maritbet girişmaritbet
Turkcell Global Bilgi Merkezi, Trabzon'da açıldı!

Turkcell Global Bilgi Merkezi, Trabzon'da açıldı!

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu Başkanı Acarer: ''Şu anda Avrupa'da Rusya'dan sonra en yoğun ve en hızlı çağrı merkezi geliştiren ülkeliyiz''

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, ''Şu anda Avrupa'da Rusya'dan sonra en yoğun ve en hızlı çağrı merkezi geliştiren ülkeliyiz'' dedi.      

Acarer, Turkcell Global Bilgi Merkezi'nin Arsin ilçesindeki tesisinin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Avrupa'da haberleşme trafiği ve geniş bant abone sayısı bakımından en hızlı artış gösteren ülke olduğunu belirterek, ''Bunların hepsi istatistiki rakamlarla belli. Davos'ta açıklanan rakamlara göre Türkiye, dünyada mobil kapsamının en geniş olduğu ülke. Fakat sayın bakanımız bunun da yetersiz olduğunu söyleyerek Türkiye'de şu anda mobil haberleşmenin hiç olmadığı bin 800 yere de evrensel hizmet fonundan bu haberleşmenin götürülmesini istedi. Bununla ilgili bir ihale yapıldı ve Turkcell bunu kazandığı için yıl içerisinde bu mobil kapsamayı temin edecek'' diye konuştu. 
     
Türkiye'nin, dünyada ilk kez bütün insanların yaşadığı yerlere mobil haberleşmeyi götüren tek ülke olacağını vurgulayan Acarer, şöyle devam etti: ''Bundan hepimiz gurur duyuyoruz. Son yıllarda sayın bakanımızın çizdiği vizyon sonucunda alt yapı gerçekten çok hızlı bir şekilde gelişti. Çağrı merkezleri Anadolu şehirlerine geldiyse bunda alt yapının rolü çok büyük. Data ve haberleşme trafiğimiz her geçen gün artıyor. Ülkemize gelen ve kullandığımız telefonların en az yüzde 40'ı artık smart. Bu artık daha fazla data kullanıyoruz ve haberleşme trafiğine sahibiz demek. Alt yapıyı da aynı paralelde mutlaka geliştirmemiz lazım. Yoksa çok övündüğümüz, 'en' diye anlattığımız bu altyapı bir süre sonra tıkanacak. Şu anda Avrupa'da Rusya'dan sonra en yoğun ve en hızlı çağrı merkezi geliştiren ülkeliyiz.'' 
     
Turkcell Genel Müdürü Ciliv

     
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ise doğuda ilk büyük teknoloji yatırımını Erzurum ve Diyarbakır'a çağrı merkezi açmakla yaptıklarını ifade ederek, yurt içinde 15 ve yurt dışında 5 olmak üzere 20 merkezle müşterilerine en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını söyledi. 
     
Karadeniz Bölgesi'nde ise Karabük ve Artvin'in ardından Trabzon'da üçüncü çağrı merkezlerini açmaktan büyük mutluluk duyduklarını anlatan Ciliv, şunları kaydetti: ''Şirket olarak gençlerimize istihdam yaratmayı en büyük sosyal sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Aylık ortalama 2 milyon dakika görüşmenin yapıldığı ve 560 bin çağrının karşılandığı Trabzon çağrı merkezinde çalışanların yaş ortalaması 25, yüzde 70'i ise kadın. Bu oran yüzde 22'lerde seyreden kadın istihdamı ile dünya ülkeleri arasında geride yer alan Türkiye için çok önemli bir oran olarak teşkil ediyor. Ayrıca, çağrı merkezi çalışanlarının yüzde 31'i lisans, yüzde 64'ü önlisans, yüzde 5'i de lise mezunlarından oluşuyor. Şu anda çağrı merkezinde çalışan sayısı 500 ve bu rakam sene sonunda 700'ü aşacak.'' 
     
Ciliv, tesisin Trabzon ve bölge için en önemli teknoloji yatırımı olduğuna işaret ederek, ''Çünkü çağrı merkezi işi her geçen yıl çok daha teknoloji ağırlıklı ve uzmanlık gerektiren bir konu haline geliyor. 10 sene önce çağrı merkezi denilince faturalardaki problemleri çözen insanların olduğu tesis akla geliyordu. Artık kullandığımız telefonlar birer bilgisayar. Bugün cebimizdeki telefonun gücü, 1969 yılında aya adam yollayan ve geri getiren bilgisayarların gücünden çok yüksek. O yüzden işimizde artık teknoloji çok önemli. Bizim tesislerimizde çalışan uzmanlarımızında her geçen gün teknoloji ve bilişim konularında uzmanlar olması gerekiyor'' ifadelerini kullandı. 
     
Tesisin açılışında Türkiye'ye ve dünyaya güzel bir örnek verildiğine değinen Ciliv, hükümetin, bakanlığın ve diğer kurumların kendilerine büyük destek verdiğini sözlerine ekledi. 
     
''Artık bir kimliğim var''
     
Ciliv, konuşmasının ardından bir süre önce tesiste işe başlayan çalışanı Şükiye Uzuner'i yanına çağırarak, hikayesini anlatmasını istedi. 
     
Evli ve 28 yaşında olduğunu, daha önce şehirde çok sayıda iş yerinde çalıştığını anlatan Uzuner, şunları söyledi:''Buraya gelmeden önce birçok fabrikada ve iş yerinde çalıştım. En uzun çalıştığım firma çok ağır şartlarda hizmet veriyordu. Evlendikten sonra eşim işten çıkarıldı ve ben çalışmak zorunda kaldım. Her gün 30 ya da 40 kiloluk tenekeleri taşıyorduk. Orada 6 ay çalıştım ama bir ömür gibiydi. Hergün ağlayarak işe gidiyordum. İşe gitmek ya da ağır şartta çalışmak önemli değil ama bir kişiliğim ya da kimliğim yoktu ama artık bir kimliğim var. Arkadaşlarım şimdi ne yapıyorsun dediklerinde ben Turkcell'de 150 kişinin problemlerini çözüyorum diyebiliyorum.'' 
     
Trabzon Valisi Recep Kızılcık da bu gibi tesislerin kentte işsizlik oranının düşmesinde büyük önem sağladığını belirterek, ''Biz devlet olarak İŞKUR marifetiyle tüm yatırımcılarımıza sesleniyoruz. Onların hazırlayacakları proje kapsamında çalışanların ilk altı aylık sigortalarını ve hatta maaşlarını dahi günlük olarak ödeyeceğimizin taahhüdünde bulunuyoruz. Burada da pırıl pırıl gençlerimize yeni çalışma hayatlarında başarılar diliyorum'' dedi. 
     
AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafız Özak ise 21. yüzyılın bilgiyi elinde tutabilenlerin yüzyılı olacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:''O bakımdan çok şanslıyız ve genç nüfusumuz var. İnşallah bunun destekçileri olan özel sektöre ve hükümetimize teşekkür ediyoruz. Bugün dünyada işsizlikle ilgili büyük sorunlar yaşanırken, ülkemiz yüzde 9'lara düştüyse güven, istikrar ve hükümetimiz ile özel sektörün sayesinde oldu. Bu büyük bir başarı öyküsü. Trabzon'da dahi işsizliğin yüzde 6.4'e düşeceğini söyleselerdi biz inanmazdık. 2002 yılında siyasete başladığımız zaman sokakta bizim etrafa gelen insanlar çocuğuna veya kendisine iş isterdi. Şimdi Allah'a şükür bunda bir azalma görüyoruz.'' 
     
Konuşmaların ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu (BTK) Başkanı Acarer, Trabzon Valisi Kızılcık, Turkcell Genel Müdürü Ciliv ve Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü Bahadır Pekkan, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in de katılımıyla bilgi merkezinin açılış kurdelesini kesti. 
     
Bakan Yıldırım ile müşteriler arasında diyaloglar

     
Tesisin açılışının ardından çalışanlarla sohbet eden Yıldırım, çağrı merkezindeki bir operatörün yerine geçerek, bir süre müşterilerle görüştü. 
     
Merkezi arayan ve hattıyla ilgili işlem yapmak isteyen müşteriye, ''Ben Binali kiminle görüşüyorum. Turkcell müşteri hizmetlerinden arıyorum. Ben önce sizi tanıyayım kiminle görüşüyorum. Kusura bakma samimiyetten böyle konuşuyorum'' dedi. 
     
Yıldırım, görüşme sırasında konuşmasından dolayı müşterinin telefonu kapattığını belirterek, ''Adam bu nasıl hizmettir, nasıl konuşuyorsun diyerek kapattı'' dedi. 
     
Beykoz'da oturduğunu söyleyen diğer bir müşteriye Yıldırım'ın, ''Çok güzel yer orası Ortaçayır'ı bilir misin- Ben de oraya yakın oturuyorum'' demesi, gülüşmelere neden oldu. 
     
Bakan Yıldırım, ''Ben Trabzon'da çağrı merkezi açılışı yaptım, senin çağrını da ben karşıladım. Ulaştırma Bakanı hakkında bir fikrin var mı-'' sorusuna 'yok' yanıtı alınca 'iyi ne kadar güzel'' demesi yanındakilerle birlikte gülüşmelere neden oldu.

AA 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul Havalimanı'nda 5G teknolojisi test edilmeye başlandı
  • 29.07.2022 16:21

İstanbul Havalimanı'nda 5G teknolojisi test edilmeye başlandı

İstanbul Havalimanı'nda Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone Türkiye tarafından 5G ...

TOGG'dan 846,8 milyon TL'lik sermaye artışı!
  • 04.06.2021 11:10

TOGG'dan 846,8 milyon TL'lik sermaye artışı!

AG Anadolu Grup Holding, Vestel ve Turkcell, TOGG'un sermaye artırımına katıldı. ...

Ofiste Her Şey’den Turkcell kullanıcılarına müjde!
  • 20.01.2021 09:14

Ofiste Her Şey’den Turkcell kullanıcılarına müjde!

Ofiste Her Şey, Turkcell’lilere yönelik kampanyası ile 2021 yılına güzel bir baş ...

‘Deprem hattı’ çalışması devam ediyor
  • 03.11.2020 10:30

‘Deprem hattı’ çalışması devam ediyor

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone’un beraber ortak bir hat kurması yönünde alın ...

Akkuyu'da iç kaplama montajı tamamlandı
  • 02.07.2020 09:08

Akkuyu'da iç kaplama montajı tamamlandı

Mersin’in Gülnar ilçesinde inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin il ...

Turkcell'den ücretisiz konuşma, SMS ve internet!
  • 16.07.2016 12:58

Turkcell'den ücretisiz konuşma, SMS ve internet!

Turkcell, dün gece yaşanan olağanüstü gece sonrasında tüm Turkcell'lilere ücrets ...