maritbet girişmaritbet
Royal Halı, ciroda yüzde 25 artış hedefliyor

Royal Halı, ciroda yüzde 25 artış hedefliyor

İnovasyon ve Ar-Ge çalışmalarının meyvesini geçtiğimiz yıl yüzde 16 büyüyerek alan Royal Halı’da bu yıl hedef, ciroda yüzde 25 büyümek

Royal Halı'nın Ar-Ge çalışmaları ve inovatif ürün odaklı stratejisi şirketin büyüme rakamlarında da kendini gösterdi. “Gündemi takip eden değil belirleyen bir firma” anlayışı ile yollarına devam ettiklerini vurgulayan Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, “Sektöre sürekli yenilik getirdik. Bunun karşılığını da geçen yıl ciroda yüzde 16 büyüyerek aldık” dedi. Nakıboğlu, bu yıl da ciroda yüzde 25 artış hedeflediklerini açıkladı.

Royal Halı, Pierre Cardin Halı ve Atlas Halı markaları ile sektörde hizmet verdiklerini anlatan Nakıboğlu, “Royal Halı ile inovatif ürünler yapıyoruz. Son olarak da yine sektörde bir ilke imza atarak, halının kendi ipliğinden kaynaklı tozlanmasını büyük oranda azaltan bir teknoloji geliştirdik. Ve bu teknolojiyi yeni ürünlerimizin hepsinde uygulamaya başladık. Bizim öncelikli amaçlarımızdan biri inovatif ürünler ortaya koyarken, aynı zamanda tüketici memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmak” diye konuştu. Şirketin geçen yıl halı üretim kapasitesini artırmak amacıyla 3 milyon 640 bin euro yatırım ile satın aldığı 4 adet ‘Van de Wiele' marka halı tezgahından ikisinin temmuz ayında, diğer ikisinin ise ağustos ayında üretime başladığını aktaran Nakıboğlu, yeni halı tezgahları ile üretimde yüzde 20 artış sağladıklarını açıkladı. “Bu yıl 7 yeni halı tezgahı almayı, 2 eski tezgahı da satmayı planlıyoruz” ifadelerini kullanan Nakıboğlu, bu yatırımın gerçekleşmesinin ardından toplam tezgah sayısının 28'ye çıkacağını ve toplam üretim kapasitesinin de yüzde 20 oranında artırılacağını vurguladı. Grup bünyesindeki iplik tesisleri hakkında da bilgi veren Nakıboğlu, iplikte ciddi bir yatırım planladıklarını aktardı. Nakıboğlu, şunları söyledi: “Bu yıl içerisinde biri polyester diğeri polyamid olmak üzere 2 iplik hattı satın almayı planlıyoruz. Böylece toplam iplik hattı sayısı 8'e çıkacak. Yeni iplik hatlarının toplam maliyeti 7 milyon 300 bin euro. Bu yatırım sonucu iplik üretim kapasitesinde yüzde 20'lik bir artış ve toplam olarak yılda 23 bin ton iplik üretimi bekliyoruz. Ayrıca yatırımlara paralel olarak bu yıl ciroda da yüzde 25 artış hedefliyoruz.”

Halı satışlarından elde edilen gelirin yüzde 20'sini yurtdışı satışlarının oluşturduğunu dile getiren Nakıboğlu, ihracatını yaptıkları akrilik kullanılarak tasarlanan halıların, polipropilen hammaddesinden üretilen halılara göre katma değerinin yüksek ve ihracat getirisinin de daha fazla olduğunu söyledi. Ukrayna, Almanya, Türkmenistan, Suudi Arabistan, Rusya, Azerbaycan başta olmak üzere 30'a yakın ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Nakıboğlu, “İhracattaki en büyük hedeflerimizden birisi de ABD, Kuzey Afrika ve Latin Amerika ülkelerinde yer almak” dedi.

Dünya

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TMSF, Royal Halı'nın Urla taşınmazını satışa açtı!
  • 28.02.2022 09:17

TMSF, Royal Halı'nın Urla taşınmazını satışa açtı!

TMSF Royal Halı Urla Taşınmazı Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü satışa çıkardı. ...

TMSF, "Royal Halı Urla Taşınmazı Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü" satışa çıkardı
  • 26.02.2022 10:00

TMSF, "Royal Halı Urla Taşınmazı Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü" satışa çıkardı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nca (TMSF), Royal Halı Urla Taşınmazı Ticari ve İ ...

Royal Halı 2021 yeni sezon koleksiyonunu tanıttı
  • 11.04.2021 08:45

Royal Halı 2021 yeni sezon koleksiyonunu tanıttı

Royal Halı, Atlas ve Pierre Cardin Halı yeni sezon koleksiyonlarını Gaziantep’te ...

Royal Halı kalitesini ISO belgeleriyle taçlandırdı
  • 29.09.2014 15:17

Royal Halı kalitesini ISO belgeleriyle taçlandırdı

Royal Halı, ISO 9001 ve müşteri memnuniyetini uluslararası standartlara uygun ol ...

Gaziantep’te 24. anaokulunu Royal Halı ile açıyor!
  • 20.09.2014 09:18

Gaziantep’te 24. anaokulunu Royal Halı ile açıyor!

Royal Halı sosyal sorumluluk projelerine, eğitim alanında bir yenisini daha ekli ...

Diğer halıları geride bıraktı, tacını taktı
  • 17.09.2014 11:29

Diğer halıları geride bıraktı, tacını taktı

Royal Halı, Dünyanın En Prestijli Ödüllerinden 'Luxury Lifestyle Awards' ile Taç ...