maritbet girişmaritbet
Trakya Cam, HNGFL şirketine ortak olarak Hindistan pazarına adım attı!

Trakya Cam, HNGFL şirketine ortak olarak Hindistan pazarına adım attı!

Şişecam iştiraklerinden düzcam alanında faaliyet gösteren Trakya Cam, potansiyel pazarlarda hızlı büyüme stratejisi kapsamında Hindistan pazarına da girdi

Trakya Cam, Hindistan'ın en büyük cam üreticilerinden Hindusthan National Glass & Industries Limited (HNGIL) bünyesinde yer alan düzcam üreticisi HNG Float Glass Limited (HNGFL) şirketine %50 ortak oldu.

Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, güçlü markaları ve sunduğu yenilikçi çözümleriyle hızla büyüyen global bir düzcam şirketi olma vizyonu doğrultusunda Trakya Cam'ın yüksek büyüme potansiyeline sahip uluslararası pazarları hedeflediğini belirterek, “Bu amaçla Hindistan'da sektörün önde gelen cam üreticilerinden HNGIL bünyesinde yer alan düzcam üreticisi HNG Float Glass Limited şirketine eşit ortak olduk. Hisse satın alım bedeli ve sermaye artırımı dahil toplamda 61 milyon dolarlık bir yatırımla Avrupa, Balkanlar, Kuzey Afrika ve Rusya'dan sonra Hindistan ile de Asya pazarına adım attık” dedi.

Şişecam iştiraklerinden düzcam alanında faaliyet gösteren Trakya Cam Sanayii A.Ş., potansiyel pazarlarda hızlı büyüme stratejisi kapsamında Hindistan pazarına da girdi. Düzcam alanında Avrupa'nın 4'üncü dünyanın ise 6'ncı büyük kuruluşu olan Trakya Cam, Hindistan'ın en büyük cam üreticilerinden Hindusthan National Glass & Industries Limited (HNGIL) bünyesinde yer alan düzcam üreticisi HNG Float Glass Limited (HNGFL) şirketine %50 ortak oldu.

Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, Hindistan'daki imza töreninde yaptığı açıklamada, 2012 yılı sonu itibariyle piyasa değeri 1.1 milyar doları, net satış geliri ise 700 milyon doları bulan Trakya Cam'ın dünyanın önde gelen düzcam üreticileri arasında yer aldığına dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Güçlü markaları ve sunduğu yenilikçi çözümleriyle hızla büyüyen global bir düzcam şirketi olma vizyonu doğrultusunda Trakya Cam, yüksek büyüme potansiyeline sahip uluslararası pazarları hedeflemektedir. Bu amaçla, Hindistan'da sektörün önde gelen üreticilerinden HNGIL bünyesinde yer alan düzcam üreticisi HNG Float Glass Limited (HNGFL) şirketine eşit ortak olduk. Hisse satın alım bedeli ve sermaye artırımı dahil toplamda 61 milyon dolarlık bir yatırımla Avrupa, Balkanlar, Kuzey Afrika ve Rusya'dan sonra Hindistan ile de Asya pazarına adım attık.”

Trakya Cam'ın düzcam üreticisi HNGFL firmasında eşit hisse ve yönetim yapısıyla bir ortaklık gerçekleştirmek amacıyla HNGIL şirketiyle 18 Ekim 2012 tarihinde “İyi Niyet Anlaşması” (MoU) ve 10 Ocak 2013 tarihinde “Müşterek Ortaklık Anlaşması” (JVA) imzaladığını hatırlatan Prof. Dr. Kırman, “Bugüne kadar geçen sürede taraflar, eşit ortaklık kurulmasına ilişkin koşullarda görüşmeler yaptı ve ortaklık anlaşması hayata geçti. Bu anlaşmadan öne HNGFL şirketinde HNGIL ve mevcut hissedarlarının yaklaşık %88 oranında payı bulunuyordu. IFC (International Finance Corporation) ise bu firmanın yaklaşık %12 oranı ile azınlık hissedar konumundaydı. Yapılan anlaşma sonucunda; IFC hissedarlar arasından çıkarken, Trakya Cam ile HNGIL ve mevcut hissedarları HNGFL şirketinde %50 oranında hisse payıyla eşit ortak haline geldi” açıklamasını yaptı.

“Yeni büyüme projelerini değerlendireceğiz”

Trakya Cam'ın hızla büyümeye devam edeceğini vurgulayan Prof. Dr. Kırman, şunları kaydetti: “Trakya Cam olarak Almanya'da en üst segment ana sanayinin tercih ettiği enkapsüle cam tedarikçisi olan Richard Fritz GmbH Holding'in %100 hissesini 31 Mayıs 2013 tarihinde satın almıştık. Almanya, Slovakya ve Macaristan'da 4 fabrikası bulunan ve dünyanın önde gelen otomotiv firmalarına üretim yapan Richard Fritz'ten sonra şimdi de Hindistan'da yeni bir yatırıma imza attık. Bu yeni ortaklığımızla Hindistan'da düzcam ve otocam üretimi alanında yeni büyüme projelerine yönelik değerlendirme çalışmalarına başlayacağız.”

“Trakya Cam gibi güçlü bir ortakla yeni fırsatların kapıları açılacaktır”

HNGIL Kıdemli Başkanı J. P. Kasera ise imza töreninde yaptığı açıklamada, Trakya Cam ile yaptıkları ortaklığın HNGFL şirketine Hindistan'da düzcam alanındaki yeni fırsatların kapılarını açacağını belirterek, “Trakya Cam gibi güçlü bir yabancı ortakla yaptığımız bu işbirliği, HNGFL'nin katma değerli ürün segmentlerinde önünü açacak teknolojileri geliştirmesine çok büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Isıcam ile evlerde yenilenme hareketi!
  • 14.10.2022 16:17

Isıcam ile evlerde yenilenme hareketi!

Şişecam’ın yaşam alanlarının ihtiyacına yönelik çözüm üreten yalıtım camı markas ...

Şişecam, Solar İstanbul’da Güneş Enerjisi Camları'nı tanıttı
  • 28.03.2022 11:49

Şişecam, Solar İstanbul’da Güneş Enerjisi Camları'nı tanıttı

Üretim kapasitesi açısından dünyanın en büyük düzcam üreticilerinden Şişecam, dü ...

Şişecam, Avrupa'daki ilk cam ambalaj tesisini Macaristan'a kuruyor
  • 18.03.2022 16:30

Şişecam, Avrupa'daki ilk cam ambalaj tesisini Macaristan'a kuruyor

Şişecam’ın, Macaristan’ın Kaposvar şehrinde hayata geçireceği 255 milyon Euro’lu ...

Şişecam, AHK KNDU Villaları'nda!
  • 08.03.2022 17:13

Şişecam, AHK KNDU Villaları'nda!

Avrupa’nın en büyük düzcam üreticisi Şişecam’ın ürünleri, Türkiye’nin turizm mer ...

İstanbul TV ve Radyo Kulesi’nin camları Şişecam’dan!
  • 19.10.2021 17:11

İstanbul TV ve Radyo Kulesi’nin camları Şişecam’dan!

Avrupa’nın en büyük düzcam üreticisi Şişecam’ın düzcam ürünleri, İstanbul’un yen ...

Şişecam'ın V-Block teknolojisi Paşabahçe ürünlerinde kullanılacak
  • 05.02.2021 11:21

Şişecam'ın V-Block teknolojisi Paşabahçe ürünlerinde kullanılacak

Şişecam'ın geliştirdiği, cam yüzeylerdeki virüs ve bakterileri etkisiz hale geti ...