maritbet girişmaritbet
 Türk Telekom'un emlak yatırım harcamaları 1 milyar lirayı aştı!

Türk Telekom'un emlak yatırım harcamaları 1 milyar lirayı aştı!

Yedi yıl içinde sadece bağışladığı okullar için 187 milyon lira harcayan Telekom bina bakım ve onarım giderleri ile hazır bina ve arsa alımlarına milyonlar yatırdı

 

Türkiye'nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom tüm faaliyetlerinde ülke ekonomisi ve geleceği için değer yaratmaya devam ediyor. 14 Kasım 2005 tarihinde özelleştirilen Türk Telekom'un o tarihten bu yana 1 milyar TL'yi aşan emlak yatırım ve harcaması yaptığı belirtildi.
 
Türk Telekom yetkilileri, hazır bina ve arsa alımları, inşaat yatırımları, bina bakım ve onarım giderleri ve kendileri tarafından yapılan okulların inşaat bedellerini kapsayan 1 milyar TL'yi aşkın emlak yatırım ve harcaması gerçekleştirdiklerini vurguladılar.
 
İHTİYAÇ DIŞI KALANLAR
 
Telekomünikasyon sektörünün yetkili kurumu olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile imzalanan imtiyaz sözleşmesi ile faaliyet gösterdiklerini ifade eden yetkililer, "Bu sözleşme kapsamında Türk Telekom, sistemin işleyişini etkilemeyecek, çalışır vaziyette teçhizatın bulunmadığı, ihtiyaç dışı kalan gayrimenkulleri üzerinde tasarrufta bulunabiliyor" bilgisini verdiler. Türk Telekom, gelişen teknolojiler ve değişen ihtiyaçlar doğrultusunda genel ve yerel bazda düzenlenen mastır emlak planlamalarını göz önünde bulundurarak, gayrimenkullerin en etkin ve verimli şekilde kullanımını sağlıyor.
 
VARLIK DEĞERİ ARTIYOR
 
Yaklaşık 7 yıllık sürede tüm Türkiye'de yeni arazi ve bina satın almaları yapan Türk Telekom'un, mevcut gayrimenkullerin de bakım-onarımı ve yeni bina yapımı için önemli yatırımlar gerçekleştirdiğini belirten yetkililer, şu açıklamaları yaptı:
 
"Gerçekleştirilen bu yatırımlar ve satın alımlar Türk Telekom'un gayrimenkul varlık değerini önemli oranda artırıyor. Türk Telekom, özelleştirme tarihi olan 14 Kasım 2005'ten, bugüne kadar geçen sürede, hazır bina ve arsa alımları dahil inşaat yatırımları için 508 milyon 820 bin TL, bina bakım onarım giderleri için 324 milyon 340 bin TL olmak üzere toplamda 833 milyon TL'yi aşkın yatırım ve harcama gerçekleştirdi. Kurumumuz, tarafından yaptırılarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlanan ve 186 milyon 693 bin TL inşaat bedeli olan okullar da eklendiğinde toplam 1 milyar TL'yi aşkın emlak yatırım ve harcama tutarına ulaşılıyor."
 
Yağmur suları ile kullanım atık dönüştürüleceği binada, güneş enerjisinden; ısıtma tesisatı ile kullanma sıcak suyu üretilecek. Fotovoltaik piller ile üretilen elektrik enerjisi kullanılacak ve rüzgâr türbinleri ile aydınlatma tesisatına destek verilecek.
 
ANKARA'NIN EN YÜKSEK OFİS KULESİ YÜKSELİYOR!
 
Temeli geçtiğimiz şubat ayında Türk Telekom CEO'su Gökhan Bozkurt'un da katıldığı bir törenle atılan, Türk Telekom'un yeni genel müdürlük binasının önümüzdeki yıl tamamlanması planlanıyor. Binanın örnek teknolojik özellikleri, modern tasarımı ve "akıllı bina" teknolojisiyle Ankara'nın sembol yapılarından biri olması hedefleniyor. Yaklaşık 6 bin 300 metrekarelik zemin oturumu bulunan yapının, üç bodrum katı ve zemin üzerinde 33 katı bulunuyor. 54 bin 290 metrekare kapalı alanı bulunan Aydınlıkevler'deki binada toplam 1500 kişi çalışacak. Genel Müdürlük birimlerinin de yer alacağı binada 550 kişi kapasiteli konferans salonu, fuaye ve çok amaçlı sosyal alanlar da olacak.
 
Atilla KIZILTAN/Sözcü

Yorum Yaz