maritbet girişmaritbet
Vakıfbank İstanbul’a taşınıyor

Vakıfbank İstanbul’a taşınıyor

Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan taşınma sürecinin 2011 yılı ile birlikte başlayacak olan üç aşamalı ve 2013’de tamamlanması öngörülen bir süreç olduğunu, gelecek yıl başından itibaren öncelikle satış, pazarlama, hazine ve kredi bölümlerinin İstanbul’a geleceğini söyledi

 

Vakıfbank üç yıllık ve üç aşamalı bir zaman planıyla 2013 yılına kadar tüm birimleriyle birlikte Genel Müdürlüğünü Ankara'dan İstanbul'a taşıyacağını açıkladı.

Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan taşınma sürecinin 2011 yılı ile birlikte başlayacak olan üç aşamalı ve 2013'de tamamlanması öngörülen bir süreç olduğunu, gelecek yıl başından itibaren öncelikle satış, pazarlama, hazine ve kredi bölümlerinin İstanbul'a geleceğini söyledi. Kalkan, bu süreçte Genel Müdür olarak kendisinin de sürekli hareket halinde olacağını belirterek, "Ben şimdiki durumda üç gün Ankara'da, iki gün İstanbul'dayım. Taşınma hızlandıkça İstanbul'da kaldığım süre de artacak. Taşınmanın Vakıfbank'a büyük fayda sağlayacağına inanıyorum. Ama bizim birinci aşamamız için önemli ölçüde bir maliyet görünmüyor. Çünkü bir satın alma yapmadık, burada bir bina kiraladık. İstanbul Ataşehir'de kurulması planlanan İstanbul Finans Merkezi'nde arsa alıp bir bina inşa etmenin maliyeti yüksek. Bizim de orda arsa tahsisimiz var. Ancak bu daha sonra düşünülecek bir süreç" diye konuştu.
 
KOBİ'LERE VE BİREYSEL KREDİLERE ODAKLANMA
İstanbul'da ekonomi gazetecileriyle bir sohbet toplantısı yapan Genel Müdür Süleyman Kalkan, Vakıfbank'ın müşteri tabanını genişletme hedefi doğrultusunda KOBİ bankacılığı ve bireysel bankacılık faaliyetlerine daha fazla yoğunlaşacağını söyledi. Kalkan, Vakıfbank'ın geçen yıl reel sektöre en azla kredi veren bankalardan biri olduğunu, 2010'da tüm bankalar gibi kendilerinin de kredilerde büyümeye devam ettiklerini kaydetti. Genel Müdür Kalkan, 2010'da konut kredilerinde sektörün üzerinde bir büyüme performansı ortaya koyduklarını, artan şube sayısı ve pazarlama faaliyetleri ile bireysel kredilerin yanı sıra KOB kredilerinde de bir artış hedeflediklerini bildirdi. KOBİ kredilerinin toplam kredi portföyü içinde henüz istenen oranda olmadığını ifade eden Kalkan " KOBİ bankacılığına odaklanma hedefimiz doğrultusunda şube müdürlerimizin tek başlarına karar verecekleri kredi limitlerini attırdık. Belirli program ve kriterler dahilinde şimdi bir şube müdürümüz 500 bin TL'ye kadar Genel Müdürlük onayı olmaksızın kredi verebilmektedir. Ve bu şekilde krediler de verilemeye devam ediyor" dedi.

"PROJE FİNANMANI YAPIYORUZ"
Genel Müdür Kalkan, büyük kurumsal müşterilerle de çalıştıklarını belirterek, "Büyük kurumsal müşterilerimizi üç şubede topladık. Bu özel şubelerin ikisi İstanbul'da biri de Ankara'da. Proje finansmanı konusuyla da ilgileniyoruz. Doğalgaz ve elektrik dağıtım ihalelerinin ardından bu projelerin finansmanı konusunda Vakıfbank olarak biz de yakın takipteyiz. Türkiye'de enerji alanında birçok proje var. Tabii ki bu projeleri kredilendirmek istiyoruz. Ancak bu projelerin tek bir banka tarafından değil de 3-4 bankanın konsorsiyumu şeklinde finanse edilmesinin daha doğru olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

ŞUBE SAYISI 620' YE ÇIKACAK
Vakıfbank'ın müşteri tabanını büyütme hedefine uygun olarak şube ağını da genişletmeye devam edeceğine vurgu yapan Süleyman Kalkan, son olarak bankanın şube sayısının 602'ye ulaştığını belirterek, "Yıl sonunda bu sayının minimum 620'ye çıkacağını öngörüyoruz" dedi.
Yurt dışında şubeleşme konusunda da bilgi veren Kalkan, şu anda sadece Kuzey Irak'ta Erbil'de şube açma projeleri olduğunu ifade ederek, "Oradaki merkezi hükümetten ön onayı aldık. Şimdi Türkiye'deki süreçlerin tamamlanmasının bekliyoruz. Bu şubeyi yıl sonundan önce açabileceğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.

VAKIFBANK'A ELEMAN ALIMI HIZLANACAK
Vakıfbank'ın büyümesine ve yaygın şubeleşmesine paralel olarak eleman ihtiyacının da arttığını hatırlatan Kalkan, "Önümüzdeki günlerde 900 kişinin işe alımı gerçekleşecek. Bu kişilerin 300'ü uzman, 600'ü de memur olarak hizmet verecek" dedi. Genel Müdür Kalkan, Bankanın şu an 10 bin 500 çalışanı bulunduğunu belirterek, "Yeni şubeler açılacağı için Eylül ayında 600 ile bin kişi alımı için yeni bir sınav yapacağız.  Bu sınav, İstanbul'a taşınma süreciyle de bağlantılı olduğu için bu kişilerin göreve başlamaları 2011 ile birlikte gündeme gelecek" şeklinde konuştu.

Vakıfbank'ın aktiflerindeki gayrimenkulleri de elden çıkarmaya devam ettiğini söyleyen Kalkan, bankanın dış borçlanma kapsamında sendikasyon kredisi için dış piyasalara çıktığını belirterek, "Sendikasyon kredilerinde Türk bankaları artık çok rahatlar. Kredi maliyetleri de önemli oranda geri çekildi. Vakıfbank'ın sendikasyonu Eylül ayında sonuçlanır. Sendikasyon kredimiz 500 milyon doların altında olmayacak" dedi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz