maritbet girişmaritbet
Samut İnşaat, Konyaaltı'nı Ruslar'ın cazibe merkezi yaptı!

Samut İnşaat, Konyaaltı'nı Ruslar'ın cazibe merkezi yaptı!

Antalya merkezli Samut Yatırım A.Ş., Ruslar'a yönelik geliştirdiği konut projeleriyle tanınan bir şirket. Comfort Plus Gold, Seven Homes, Binbir Gece gibi birçok projeye imza atan Samut, Rus pazarının önemli oyuncularından biri olmaya hazırlanıyor

Akdeniz Bölgesi'nde inşaat sektörünün önemli oyuncularından Samut İnşaat, özellikle Antalya Konyaaltı Bölgesi'nde yaptığı projelerle ses getiren bir şirket. 

Ağırlıklı olarak yabancı yatırımcılara yönelik konutlar yapan Samut, son yaptığı Oscar projesi ile özellikle Rusya'da büyük bir başarı yakalamış durumda. Toplam 240 konuttan oluşan projede, henüz tamamlanmamış olmasına karşın şimdiden 200 adet daire Ruslar'a satılmış durumda. Bu projenin başarısının ardında Rusya'da bir emlak pazarlama şirketi ile anlaştıklarını ve projenin tanıtımı için Rusya'nın ünlü modacılarından Alexander Vasilev'in yüzünü kullandıklarını belirten şirketin kurucularından Hüseyin Samut, mütekabiliyet yasasının da etkisiyle Rus pazarında giderek güçlenen bir oyuncu olduklarını söylüyor. 

Samut Antalyalı bir şirket ve projelerini ağırlıklı olarak Konyaaltı olmak üzere Antalya çevresinde konumlandırmış durumda. 1994'ten beri faaliyet gösteren SAMUT Yatırım A. Ş. Antalya'nın çeşitli semtlerinde tamamı lüks dairelerden oluşan konutlara her geçen gün yenilerini ekliyor. Şirket, Bekir ve Hüseyin Samut Kardeşler'in yönetiminde, inşaat sektöründe yaklaşık 20 yıldır faaliyet gösterdiklerini ifade eden Hüseyin Samut, Antalya'da 37 adet proje bitirdiklerini, 3 bine yakın daire yaptıklarını sözlerine ekliyor. Samut projeleri ile ilgili şu bilgileri veriyor: "Son olarak yaptığımız projelerden biri, Comfort Palace'ta bürokrasi ve sanat dünyasından birçok isim bu projeden daire sahibi oldu. Bu ilgi üzerine Comfort Plus Gold Projesi'ne başladık. Bu projeyi de bitirmek üzereyiz." 
 

AVM ve Oscar projesi 
Comfort Plus Gold Projesi ile eş zamanlı olarak Binbir Gece Projesi'ne devam ettiklerini vurgulayan Hüseyin Samut, 48 rezidanstan oluşan bu projede tüm dairelerin satışını tamamladıklarına dikkat çekiyor. Antalya'da Samut AVM Projesi'nin temellerini attıklarını, eş zamanlı olarak 240 dairelik Oscar Projesi'ne başladıklarını belirten Samut, şöyle devam ediyor: "Şu ana kadar 200 daireyi Ruslar'a sattık. Oscar Projesi ile Rusya ile ilişkilerimizin daha da güçleneceğini düşünüyoruz. Hem bu konut projemizi, hem de AVM projesini 2014 yılında tamamlamayı planlıyoruz." 

"Mütekabiliyet satışlara yaradı" 
Mütekabiliyet Yasası'nın konut satışlarına pozitif etkisi olduğunu vurgulayan Samut, Ruslar'ın daha çok Antalya Bölgesi'nde ikamet etmeyi tercih ettiklerini söylüyor ve ekliyor: "Rusya'dan birkaç önemli isim bir bölgeye yatırım yaparsa, bunun gerisi geliyor." Samut, Ruslar'la yürüttükleri çözüm ortaklığının meyvelerini iyi tanıtım olarak geri aldıklarını dile getiriyor. 

Burcu Tuvay/Ekonomist  Mortgage

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rize'de "Pisa Kuleleri"nin yıkımı sürüyor
  • 01.02.2021 10:26

Rize'de "Pisa Kuleleri"nin yıkımı sürüyor

Rize'de zeminindeki kayma nedeniyle yan yatmaya başladığı için "Pisa Kuleleri" d ...

Samut: Kentsel dönüşümde turizm gözardı edilmemeli
  • 22.11.2017 17:00

Samut: Kentsel dönüşümde turizm gözardı edilmemeli

Hüseyin Samut, kentsel dönüşün uygulamalarında turizm gerçeğinin göz ardı edilme ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hüseyin Samut'a plaket!
  • 08.06.2017 11:02

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hüseyin Samut'a plaket!

15 Temmuz darbe girişiminden bu yana yatırımlarına cesurca devam eden Antalyalı ...

Hüseyin Samut: Erdoğan Türkiye’nin modernleşme piyangosudur
  • 24.02.2017 07:42

Hüseyin Samut: Erdoğan Türkiye’nin modernleşme piyangosudur

Samut AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut, umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ...

Samut İnşaat, 2017'de daha büyük projeler hedefliyor
  • 31.12.2016 08:02

Samut İnşaat, 2017'de daha büyük projeler hedefliyor

Samut A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut, 2016 yılına dair değerlendirmed ...

Samut A.Ş. konut sektöründe 20’nci yılını kutluyor
  • 11.02.2014 09:06

Samut A.Ş. konut sektöründe 20’nci yılını kutluyor

Antalya’da İşadamı Hüseyin Samut önderliğinde faaliyet gösteren Samut A.Ş. sektö ...