maritbet girişmaritbet
Türk Traktör, Sakarya'da fabrika kuracak!

Türk Traktör, Sakarya'da fabrika kuracak!

Türk Traktör Genel Müdür Yardımcısı Memet İlkan Kamber, 90 ülkeye traktör ihracatı yaptıklarını belirterek, ''Papua Yeni Gine, Zimbabve gibi çok uzaklardaki ülkelerde dahi Türk traktörleri çalışıyor'' dedi

 

Kamber, Sakarya'da kuracakları traktör fabrikası dolayısıyla yerel basın mensuplarını Ankara'daki Türk Traktör tesislerini gezdirdi. 
     
Fabrikalarının 1954'te kurulduğunu anımsatan Kamber, ''Yılda 35 bin adet traktör ve 25 bin adet de motor üretiyoruz. 53 milyonun üzerinde bir sermayemiz var ve 2 bin 374 personeli istihdam ediyoruz'' diye konuştu. 
     
Kamber, 2 değişik markayla üretim yaptıklarına dikkati çekerek Mavi ve Kırmızı traktörleri üreterek dünyaya ihraç ettiklerini aktardı. 
     
Traktörlerin yüzde 100'e yakının yerli üretim olduğunu vurgulayan Kamber, şöyle devam etti:''16 yıldır pazar lideriyiz. Biçer-döver konusunda da Türkiye'de lider bulunuyoruz. Türkiye'de çok büyük bir traktör pazarı var. Çiftçinin talebi her geçen gün artıyor. Biz de bu talepler doğrultusunda üretim yaparak çiftçimizin hizmetine sunuyoruz. Türkiye'de şu anda ulaşamadığımız coğrafi bölge kalmadı. Ülkemizin her noktasında traktörlerimiz çalışıyor.'' 
     
''Türkiye'nin ilk traktörünü de bizler ürettik''
     
Kamber, Türkiye'nin ilk traktörünü ürettiklerini ve bundan dolayı gurur duyduklarını söyledi.''1979 yılında da ilk traktör ihracatını yaptık'' diyen Kamber, ''Ar-Ge çalışmalarını çok önemsiyoruz. Fabrikamızda Ar-Ge çalışmaları için 83 mühendisimizi istihdam etmiş durumdayız. Bu arkadaşlarımız tamamen Ar-Ge üzerine çalışarak çiftçimizin isteği doğrultusunda traktörler geliştiriyor'' ifadelerini kullandı. 
     
Kamber, şöyle devam etti:''2002'de TDD ve JX modellerinde üretime başlayıp 5 kıtaya ihracat gerçekleştirdik. Şu anda 90 ülkeye traktör ihraç ediyoruz. Bu yıl Japonya'ya da ihracata başladık. Japonya, dünyaya teknoloji satarken biz de onlara traktör ihraç etmeye başladık. Bu gerçekten çok önemli bir başarı. Geçtiğimiz yıl 14 bin 565 bin traktör ihraç ettik.'' 
     
Sakarya'da fabrika kurulacak
     
Kamber, dayanıklı, yüksek performanslı ve yakıt tasarruflu traktörler ürettiklerini belirterek, 3 bin farklı modelde traktör üretimi yaptıklarına işaret etti. 
     
Bu traktörlerin yüzde 100'e yakınının yerli üretim olduğuna dikkati çeken Kamber, sözlerini şöyle tamamladı:''2012'de Türkiye'de satılan her 2 traktörden biri bize ait. Şu anda dünya genelinde Türk traktörleri bulunuyor. Papua Yeni Gine, Zimbabve gibi çok uzaklardaki ülkelerde dahi Türk traktörleri çalışıyor. 35 markadan traktörler Türkiye'de bulunuyor yani çok liberal bir pazar. Ancak bu pazarda Türk üreticiler hakimdir. 
     
Dünya pazarında büyük firmaların geneli Türkiye'de zaten. Sakarya, Türk otomotiv sanayisinin kalbi durumunda. Bu nedenle Sakarya'da yatırım yapma kararı aldık. Sakarya'da kuracağımız fabrika, daha modern olacak ve son teknolojiye sahip olacak. Daha kaliteli traktörler üretip, verimilik artırıcı ekipmanlar yapacağız. İhracat anlamında da ihracat sayımızı artırmak istiyoruz. Depreme son derece dayanıklı bir tesis yapacağız. Bu konuda çok hassasız. İstihdam sayımızı pazar koşulları belirleyecek. Sakarya otomotiv üretimi konusunda tecrübeli ve vasıflı elemanlar var.'' 
     
Mehmet Özcan/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türk Traktör iş makineleri yatırımını Ankara tesisiyle sürdürüyor
  • 02.11.2014 10:11

Türk Traktör iş makineleri yatırımını Ankara tesisiyle sürdürüyor

Türkiye tarım sektörünün lideri TürkTraktör, iş makineleri sektöründeki yolculuğ ...

Türk Traktör’ün Sakarya Erenler fabrikası açıldı
  • 18.06.2014 10:03

Türk Traktör’ün Sakarya Erenler fabrikası açıldı

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Türk Traktör'ün Türkiye otomotiv ...

TürkTraktör, 2014’ün ilk çeyreğinde yüzde 18 büyüdü!
  • 26.04.2014 15:06

TürkTraktör, 2014’ün ilk çeyreğinde yüzde 18 büyüdü!

TürkTraktör, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 18 büyü ...

TürkTraktör gücüne güç kattı
  • 01.11.2013 13:04

TürkTraktör gücüne güç kattı

Türkiye tarım sektöründeki liderliğini sürdüren TürkTraktör, iş makineleri sektö ...

Türk Traktör Adapazarı’nda yatırım yapmak için kredi görüşmelerine başladı!
  • 13.03.2013 15:19

Türk Traktör Adapazarı’nda yatırım yapmak için kredi görüşmelerine başladı!

Türk Traktör Şirketi, Adapazarı bölgesinde yatırım yapmak için 75 milyon euroluk ...

Türk Traktör, Sakarya'da fabrika kuracak!
  • 20.02.2013 13:07

Türk Traktör, Sakarya'da fabrika kuracak!

Türk Traktör Genel Müdür Yardımcısı Memet İlkan Kamber, 90 ülkeye traktör ihraca ...