maritbet girişmaritbet
Teknosa, 300. mağazasını yarın Mersin’de açacak

Teknosa, 300. mağazasını yarın Mersin’de açacak

Teknosa'nın 300. mağazası yarın Mersin Anamur'da açılacak

Teknosa Genel Müdürü Necil Oyman, Teknosa'nın 300. mağazasının yarın Mersin Anamur'da açılacağını kaydetti. Oyman, basın toplantısında 2000 yılında 3 ilde 5 mağazayla hizmet verirken, şu anda 77 ilde 300 mağazalarının bulunduğunu, Ardahan, Bingöl, Hakkari ve Şırnak'ta 3. çeyreğin sonuna kadar mağaza açmayı planladıklarını anlattı.

80 metrekare ile 6 bin metrekare arasında değişen farklı mağaza formatları bulunduğunu, geçen yıl Teknosa mağazalarında 125 milyonu aşkın müşteri ağırladıklarını belirten Oyman, alışveriş merkezlerinin ziyaretçi sayısını artırmalarından dolayıda sevilen bir firma olduklarını, ayrıca çeşitli projeler de ürettiklerini anlattı. Oyman, "'Teknoloji erkek işidir' algısını yıkmak ve kadın istihdamını artırmak adına tamamı kadın çalışanlardan oluşan 'Teknosa'nın Melekleri' mağazalarımızı açtık. Bir Teknosa mağazamızı ortalama 30 günde açıyoruz. Her mağazamızda ortalama 12 personel ve 4 bin ürün bulunuyor. Bir mağazamız senede 400 bin ve üzeri ziyaretçi alıyor. Teknosa.com'un yıllık ziyaretçi sayısı ise 85 milyona ulaştı" diye konuştu.

Mağazacılığın gelecek 10 senede altın çağını yaşayacağını dile getiren Oyman, "Türkiye'nin 24 ilinde alışveriş merkezi yok. Bunların oluşmasıyla da mağazacılığın altın çağını yaşayacağı ama sadece mağazacılığa odaklananan bir döneme giriyoruz" dedi. Bu yıl içinde gelen fırsatlara da bağlı olarak 320 mağaza açmayı planladıklarını aktaran Oyman, 2023 yılında Avrupa'nın en büyük ilk 3 perakendecisinden biri olmayı hedeflediklerini ve şu anki büyüme hızıyla buna ulaşabileceklerini vurguladı.

"Ucuz akıllı telefonlar çıkacak"

Oyman, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) kredi kartına taksit sınırlandırmasına yönelik aldığı kararlara ilişkin soru üzerine Oyman, regülatif kuralların sektörün dinamiklerine etkisinin olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Cep telefonunu sıfır taksite indirmek ocak ayında müthiş bir talep sapladı. Şubat ve mart aylarında durgunluğu bekliyorduk. Yeni taslak uygulamayla da alternatif çözümler de uygulayamacaklar. Ürün gruplarını dengeli dağıtan şirketler bundan avantaj sağlayabiliyor. Biz tüm satışını cep telefonu üzerine kurmuş bir şirket değiliz. Cep telefonu tekrar eski dengesini bulacaktır. Yeni ürünler geldikçe kendinizi o ürünü kullanmak durumunda hissedeceksiniz. Giyilebilir teknolojik ürünler de geliyor."

500 liranın altında cep telefonu üretiminin artıp artmadığına yönelik soru üzerine Oyman, "Akıllı telefonlarda ciddi bir artış var. Akıllı telefonların ortalama fiyatının bin lira olduğunu düşünürseniz daha fazla kişiye erişebilmek adına 500 lira fiyatına çekmeye çalışacaklar. Yani ucuz akıllı telefonlar çıkacak" yanıtını verdi.
Oyman, tüketici finansmanı modelini geliştirmeye çalıştıklarını da belirterek, "Sadece cep telefonu satışıyla ilgili değil, katma değerli ürünler de gelmeye başladı. 25 bin liraya sattığımız televizyonlar var. Uzun vadeli ödeme adına banka kredisi sistemini mağaza içinde kolay şekilde erişilebilir hale getirmeye çalışıyoruz. Müşteri sadece kimlik numarasıyla kredi alabilir duruma geldiğinde ister cep telefonu ister televizyonlarda kullanabilecek. Birkaç mağazada bunun testini yaptık. 1 Mayıs ile 10 Mayıs arasında buna başlamayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.   

"Fırsat çıkarsa değerlendiririz"

Bu yıl için 60 milyon lira yatırım hedeflediklerini, ciro açısından bakıldığında geçen yılı 3 milyar lira seviyesinde bir büyüklükle tamamladıklarını kaydeden Oyman, bu yıl da 4 milyar liralık büyüklüğe ulaşma hedefleri olduğunu söyledi. Birleşme ve satın almalarla ilgili soru üzerine Oyman, "Satın alma yapmak için satın alma yapılmıyor. Onun size katacağı değere iyi bakmanız lazım. Halka açık bir şirketiz, değerimiz ortada. Fırsat çıkarsa onu değerlendiririz" yanıtını verdi.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Teknosa, İstanbul'daki 37'nci mağazasını Beylikdüzü Anpa Gross AVM'de açtı
  • 26.01.2023 15:32

Teknosa, İstanbul'daki 37'nci mağazasını Beylikdüzü Anpa Gross AVM'de açtı

Teknosa'dan yapılan açıklamaya göre, şirket, İstanbul'daki mağazalarına bir yeni ...

Teknosa yılın son konsept mağazasını İzmir’de açtı
  • 30.12.2022 11:05

Teknosa yılın son konsept mağazasını İzmir’de açtı

Teknosa, yılın son müşteri odaklı dijital konsept mağazasını İzmir Agora AVM’de ...

Teknosa, Balıkesir'deki mağaza sayısını 5'e çıkardı
  • 28.11.2022 16:27

Teknosa, Balıkesir'deki mağaza sayısını 5'e çıkardı

Sabancı Holding iştiraklerinden Teknosa, Balıkesir'deki mağaza sayısını 5'e çıka ...

Teknosa’dan 2022 FIFA Dünya Kupası'na özel TV fırsatları!
  • 18.11.2022 10:32

Teknosa’dan 2022 FIFA Dünya Kupası'na özel TV fırsatları!

Türkiye teknoloji perakendeciliğinin ve e-ticaretin öncü markalarından Teknosa, ...

Teknosa, müşteri odaklı yeni konsept mağazasını Nata Vega AVM’de açtı
  • 02.11.2022 15:02

Teknosa, müşteri odaklı yeni konsept mağazasını Nata Vega AVM’de açtı

Teknosa, mağazaları olan dijital bir platforma dönüşüm yolculuğunda müşteriyi od ...

LG'den "bayram gibi bayram" kampanyası!
  • 08.07.2022 14:01

LG'den "bayram gibi bayram" kampanyası!

LG, 05–20 Temmuz 2002 tarihleri arasında geçerli Bayram Kampanyası ile, LG Brand ...