:13

Vefa’dan yurtdışına üretim tesisi!

Vefa, bu yıl Afrika’da ve Körfez bölgesinde üretim tesisi kurmayı planlıyor. ...

Orhan Güner ‘Vefa ön üretimli yapılarda entegre çözümler sunuyor’
  • 02.05.2014 14:01

Orhan Güner ‘Vefa ön üretimli yapılarda entegre çözümler sunuyor’

Son yıllarda planladığı yatırımlarını tamamlayarak 2014’e güçlü giren Vefa, ön ü ...