maritbet girişmaritbet
Saray Alüminyum eloksal kaplama tesisini bu yıl içerisinde açacak!

Saray Alüminyum eloksal kaplama tesisini bu yıl içerisinde açacak!

Modernizasyon, kapasite artırımı, yeni ürünler ve çevreye saygılı yenilenebilir enerji üretimi alanlarında her yıl yatırımlarına devam ettiklerini belirten Timur Ulucak, bu yıl içinde yeni eloksal kaplama tesislerini de işletmeye alacaklarını söyledi

 

Modernizasyon, kapasite artırımı, yeni ürünler ve çevreye saygılı yenilenebilir enerji üretimi alanlarında her yıl yatırımlarına devam ettiklerini belirten Timur Ulucak, bu yıl içinde yeni eloksal kaplama tesislerini de işletmeye alacaklarını söyledi.

İstanbul ve Tekirdağ'da bulunan toplam 70 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikalarında faaliyet gösteren Saray Alüminyum, bu yıl içinde yeni eloksal kaplama tesisini faaliyete geçirmeyi planlıyor. Yılda 35 bin ton alüminyum profil, 15 bin ton uPVC profil ve 3 milyon metrekare alüminyum kompozit panel üretimi kapasitesine olan sahip firma firmalarının her yıl gerek modernizasyon ve kapasite artırımı gerekse yeni ürünler ve çevreye saygılı yenilenebilir enerji üretimi alanlarında yatırımlarına devam ettiğini belirten Saray Alüminyum Genel Müdürü Timur Ulucak, ayrıca bu yıl içinde işletmeye almayı planladıkları yeni eloksal kaplama tesisi yatırımlarının olduğunun bilgisini verdi. Firmalarının son bir yıl içinde gerçekleştirdiği yatırımlardan da bahseden Ulucak, "Saray Alüminyum olarak, son bir yıl içinde yedinci alüminyum profil ekstrüzyon hattı, alüminyum profillere ahşap desen görünümü verecek otomatik kaplama hattı, ısı yalıtımlı profil üretim hattı, üçüncü toz boyama hattı ve otomatik ısı yalıtımlı profil montaj hattı yatırımlarımızı gerçekleştirdik. Aynı zamanda her birisi 2 megawatt saat (MWh) kapasiteli iki adet rüzgar enerjisi jeneratörümüz de geçen mart ayında kuruldu" dedi.

Saray Alüminyum olarak, mimari sistemlerin yanı sıra, makine ve elektrik sektörlerinin ihtiyacı olan çeşitli şekil ve büyüklükteki sanayi profilleri, standart kesitli profiller ve boruları da ürettiklerini ileten Timur Ulucak, son yıllarda kapasite kullanım oranlarının yüzde 90'ın üzerinde olduğunu anlattı. Ayrıca ürünlerinin yüzde 50'sini çeşitli ülkelere ihraç ettiklerini bildiren Ulucak, "İstanbul Sanayi Odası'nın açıkladığı Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu arasında yer alan Saray Alüminyum, 2009-2010-2011 yıllarında kendi sektöründe ihracat birincisi oldu" ifadesini kullandı. Ulucak, firmalarının sahip olduğu TSE ve uluslararası kalite belgelerinin başında ise CE, ISO 9001, Qualanod, Qualicoat, TS EN 755, TS EN 12020, SEPRO ve GOST-R'nin geldiğine işaret etti.

İki yeni tip kompozit üretmeye başladı

1980 yılından bu yana, İstanbul-Güneşli ve Tekirdağ-Veliköy'de bulunan toplam 70 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikalarında faaliyet gösterdiklerini hatırlatan Timur Ulucak, 2008 yılı başında ise ayda 240 bin metrekare kapasite ile PVDF esaslı boya ile kaplanmış Aluface/FR ve Saraybond alüminyum kompozit panel üretimine başladıklarını dile getirdi. Ulucak, "Saray Alüminyum, Türkiye'de bir ilk olarak nano (kendiliğinden temizlenen / antigraffiti) yüzey kalitesine sahip alüminyum kompozit paneller ile FR kalite (yangına karşı dayanıklı) alüminyum kompozit panellerin üretimini de gerçekleştirmektedir. 2010 yılında ise işletmeye aldığımız ikinci levha boyama (coil coating) tesisi ile de kompozit panel üretiminde müşterilerimizin ihtiyaçlarını daha kısa sürede karşılamaya başladık" açıklamasını yaptı. Aynı zamanda firmalarının geçen yıl içinde iki yeni tipte kompozit panel geliştirerek üretmeye başladığının da bilgisini veren Ulucak, şunları söyledi: "Bunlardan birincisi Saray A2 alüminyum kompozit panel, Avrupa Birliği'nin Türkiye'de de geçerli olan ‘Yangın Koruma' standardına göre en üst sınıf olan A2 s1d0 sınıfında yer almaktadır. Diğer yeni ürün olan Saray Paslanmaz ise, adından anlaşılacağı üzere paslanmaz çelikten mamul bir kompozit paneldir. Yapı sektörünün hizmetine sunduğumuz tamamen alüminyum profilden oluşan bir diğer ürünümüz ‘Saray Cotta' adlı dış cephe kaplama ürünümüz tuğla görünümünde ve RAL renklerine ilave olarak ahşap desen görünümlü olarak da üretilmektedir."

"Pencere sistemlerinde üç modelimiz var"

Saray Cotta'nın yanı sıra, 2011 yılında işletmeye aldıkları roll-forming profil hattında, dış cephe kaplama projelerinde ekonomi ve hızlı montaj sağlayacak alüminyum sayding (aluminium siding) üretimine başladıklarını da aktaran Timur Ulucak, pencere sistemleri konusunda da 2010 yılından bu yana piyasaya sundukları üç yeni ürünleri bulunduğunu kaydetti. Ulucak, "Kaldır-sür modeli yeni sürme serisi SSI128 üst seviyede yalıtım ve üç metreye kadar yükseklik sağlayan bir sistem olup ithal mekanizması sayesinde kullanıcıya kolay kullanıma sahiptir. EW55 ve EW 69 modeli üç odacıklı pencere ve kapı sistemleri ise yine üst seviyede yalıtım sağlamakta ve müşteri tercihine göre düz, oval ve gizli kanat tasarımlarında üretilmektedir" diye konuştu.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gayrimenkulün cazibesine kapılıp inşaatçı oldular!
  • 23.01.2017 14:52

Gayrimenkulün cazibesine kapılıp inşaatçı oldular!

Hiçbir zaman kaybettirmeyen bir yatırım olarak görülen gayrimenkul, farklı sektö ...

Saray Alüminyum eloksal kaplama tesisini bu yıl içerisinde açacak!
  • 22.03.2013 11:05

Saray Alüminyum eloksal kaplama tesisini bu yıl içerisinde açacak!

Modernizasyon, kapasite artırımı, yeni ürünler ve çevreye saygılı yenilenebilir ...