maritbet girişmaritbet
Şifa Üniversitesi Diş Hekimliğ i Fakültesi ve Hastanesi hizmete girdi!

Şifa Üniversitesi Diş Hekimliğ i Fakültesi ve Hastanesi hizmete girdi!

Türkiye'nin ilk tematik üniversitesi olan Şifa Üniversitesi'nin Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi düzenlenen törenle hizmete girdi

Türkiye'nin ilk tematik üniversitesi olan Şifa Üniversitesi'nin Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi'nin hizmeti girmesi nedeniyle düzenlenen törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, Somali Sağlık Kalkınma ve Sosyal İşler Bakanı Dr. Maryam Kasım, Işılay Saygın, İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Şifa Grup Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, yapılan hizmetlerin tümünün halk ve dünya milletleri için olduğunu söyledi. Şifa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi'nin İzmir ve ülke adına kıvanç ve gurur kaynağı olduğunu ifada eden Vali Toprak, "Sizleri tebrik ediyoruz. İzmir'de 9 üniversitemiz, 5 tıp fakültemiz önemli katkılarda bulunuyor. Vakıf üniversitelerinin koyduğu katkı, vatandaşa yönelik koyduğu hizmet anlayışı ve öğrencilerin yetişmesine verdiği katkılar her şeyin üzerindedir. Bir taraftan vakıf üniversitelerimizin, Şifa Üniversitemizin yeni yeni yatırımları devreye girerken bir taraftan kamunun diğer hastaneleri devreye alınıyor. İzmir'in sağlık alanındaki pastadan layık olduğu payı almak için kamu özel ayrımı yapmadan hepimiz katkı koymalıyız. Bu hastaneler vatandaşlarımızın sıkıntılarını, taleplerini yerine getirmek için önemlidir, ama daha büyük düşünmeliyiz. Dünya sağlık pastası içinde dönen 100 milyar dolarlık paydan daha büyük payı ülkemize ve İzmir'e getirmeliyiz. İzmir'in bu konuda önemli birikimi var." dedi. Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi'nin açılmasına emeği olanları kutlayan Vali Toprak, "İzmir'e ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Can boğazdan geçer derler, sağlık da ağızdan geçer diye düşüyorum. Allah kimseyi hastanelere düşürmesin ama eksikliğini de göstermesin." şeklinde konuştu.

Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan da Türkiye'de güzel şeyler olduğunu, aynı zamanda Şifa Üniversitesi ve ailesinde de çok güzel şeyler olduğunu ifade etti. Bundan üç sene önce henüz üniversitenin kurulması aşamasında bunların hiçbirinin olmadığını ifade eden Rektör Erdoğan, şunları söyledi: "İkisi İzmir'de, biri Erzurum'da Türkiye'nin yüz akı A kalite hastaneleri vardı. Böyle başladık. Aslında böyle de başlamadı, en öncesinde yüz metrekarelik bir alanda, küçük mütevazi bir yerde başlamıştık. Bugün yüz bin metrekareyi geçen bir alana ulaşıldı. Bugün öğrencilerimiz bu fakültedeki öğrencilerimiz üçüncü sınıfı okuyorlar. Nasip olursa gelecek sene sağlık bilimleri fakültesinden mezunlar vereceğiz."

Geçen sene öğrenci sayısı 530 iken bu sene bin 100 öğrenciye ulaştıklarını, yurt dışından öğrencilerin geldiği bilgisini veren Rektör Erdoğan, "Bugün gelinen nokta bir yüz akıdır. Burası açıldığında Ege Bölgesi'nin vakıf hastaneleri içinde en güzel mekanı olan bir yer olduğunu göreceksiniz. Şifa ailesi güzel bir topluluk, ben bunlara bu asrın sağlıkta serdengeçtileri diyorum. Geceleri gündüzleri yok. Kapıdan girişinde hastalar 'burası hastaneye benzemiyor' diyorlar, ben de burası hastane değil, şifahane diyorum. İnşallah şifahanenin şifalı ellerinde, şifalı ortamlarında buluşmak dileğiyle." diye konuştu.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Yılmaz, Türkiye'nin ilk tematik üniversitesi olan Şifa Üniversitesi'nin 2010 yılında kurulduğunu hatırlatarak, Şifa Hastaneler Grubu'nun İzmir'de marka olduğunu söyledi. Şifa'nın üniversite olduktan sonra da her gün yeni yatırımlarla büyüdüğünü anlatan Dekan Yılmaz, şunları ifade etti: "Bugün bir tanesi Erzurum'da olmak üzere 7 hastane, 4 ayaktan teşhis ve tedavi merkezi, bir eğitim kampüsü, 2 öğrenci yurdu ile 14 müessese ile hizmet veren şifa hastanesi bugün de diş hekimliği fakültesi hastanesi yeni binasını hizmete açmaktadır. Diş Hekimliği Fakültesi olarak yeni ve modern binamıza öğrencilerimize ve hastalarımıza daha kaliteli bir hizmet vermeyi planlıyoruz. 18 öğretim üyesi ve 8 diş hekimiyle, 56 diş ünitesiyle, diş hekimliği ile ilgili tüm branşlarda hizmet vereceğiz. Özellikle çocuk diş hekimligi, estetik diş hekimliği, ortodonti ve impilantoloji gibi konularda özellikle de genel anesteziyi ilgilendiren tüm konularda tecrübeli öğretim üyesi arkadaşlarla yalnızca İzmir'e değil Türkiye ve dünyada şifa dağıtmak istiyoruz."

Şifa Üniversitesi'nin diş hekimliği fakültesinin üç yıllık çiçeği burnunda bir fakülte olmasına rağmen çok güzel çalışmalara imza attığını kaydeden Yılmaz, fakülte ve hastaneyi dünyada saygın bir kurum haline getirmek, her türlü teknolojiyi kullanan, araştıran ve sorgulayan, uluslararası bir fakülte kurma hedefleri olduğunun altını çizdi.

Konuşmaların ardından Şifa Üniversitesi'nin Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi, açılış kurdelesinin kesilmesiyle hizmete girdi. İzmir Valisi Mustafa Toprak ve davetliler, fakülte ve hastane binasını gezerek Şifa Grup Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş ve Dekan Prof. Dr. Hasan Hüseyin Yılmaz'dan bilgi aldı.

Bugun.com.tr

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şifa Üniversitesi'nin İzmir'deki arsa ihalesi iptal edildi!
  • 18.12.2015 09:41

Şifa Üniversitesi'nin İzmir'deki arsa ihalesi iptal edildi!

Tahmini bedeli 35 milyon lira olarak belirlenen arsanın ihalesi İzmir Emniyet Mü ...

Şifa Üniversitesi Karşıyaka’da arsa satıyor
  • 03.12.2015 13:50

Şifa Üniversitesi Karşıyaka’da arsa satıyor

Tahmini bedeli 35 milyon 400 bin lira olan arsa sağlık tesis alanı imarına sahip ...

Şifa Üniversitesi Diş Hekimliğ i Fakültesi ve Hastanesi hizmete girdi!
  • 03.10.2013 10:49

Şifa Üniversitesi Diş Hekimliğ i Fakültesi ve Hastanesi hizmete girdi!

Türkiye'nin ilk tematik üniversitesi olan Şifa Üniversitesi'nin Diş Hekimliği Fa ...

Şifa Sağlık Grubu en yüksek yatak kapasiteli vakıf üniversitesi olacak!
  • 24.01.2013 10:57

Şifa Sağlık Grubu en yüksek yatak kapasiteli vakıf üniversitesi olacak!

Şifa Üniversitesi çatısı altında 2012 yılı sonunda yeniden yapılandırılan Şifa S ...