maritbet girişmaritbet
Uşak Seramik karını 2'ye katladı

Uşak Seramik karını 2'ye katladı

Son yıllarda yaptığı atılımlarla dünya lideri İtalya'ya bile ürün satan Uşak Seramik, teşvik bölgesinde bulunmanın da avantajıyla geçen yılın ilk 9 ayındaki kârını 2'ye katladı


Son yıllarda yaptığı atılımlarla dünya lideri İtalya'ya bile ürün satan Uşak Seramik, teşvik bölgesinde bulunmanın da avantajıyla geçen yılın ilk 9 ayındaki kârını 2'ye katladı.
Uşak'ın halka açık tek şirketi olan ve seramik sektöründe dünya liderleri arasına girmeyi hedefleyen Uşak Seramik Sanayi A.Ş, 2009 yılının ilk 9 ayında gerçekleştirdiği 630 bin 922 TL'lik dönem kârını 2010'un aynı döneminde yüzde 52 artırarak 1 milyon 312 bin 898 TL'ye yükseltti. Şirket tarafından kamuoyuna yapılan açıklamada, daha önce 3.2 milyon metrekarelik üretim kapasitesinin 2006 yılında yapılan yatırımlar sonrasında 12.1 milyon metrekareye çıkarıldığı ve yurt içi ile dışı pazarlara yönelik geniş ürün yelpazesi oluşturulduğu kaydedildi. Şirket 2010 yılı içinde de dünya devi İtalya'ya ihracat yapmaya başlamış, yurt dışında da marka satın almayı hedeflediğini duyurmuştu.

Uşak Seramik yetkilileri, 5 bin 84 sayılı Yatırımların ve İstihmadım Teşviki Hakkındaki Kanun'dan da şirket teşvik bölgesinde olduğu için yararlandıklarını açıklayarak, “Kanuna göre enerji, gelir vergisi stopajı ve sosyal sigortalar primi desteğinden yararlanılmaktadır” bilgisini verdi. Şirketin istihdamını artırmasından dolayı söz konusu desteklerin alındığını belirten yetkililer, şirketin kanuna göre faydalandığı enerji desteğinin kapsamının da 1 Ocak 2008 tarihinde ilgili teşvik ile yapılan yasa değişikliği sayesinde 5 yıl daha uzatıldığını hatırlattı.

100 MİLYON METREKARE ARZ FAZLASI VAR
Yetkililer 2010'un ilk 9 ayında yüzde 96 kapasite kullanımı ile 62 milyon 282 bin dolar satış geliri elde edildiğini belirterek, ihracatın 10 milyon 528 bin dolar olarak gerçekleştiğini aktardı. Sektörle ilgili değerlendirmenin de yer aldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye sahip olduğu kapasite ile dünya üretiminin yüzde 3'ünü, Avrupa üretiminin ise yüzde 11'ini karşılamaktadır. Ayrıca 160 milyon metrekare civarında yurtiçi pazar büyüklüğü ile seramik karo tüketiminde dünyanın 11'inci büyük pazarı konumundadır. Türkiye'de toplam kurulu kapasite 360 milyon metrekaredir. 2008 seramik sektörü için küçülme yılı olmuştur. Sektörde 100 milyon metrekare arz fazlası bulunduğu gözlemlenmektedir. Bunun sebebi 2008 yılında konut sektöründe beliren durgunluk ve son çeyrekte yurt dışı piyasalarda ortaya çıkan, ülkemize de sıçrayan ekonomik krizdir.”
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz