maritbet girişmaritbet
Sadun Coşkuntürk: Özak GYO olarak İstanbul’da yeni projeler geliştiriyoruz!

Sadun Coşkuntürk: Özak GYO olarak İstanbul’da yeni projeler geliştiriyoruz!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı(GYO) Genel Müdürü Sadun Coşkuntürk, tekstil ve turizmde uluslararası üst segment markalar ile çalışmalar yaptıklarını söyledi

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı(GYO) Genel Müdürü Sadun Coşkuntürk, tekstil ve turizmde uluslararası üst segment markalar ile çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Özak Global Holding'in sahip olduğu know-how ve iş disiplininin inşaat ve gayrimenkul yatırım ortaklığı alanlarındaki projelere de yansıdığını anlatan Coşkuntürk, sağlam adımlar atarak, kontrollü bir şekilde büyüdüklerini ifade etti.

Özak GYO Genel Müdürü Sadun Coşkuntürk, Foreks'e açıklamalarda bulundu. Özak Global Holding 2012'nin Şubat ayında halka açılması ile birlikte büyük bir maratona başlayan Özak Global Holding tekstil, turizm ve inşaat alanlarında gösterdiği başarı ile de adından sıkça söz ettiriyor.

Foreks'e ÖZAK GYO hakkında görüşlerini açıklayan Coşkuntürk halka arz olan şirketlerinin kendi kulvarında 6. sıraya yerleştiğini söyledi. Coşkuntürk, "İnşaat sektörüne 1995 yılında İnt-Er Yapı firması ile giren Özak Global Holding, bu alandaki tecrübesinden aldığı güçle 2009 yılında Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nı kurmuştur. Şubat 2012'de halka açılan ÖZAKGYO, GYO'lar arasında Mayıs 2012 itibariyle portföy büyüklüğü bakımından (755 milyon TL) 6. sıraya ulaşmayı başarmıştır. 2016 yılında en büyük 3. gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi olmayı hedefleyen ÖZAKGYO, İstanbul İkitelli ve Güneşli'de tamamlanmış nitelikli ofis projeleri dışında, 2012 yılı son çeyreğinde satışa sunulacak Bayrampaşa'daki konut ve ticari karma projesi ve Ataşehir'deki nitelikli ofis ve ticari alan projesi ile büyümeye devam etmektedir. ÖZAK GYO, İstanbul'da merkezi noktalarda arazi ve proje geliştirme çalışmalarına da devam etmektedir" şeklinde konuştu.

ÖZAK GYO'nun devam eden gayrimenkul projelerinin ayrıcalıklı yapılaşmalar olduğunu sözlerine ekleyen Coşküntürk, titiz çalışma politikalarının üretimin her aşamasında kendini gösterdiğini söyledi. Çoşkuntürk şunları söyledi: "GYO olarak İstanbul'da merkezi noktalarda proje ve arazi geliştirme çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yılın üçüncü çeyreğinde Bayrampaşa'da konut ve ticari karma projemiz ile Ataşehir'de, Emlak Konut GYO ihalesinden aldığımız arazi üzerinde geliştirdiğimiz nitelikli ticari projemizin satışına başlıyoruz. Bayrampaşa'daki konut ve ticari karma projede, Alman perakende devi Metro AG ile 15+15 yıllık bir anlaşma imzalayarak 19.000 m2'lik kapalı alanı kiraya verdik. Aynı arazi üzerinde 420 konutluk projenin satışı da yakında başlayacak. Farklı bir mimari tasarım kullandığımız projede 1+0'dan 4+1'e kadar farklı müşteri ihtiyaçlarını karşılayacak konut seçeneklerimiz olacak. Bunun dışında sosyal alanlar, hobi alanları, spor alanları ile zenginleştirilmiş projemiz konut almayı planlayan müşterilerimiz ve yatırımcılar için bir cazibe merkezi olacaktır.  İstanbul Ataşehir'deki projemiz ise, ÖZAK GYO'nun nitelikli ticari projelerdeki uzmanlığının bir yansıması olarak ortaya çıkacak. Yine yılın üçüncü çeyreğinde satışına başlamayı hedeflediğimiz projenin arazisini, Emlak Konut GYO arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi ihalesinden Mayıs 2012'de alarak portföyümüze ekledik. Arazi Türkiye'nin finans merkezi Ataşehir'de, merkezi olduğu kadar yatırım değeri ile de ön plana çıkıyor. Burada farklı bir mimari tasarım ile, çevreci, üst gelir grubu nitelikli ticari üniteler ve A sınıfı ofisler ile değerlendireceğimiz, bu bölgede fark yaratacak bir proje üzerinde çalışıyoruz. İstanbul'da merkezi bölgelerde devam ettiğimiz başka arazi ve proje geliştirme çalışmalarımız ile hedeflerimize ulaşacağımıza inancımız tamdır."

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın halka arzı sırasında gözlenen düşüş hakkında da bilgi veren Coşkuntürk, "Global ekonomik koşulların GYO Endeksi'ni de bir süredir olumsuz yönde etkilediğini söyleyebiliriz ancak, finansal gücü ve karlılığı yüksek, proje ve arazi geliştirme çalışmalarında aktif, derinliği olan GYO'ların bu süreçten olumsuz olarak etkilenmelerini beklemiyoruz. ÖZAKGYO'nun hisse performansında belirgin bir düşüş yoktur, kısa vadede geliştireceğimiz projeler ile ÖZAK GYO hisse performansının halka açık GYO'ların genel performansından bağımsız, olumlu bir seyirde devam edeceğini öngörüyoruz. Konut ve gayrimenkul sektörü ekonominin lokomotif sektörleridir. 2012 ilk çeyreğinde inşaat sektöründe kaydedilen %2,8'lik büyümenin, konut kredisi faiz oranlarında öngördüğümüz düşme eğilimi, mütekabiliyet ve kentsel dönüşüm düzenlemeleri ile birlikte artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Mevsimsellik etkisi ile yılın ikinci yarısında artacak konut satışları ve sektördeki büyüme beklentisi, GYO hisselerine olan iştahı artıracaktır" şeklinde konuştu.

2013 ve 2014 için Avrupa merkezli öngörülen kriz nedeni ile ne gibi tedbirler aldıklarını da Foreks Haber ile paylaşan Sadun Coşkuntürk kontrollü büyüme stratejisi ile ilerlediklerini söyledi. Coşkuntürk, ÖZAK Global Holding "kontrollü büyüme" stratejisini belirlemiştir. Uzun ve orta vadeli makro ekonomik öngörülerimizi müşteri analizleri, trend analizleri, çevre analizleri ile birleştirerek, yaşayan, sürekli güncellenebilir iş ve kaynak planlarına aktarıyoruz. Kontrollü büyüme ve detaycılık bu noktada iş yapma şeklimizin temel taşlarıdır. ÖZAK Global iştiraki şirketlerde temel stratejilerimize uygun gördüğümüz iş alanları, proje ve arazi geliştirme çalışmalarında sürecin tamamını kapsayan fizibilite çalışmaları hazırlanıyor. Az önce belirttiğim gibi, iş süreçlerimizi etkileyebilecek tüm verilerin entegre edildiği bu fizibilite çalışmaları, projelerin başlangıcından sonuna kadar tüm süreci kapsayacak şekilde hazırlanıyor. ÖZAK Global, güçlü finansal yapısı sayesinde ağırlıklı özkaynak ile çalışan, kredi kullanımını minimumda tutan bir firmadır. Tabii ki, Türkiye'nin girdilerinde dışa bağımlı olduğu bir gerçektir lakin, öngörülen global krize Türkiye'nin dirençli bir duruş sergileyeceğine inanıyoruz"dedi.

Foreks

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özak GYO'dan kredi notuyla ilgili açıklama!
  • 25.06.2022 01:43

Özak GYO'dan kredi notuyla ilgili açıklama!

JCR Eurasia Rating, Özak GYO'nun kredi notuyla ilgili detayları açıkladı. ...

Özak GYO, Bodrum’da 347 milyon TL’ye arsa satın aldı!
  • 04.12.2021 12:21

Özak GYO, Bodrum’da 347 milyon TL’ye arsa satın aldı!

Özak GYO, Bodrum Akyarlar bölgesindeki 345 bin 492 metrekarelik arsayı Meridian ...

Ahmet Akbalık, Bulvar 216 projesini anlattı
  • 29.11.2014 16:17

Ahmet Akbalık, Bulvar 216 projesini anlattı

Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, Ataşehir'de hayata geçirdikleri B ...

Özak Hayattepe'de örnek daireler nasıl olacak?
  • 11.04.2014 17:57

Özak Hayattepe'de örnek daireler nasıl olacak?

Özak GYO tarafından Bayrampaşa'da inşa edilen Hayattepe'nin örnek daire görüntül ...

Özak GYO Hayattepe projesi basına tanıtıldı
  • 11.04.2014 17:08

Özak GYO Hayattepe projesi basına tanıtıldı

Bayrampaşa'da hayata geçirilen Hayattepe projesinde örnek dairelerin tanıtımı ya ...

Büyükyalı'da "tatil gibi yaşam" fırsatları sürüyor
  • 23.06.2021 11:46

Büyükyalı'da "tatil gibi yaşam" fırsatları sürüyor

Büyükyalı, her ihtiyaç ve beklentiye cevap verecek özellikleriyle sakinlerine ta ...