maritbet girişmaritbet
Sanko Holding, iki otel inşa edip zincirlere satacak

Sanko Holding, iki otel inşa edip zincirlere satacak

Sanko Holding, Gaziantep merkezde kalan fabrika arazilerinde gayrimenkul projeleri geliştirmek üzere çalışmalarını hızlandırdı

Sanayici kimliği ile tanınan ve beş ana sektörde 2 milyar dolar ciroya sahip olan Sanko Holding, Gaziantep merkezde kalan fabrika arazilerinde gayrimenkul projeleri geliştirmek üzere çalışmalarını hızlandırdı. 

Beş yıl önce Sanko Park ile gayrimenkul sektörüne önemli bir adım atan Sanko Grubu, bu alandaki işlerini yeni yatınmlarla çeşitlendirecek. 

Şirketin gayrimenkulde yatırım gündemine giren son işi, Gaziantep'te şehir girişinde yer alan aileye ait 22 bin metrekarelik arazi oldu. Burada iki otel ve kongre merkezi yatırımı için kolları sıvayan grup, 2015'te başlayacak bu projeye 100 milyon dolar yatıracak. Sanko Holding, Urfa-Adana otoyolu üzerinde, şehrin tam girişinde yer alan arazide geliştireceği projeyi bitirdikten sonra tamamını satacak. Yani kurulacak otelleri ne işletecek, ne de mal sahibi olarak kalacak. Bir anlamda müteahhiti olduğu projenin tamamını elden çıkaracak. 
Belediyeye ait futbol sahası iken Sanko grubu tarafından yedi yıl önce ihale yolu ile satın alınan arazinin toplam inşaat büyüklüğü 60 bin metrekare olacak. 

ÜÇ GRUPLA GÖRÜŞÜYOR

 Sanko Holding, bu alanda inşa edilecek tesisler konusunda şimdiden turizm sektörünün önde gelen zincirleriyle görüşmeler yapıyor. Görüşülen şirketler arasında adı geçenlerden Beş yıl önce gayrimenkule giren Sanko Grubu, bu alandaki işlerini yeni yatırımlarla çeşitlendirecek. Grubun bu alandaki son projesi, Gaziantep şehir girişinde yer alan aileye ait 22 bin metrekarelik arazide yükselecek. Bu arazide iki otel ve kongre merkezi yapmak için kolları sıvayan grup, 100 milyon dolar yatırımla hayata geçireceği otelleri önde gelen zincirlere satacak. 

Tekstilden enerjiye, çimentodan iş ve tarım makinelerine kadar geniş bir alanda üretim yapan Sanko Grubu, daha önce otel işine girmeyeceğini açıklamıştı. Otel ve kongre merkezi inşa edilse de bu konudaki yaklaşım değişmedi. Sanko, yapacağı otel ve kongre merkezini kendisi işletmeyip satacak.

KONUT İŞİNE DE GİRECEK

 Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Gaziantep merkezde kalan fabrika arazilerine gayrimenkul projeleri yapmaya devam edeceklerini söylüyor. Konukoğlu, 250 bin metrekarelik merkezdeki arazide orta ve üst kesime hitap edecek konut üretmek istediklerini dile getiriyor. Bu proje için de çalışmaların bir yıl sonra başlaması gündemde. 

Konuyla ilgili çalışmalan yöneten Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, bu iş için birkaç yatırımcı ile görüştüklerini doğruluyor. iki otel ve kongre merkezi için 100 milyon dolarlık yatırım yapacaklannı kaydeden Konukoğlu, Gaziantep'in bu alanda tesislere ihtiyacı olduğunu, bu nedenle böyle bir işe giriştiklerini anlatıyor. 

Neden bu şekilde bir iş planı yapıldığını sorduğumuz Abdülkadir Konukoğlu, "Bizim olmak istemediğimiz işler var. Bankacılık, depoculuk ve turizm olmak istemediğimiz işlerden. Bunlar bizim iş yaklaşımımıza uymuyor. Bu nedenle otelleri yapıp satacağız. Şu an proje çalışmaları süren bu işte ilk kazma 2015'te vurulacak. Tahminen 2018 yılında da tamamlanmış olacak" diyor
Ekonomist

Yorum Yaz

Benzer Haberler

SANKO Gaziantep’e iki cami daha yaptıracak
  • 11.09.2020 13:00

SANKO Gaziantep’e iki cami daha yaptıracak

Gaziantep Valiliği ve SANKO Holding arasında, iki cami yapımı için protokol imza ...

ASCE İnşaat'ın satış fiyatlarında yüzde 10 indirim uygulanacak!
  • 11.10.2018 10:29

ASCE İnşaat'ın satış fiyatlarında yüzde 10 indirim uygulanacak!

Sanko Holding, Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'na destek olmak amacıyla i ...

SANKO Holding’den dev satın alma!
  • 19.03.2015 17:03

SANKO Holding’den dev satın alma!

Dünya çimento devi Lafarge'nin şirketini satın alan SANKO Holding, sektördeki gü ...

Sanko Holding, iki otel inşa edip zincirlere satacak
  • 20.10.2014 12:52

Sanko Holding, iki otel inşa edip zincirlere satacak

Sanko Holding, Gaziantep merkezde kalan fabrika arazilerinde gayrimenkul projele ...

Sanko, aslan payını enerjiye yatıracak!
  • 10.09.2014 10:24

Sanko, aslan payını enerjiye yatıracak!

Sanko Holding, Niksar/Erbaa’da 76 MW’lık Tepekışla Barajı ile Adıyaman Gölbaşı’n ...

Sanko Holding’in başarısı Harvard'a örnek oldu
  • 20.06.2014 11:24

Sanko Holding’in başarısı Harvard'a örnek oldu

Sanko Holding, başarısıyla Harvard Business School öğretim üyelerine örnek oldu ...