maritbet girişmaritbet
Point Bornova AVM için Kavuklar, Finansbank'tan kredi çekti

Point Bornova AVM için Kavuklar, Finansbank'tan kredi çekti

İzmir'in önde gelen gayrimenkul geliştirme firması olan Kavuklar, Point Bronova AVM'nin yapımı için Finansbank'tan kredi çekti.

Gayrimenkul, enerji, altyapı ve özelleştirme finansmanları başta olmak üzere proje finansmanı alanında aktif rolünü sürdüren Finansbank, İzmir Point Bornova AVM'nin proje finansmanı için Kavuklar Grubu ile toplam 56 Milyon Euro'luk 9 yıl vadeli kredi için prensip anlaşması imzaladı. Finansbank, proje bedelinin tamamını tek başına karşılayacak.

Finansbank ile Kavuklar Grubu arasında İzmir Point Bornova Alışveriş Merkezi'nin proje finansmanı için prensip anlaşması imzalandı. Gelir getiren gayrimenkul, enerji, altyapı ve özelleştirme finansmanları başta olmak üzere proje finansmanındaki aktif rolünü başarılı projelerle sürdüren Finansbank, Point Bornova AVM Projesi'nin toplam 56 Milyon Euro'luk 9 yıl vadeli proje finansmanının tamamını tek başına karşılayacak.

Finansbank ve Kavuklar Grubu arasındaki kredi sözleşmesi imza töreni 3 Aralık'ta Kavuklar Gayrimenkul'ün Point Bornova Satış Ofisi'nde gerçekleştirildi. İmza törenine Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras ve Kavuklar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk'un yanı sıra Kavuklar Grubu Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk, Finansbank Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ömür Tan, Finansbank Ticari Bankacılık Direktörü Mete Güner, Finansbank Proje ve Yapılandırılmış Finansman Müdürü Nursel Ayyıldız, Finansbank Ege 2 Bölge Müdürü  Serdal Akar ve İzmir Pınarbaşı Şube Müdürü Muhsin Tümer katıldı.

İzmir'in gayrimenkul projeleri destekleniyor 

Finansbank'ın Proje Finansmanında da iddialı olduğunu ve 2014'te bu alana daha da ağırlık vereceklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, imza töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Finansbank olarak, gelir getiren gayrimenkul, enerji, altyapı ve özelleştirme finansmanları başta olmak üzere Proje Finansmanındaki aktif rolümüzü devam ettiriyoruz. Önümüzdeki yıl proje finansmanındaki yüksek hedeflerimizi destekler nitelikte, bu yılın sonuna gelirken İzmir'in önde gelen gruplarından Kavuklar Grubu ile başarılı bir finansman ortaklığına imza atıyoruz. İzmir'de farklı sektörlerde önemli projeler gerçekleştirmiş olan Kavuklar Grubu'nun Bornova'da hayata geçireceği Point Bornova AVM Projesi'nin toplam 56 Milyon EUR'luk 9 yıl vadeli proje finansmanını tek başımıza karşılıyoruz. Bölgedeki alışveriş anlayışını ve standartları değiştirecek olan bu önemli projede Kavuklar Grubu ile yan yana olmak bizi son derece heyecanlandırıyor ve gururlandırıyor.”

Kredi, İzmir'in "Sembol proje"si için kullanılacak

Kavuklar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk konuşmasında “Kavuklar olarak Finansbank ile yaptığımız bu anlaşma bizler için büyük önem taşıyor. Gayrimenkul sektöründe üzerinde durduğumuz en önemli noktalardan biri; yaptığımız her projenin sembol değeri taşıyor olması. Point Bornova da bu hayalle yola çıktık ve projemizi oluşturduk. Her aşamasında büyük bir titizlik gösterdiğimiz ve İzmir'de “‘tek seferde yapılan en büyük proje olan” Point Bornova'da, Türkiye'nin en güçlü bankalarından Finansbank ile anlaşma imzalamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Alanlarında öncü olan her iki kurumun birlikte yaratacağı sinerjinin Point Bornova projesini daha ileriye taşıyacağına inanıyorum.” dedi.

Kavuklar Grup Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk ise “İzmir'in en büyük karma projesi olan Point Bornova'yı, güzel şehrimizin İzmir'in dünyaya açılış noktası olarak görüyoruz. Bittiğinde 325 milyon dolar değerinde olacak olan projemizin 156 milyon doların üzerinde yatırımı olan alışveriş merkezi kısmı için Finansbank ile 56 milyon Euro, yaklaşık 75 milyon dolar kısmı için kredi anlaşması imzaladık. Bir İzmirli olarak şehrimizin bir alışveriş merkezinden beklediği tüm hususları taşıyan projemiz, tasarım ve mimari özellikleriyle pek çok ilke imza atıyor. Türkiye'de bir ilk olacak, dünyada ise bu ölçekte fazla uygulaması olmayan; tamamen üstü açılır kapanır özellikteki alışveriş merkezimiz, en kuvvetli ancorları ve güçlü marka karmaları ile İzmirlilerin vazgeçilmezi olacak.” açıklamasında bulundu.

İzmir'in en büyük karma projesi olacak Point Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi projesinde alışveriş merkezinin yanı sıra rezidans ve eğlence merkezi de yer alacak. Yaklaşık 45 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olacak proje, bölgedeki alışveriş anlayışını ve standartları değiştirecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Point Bornova AVM, 22 Ekim'de açılacak
  • 25.09.2015 11:32

Point Bornova AVM, 22 Ekim'de açılacak

Kavuklar Gayrimenkul Yatırım, ofis ve konut yatırımlarının ardından İzmir’deki i ...

Merakla beklenen o AVM'nin açılış tarihi...
  • 26.08.2014 11:39

Merakla beklenen o AVM'nin açılış tarihi...

Point Bornova projesinde AVM bölümünün açılış tarihi belli oldu ...

Point Bornova AVM için Kavuklar, Finansbank'tan kredi çekti
  • 03.12.2013 11:54

Point Bornova AVM için Kavuklar, Finansbank'tan kredi çekti

İzmir'in önde gelen gayrimenkul geliştirme firması olan Kavuklar, Point Bronova ...