maritbet girişmaritbet
Toirent, Toipark projesiyle çocuklara hijyenli parklar sunuyor!

Toirent, Toipark projesiyle çocuklara hijyenli parklar sunuyor!

Hijyen konusunda uzman olan Toirent, ‘Toipark’ projesiyle bir ilke daha imza atıyor. Toipark uygulamaları ile parklarda temizlik özel yöntemlerle yapılıyor. Bu sayede çocuklarımızın oyun alanları yüzde yüz hijyene kavuşuyor.

 

Çocukların oyun alanları milyonlarca mikrobun bulunduğu yerler. Her gün yüzlerce çocuğun oyun oynadığı bu alanlar düzenli temizlikleri yapılmadığı zaman çok sayıda hastalığın yayılmasına neden oluyor.  Bu riskleri göz önüne aldığımızda çocuk parkları hiç de güvenli ortamlar değil. Hijyen uzmanı Toirent bu konuya çözüm bulmak amacıyla ‘Toipark' adlı bir proje geliştirdi. Parkların taşıdığı sağlık riskleri göz önüne alınarak oluşturulan ‘Toipark projesi' ile çocuklar parklarda güven içerisinde oynayabilecek.
 
Açık alanlarda bulunan kent mobilyaları ve spor araçlar ile oyun parklarında elden ele çeşitli mikroplar taşınıyor. Özellikle, artan hava sıcaklıkları su ve besinlerle bulaşan hastalıkların artmasına yol açabiliyor. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Dr. Hakan Gürsaç: “Umuma açık kullanım alanları ve insanların temas ettiği yüzeylerden bulaşma etkenli bakteriler farkında olmadan karşımıza çıkıyor. Halkın yoğun olarak bulunduğu umuma açık olan yerlerde kullanılan malzeme araç ve gereçlerin bakteri enfeksiyon açısından rezervuar teşkil ettiği ispatlanmıştır. Çocuk parklarında, kondisyon gruplarında, toplu taşıma aracı olan belediye otobüslerinde insanların elle temas ettikleri yerler, cep telefonları, hamam, sauna v.b. yerlerde kullanılan terlikler, internet kafelerde kullanılan araç gereçlerin bakteri bulaşmasındaki rolünü tespit için yapılan araştırmada yoğun şekilde bakteriye rastlanmıştır. Bu alanlarda hijyen sağlanması yüzde yüz şarttır ve bir uzman ekip tarafından yapılmalıdır. Özellikle çocuklar söz konusu olunca bu konuya daha da önem verilmelidir. Çünkü yetişme çağındaki çocuklarımız pek çok bakteriye bünyelerine kabul etmeye hazırdırlar.” dedi.
 
‘Toipark projesi' içinde uzman ekipler çocuk parklarında özel hijyen çalışmaları yapıyorlar. Bakteriler ve mikroplar özel yöntemlerle yok ediliyor. Böylece çocuklar için sağlıklı ortamlar oluşturuluyor. Toipark projesinden İstanbul'da pek çok kamu, kurum ve kuruluşu yararlanıyor.
 
‘Toipark projesi' kapsamında doğaya saygı da esas alınıyor. Bu nedenle parklarda yapılan hijyen çalışması sırasında çevre dostu ürünler kullanılıyor. Bu ürünler doğada çabuk yok olup kullanım sonrası kalıntı bırakmıyorlar. Böylece çocuklar için yüzde yüz sağlıklı bir ortam sunulmuş oluyor.
 
Sağlıklı nesillerin yetişmesi hedefiyle çocukların zamanlarını geçirdiği parkların daha temiz ve hijyenik olması yolunda başlatılan Toipark projesi, oyun alanlarını her türlü kirlilikten arındırarak dezenfekte etmeyi amaçlıyor. Büyüklerin de unutulmadığı projede kondisyon grupları da aynı şekilde temizlenerek hijyenik olarak kullanım sağlanıyor. Ayrıca oyun ve kondiyon gruplarının oluşan statik elektrik problemini gideren bu proje, oluşan grafiti yazıları ürüne zarar vermeden çıkartıyor. Böylece görüntü kirliliğinin önüne geçilerek, değiştirme, boyama zahmetinden kurtarıyor ve bakım, onarım maliyetlerini düşürüyor. ‘ToiPark projesi',  kamu kurum ve kuruluşların çoçuklarımıza verdikleri değeri bir kat daha artıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Alize Dinçkök kış tatilini Kartalkaya'da geçirdi
  • 05.02.2021 09:38

Alize Dinçkök kış tatilini Kartalkaya'da geçirdi

Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi Alize Dinçkök hafta içi kısa bir tatil için K ...

Antalya ilk 8 ayda 10 milyonu aşkın turist ağırladı
  • 02.09.2019 10:48

Antalya ilk 8 ayda 10 milyonu aşkın turist ağırladı

Turizmin başkenti Antalya, ilk 8 ayında 10 milyon 765 bin 946 turist ağırladı. G ...

Kıymet Teyze'nin parkı imara açılmayacak!
  • 30.12.2014 09:06

Kıymet Teyze'nin parkı imara açılmayacak!

Kıymet Peker'in kepçenin önüne oturarak imara açılmasını engellediği, Edirne'dek ...

Kağıthane Papirus Plaza iş başı yaptı!
  • 07.10.2013 11:12

Kağıthane Papirus Plaza iş başı yaptı!

Ticaretin gözde merkezi Kağıthane’de, ofis yaklaşımlarını değiştiren yeni dönem ...

Toirent, Toipark projesiyle çocuklara hijyenli parklar sunuyor!
  • 13.08.2012 09:17

Toirent, Toipark projesiyle çocuklara hijyenli parklar sunuyor!

Hijyen konusunda uzman olan Toirent, ‘Toipark’ projesiyle bir ilke daha imza atı ...

Küçük konutlara talep artacak!
  • 26.07.2012 12:09

Küçük konutlara talep artacak!

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği verilerine göre, yalnız yaşayanlar, birlik ...