maritbet girişmaritbet
Ulusoy Un, 2014 yılında Samsun OSB’deki fabrikasında üretime başlıyor!

Ulusoy Un, 2014 yılında Samsun OSB’deki fabrikasında üretime başlıyor!

Samsun Gıda Organize Bölgesi’nde 2013 Nisan’ında başlayacaklarını yeni un fabrikası yatırımına değinen Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Ulusoy, bu yeni fabrikayla günlük buğday öğütme kapasitesinin bin tona yükseleceğini kaydetti

 

Samsun Gıda Organize Bölgesi'nde 2013 Nisan'ında başlayacaklarını yeni un fabrikası yatırımına değinen Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Ulusoy, bu yeni fabrikayla günlük buğday öğütme kapasitesinin bin tona yükseleceğini kaydetti.

Samsun Gıda Organize Bölgesi'nde 2013 Nisan'ında başlayacaklarını yeni un fabrikası yatırımına değinen Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Ulusoy, bu yeni fabrikayla günlük buğday öğütme kapasitesinin bin tona yükseleceğini kaydetti. 2014 yılı sonunda üretime geçecek fabrika yatırımının yaklaşık 22 milyon TL olarak gerçekleşeceği öngördüklerini belirten Ulusoy, buğday öğütme fabrikasının yanı sıra silo ve depolarında bulunacağını, tamamen yeni teknoloji kullanılacağını sözlerine ekledi.

Ulusoy Un'un, Samsun'daki ilk un fabrikasının 1991 yılında 180 ton/gün buğday öğütme kapasitesiyle üretime geçtiğini ifade eden Ulusoy, yıllar içinde kapasitelerini artırarak bugün 500 ton/gün üretim yaptıklarını açıkladı. Diğer tesislerinin Tekirdağ Çorlu ve Çorum Alaca'da olduğunu söyleyen Ulusoy, “Bu fabrikalarımızda günlük üretim kapasitemiz bin 100 ton/gündür. Fabrikalarımız teknolojik donanıma sahiptir. Pazarlama, ithalat, ihracat, üretim, muhasebe ve dağıtım birimleri olmak üzere 215 kişiye istihdam sağlıyoruz” dedi.

“Sektördeki kapasite fazlalığı aşırı rekabete sebep oluyor”

Sektörlerinin en önemli sorunlarından birinin kapasite fazlalığı olduğunu dile getiren Fahrettin Ulusoy, bu durumun aşırı rekabet nedeniyle ile sektöre zarar verdiğini aktardı. Daha uzun vadelerin ve daha düşük fiyatların bilançolara negatif etki yarattığını açıklayan Ulusoy, “Hammadde fiyatlarının dalgalanması neticesinde satılan mal yerine konulamıyor” dedi. Liberal ekonominin kurallarının sadece kendi sektörleri için değil bütün sektörler için aynı olduğunu vurgulayan Ulusoy, şirketlerin yatırımlarının ve işletme sermayelerinin karşılığını alamadıklarını ifade etti.

“Samsun'un geleceği parlak”

Samsun'un 1980'li yıllara kadar başta tütün olmak üzere sebze, fındık ve tahıl üretimi ile kısmen tarım kenti olduğunu aktaran Fahrettin Ulusoy, kamu yatırımları olan Tekel sigara fabrikaları, tütün işleme, azot sanayi ve Karadeniz bakır işletmeleri ile de kısmen sanayinin bulunduğu bir il olduğuna değindi. 1980'li yıllardan sonra tütün tarımının tamamen bitmesi ile değişen ekonomi politikaları neticesi geçmişte il nüfusunun önemli kısmının istihdam eden kurumların özelleştiğini söyleyen Ulusoy, bu kurumların varlıklarını sürdürdüklerini ancak istihdam oranlarının önemli miktarda gerilediğini açıkladı.

1990'lı yılların başında faaliyete geçen Samsun Organize Sanayi Bölgesi'nin özel teşebbüsü sanayi yatırımına teşvik ederek, bugün içlerinde spesifik üretiminde bulunduğu sanayi ürünlerinin arzulanan seviyede olmadığını dile getiren Ulusoy, “Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsasının öncülüğünde ve siyasi irade desteğiyle oluşan Gıda Organize Bölgesi'nde 29 yatırımcıya arsa tahsis edildi ve inşaatlar başladı. Sanırım 2014 yılı sonlarında yatırımların tamamı hayata geçirilecek” şeklinde konuştu.

Kavak ve Bafra'da organize sanayi bölgeleri oluştuğunu sözlerine ekleyen Ulusoy, bölgelerin yatırımcılarına her türlü olanağı sunduğunu kaydetti. Samsun'da 3 adet özel sektöre ait liman bulunduğunu, her tonajda geminin yanaşabileceği rıhtımları ve modern ekipmanları ile hizmet verdiğini aktaran Ulusoy, “Samsun özellikle kuzey komşularımız ve Karadeniz ülkeleriyle coğrafi konumu lojistikte avantaja dönüştürerek, bu konuda gerekli yatırımlar yapılıyor” dedi. Samsun'da bulunan Serbest Bölge'nin üretim ve depolama alanında hizmet verdiğine değinen Ulusoy, ulaşım yönünden Samsun'un şanslı birkaç ilden biri olduğunu vurguladı. Uluslararası havaalanının yılda 1 milyon üzerinde yolcuya hizmet verdiğini söyleyen Ulusoy, bir gün içinde tüm merkezlere ulaşmanın mümkün olduğuna dikkat çekti.

Konaklama konusunda Samsun'daki tesislerin Türkiye ortalamasında olduğunu, yakın tarihte uluslararası tesislere de sahip olacağını sözlerine ekleyen Ulusoy, “Bütün bu veriler Samsun'un cazip olduğunu, gelişmesini sürdürdüğünü gösteriyor. Samsun'un ulaşım olanakları, alt yapısı genç ve kalifiye iş gücü geleceğinin parlak olduğunun da garantisi” şeklinde konuştu.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

24 milyon liralık gayrimenkul satışını tamamladı!
  • 23.06.2015 08:57

24 milyon liralık gayrimenkul satışını tamamladı!

Ulusoy Un, fabrika binası ve arsasının sat ve geri kirala yöntemiyle 24 milyon l ...

Ulusoy Un'dan 24 milyon liralık gayrimenkul satışı!
  • 22.04.2015 11:08

Ulusoy Un'dan 24 milyon liralık gayrimenkul satışı!

Ulusoy Un, fabrika binası ve arsasını sat ve geri kirala yöntemiyle satmaya kara ...

Ulusoy Un, 2014 yılında Samsun OSB’deki fabrikasında üretime başlıyor!
  • 14.12.2012 13:24

Ulusoy Un, 2014 yılında Samsun OSB’deki fabrikasında üretime başlıyor!

Samsun Gıda Organize Bölgesi’nde 2013 Nisan’ında başlayacaklarını yeni un fabrik ...