maritbet girişmaritbet
Pakpen 2015’e kadar her yıl ortalama yüzde 20 büyüme hedefliyor!

Pakpen 2015’e kadar her yıl ortalama yüzde 20 büyüme hedefliyor!

Üretimde kaliteyi temel prensip olarak kabul ettiklerini söyleyen Pakpen Yönetim Kurulu Başkanı Tuza, Türkiye’nin global markası olmayı amaçladıklarını ifade etti

Üretimde kaliteyi temel prensip olarak kabul ettiklerini söyleyen Pakpen Yönetim Kurulu Başkanı Tuza, Türkiye'nin global markası olmayı amaçladıklarını ifade etti.

Üretimde kaliteyi temel prensip olarak kabul ettiklerini söyleyen Pakpen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuza, Türkiye'nin global markası olmayı amaçladıklarını ifade etti. Bu yıl yenileme ve kapasite artırımına yönelik 22 milyon TL'lik yatırımları olacağını belirterek, yüzde 20'ye yakın büyüme hedeflediklerini dile getiren Tuza, “Yapı sektörünün yıllık ortalama yüzde 8 büyüdüğü bir ortamdan söz edilebilir. Bizim ise yaptığımız yatırımlarla 2015 yılına kadar her yıl ortalama yüzde 20 oranında büyüme hedefimiz var. Mevcut durumumuz, kapasitemiz ve yatırımlarımız bu hedefi gerçekleştirmek için müsait durumda” açıklamasını yaptı. Bugüne kadar fabrikalarında en genç teknolojiyi kullanarak üretim kapasitelerini artırdıklarına değinen Tuza, “Artık gerçek bir sıçrama getirecek yatırımlar planlıyoruz. Bu süreçte Konya'daki alt yapı boru yatırımlarına devam etmek, limana yakın lokasyonlarda yatırımlar gerçekleştirmek ve pazara yakın olmak amacıyla farklı bölgelerde de yalıtım üretim tesisleri kurmak bu planlar arasında yer alıyor” dedi.

413 milyon TL ciroya ulaştı

Dünyadaki finansal krizin Türkiye'ye etkisinden kaynaklanan büyüme hızındaki kısmi yavaşlamaya rağmen firma olarak 2012 yılı hedeflerine önemli ölçüde ulaştıklarını aktaran Mehmet Tuza, “Geçen yıl toplam 20 milyon TL'lik bir yatırımla yüzde 20'ye yakın bir büyüme sağladık ve 2012 yılı ciromuz  413 milyon TL'ye ulaştı. 2012 de ihracata ağırlık verdiğimiz bir yıl oldu. Sektörde yaptığımız yenilikler ve yatırımlar ile ön plana çıkmış olmanın bilinciyle fabrikalarımızda kapasite artırımına yönelik 15.7 milyon TL'lik yatırım yaptık. Yalıtım, kapı ve boru fabrikalarımızda yaptığımız bu yenilikler sayesinde yeni pazarlara açıldık. İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) 2011 yılı verilerine göre de Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında 226'ncı sıraya yükseldik” diye konuştu.

Konya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki entegre tesislerinde 250 bin ton plastik, 650 bin metreküp yalıtım malzemesi üretim kapasitesine sahip olduklarını söyleyen Tuza, 700'ü aşkın çalışanıyla firmanın sektöründe ilk beş büyük üretici arasında yer aldığının altını çizdi. 2001 yılından itibaren büyümenin ve değişen ihtiyaçların sonucu olarak neredeyse her yıl bir markayı hayata geçirdiklerini anlatan Mehmet Tuza, şunları söyledi:

“Pakpen olarak yenilikçi ürünler geliştirmenin bilinciyle sektöre pek çok ilk kazandırdık. Son olarak Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) tarafından yürütülen ve üretimde ozon etkisinin azaltılmasının amaçlandığı HCFC ‘Umbrella' Projesi'ni başarıyla tamamladık. Projeye Türkiye'deki beşi XPS üreticilerinden olmak üzere toplam dokuz firma katıldı ve 30 ay gibi kısa bir sürede projeyi tamamladık. Bu projeyi tamamlayabilmek için gerekli tüm makine-teçhizat yatırımlarını yaparak, Ar-Ge çalışmalarını hayata geçirdik. 2.4 milyon dolar bütçenin yüzde 55'ini karşıladık. PakBoard XPS plaka üretiminde EN 13164 standart testlerini başarıyla tamamladık.”

Ar-Ge çalışmaları yapmayı, inovasyon yaratmayı, pazara yeni ve gelişmiş ürünler sunmayı firma olarak çok önemsediklerini kaydeden Tuza, Ar-Ge ekiplerinin her geçen yıl büyüdüğünü ifade etti. Tuza, bu ekibin bir yandan mevcut ürünleri geliştirirken, diğer yandan da yeni ürünler konusunda çalışmalar sürdürdüğünü kaydetti.

Sektörün ihtiyacı olan tüm hammadde girdilerinin yurtdışından temin edilmesinden dolayı kurdaki dalgalanmaların sektörün en büyük sorunu olduğuna işaret eden Tuza, hammaddede dışa bağımlılığın yüksek olmasının tedarik süreçlerinin uzamasına ve ithalat maliyetlerinin yükselmesine sebep olduğunu dile getirdi. Tuza, kayıt dışı üretimin de yine sektörün en büyük sorunları arasında yer aldığını sözlerine ekledi.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

BIG 5 Dubai Fuarı’nda Körfez yatırımcısıyla buluştu
  • 22.11.2014 11:49

BIG 5 Dubai Fuarı’nda Körfez yatırımcısıyla buluştu

Pakpen BIG 5 Dubai Fuarı’nda, ürünlerini tanıttı ...

 Pakpen, ürünlerini Azerbaycan’daki yapı sektörü ile buluşturdu
  • 03.11.2014 11:23

Pakpen, ürünlerini Azerbaycan’daki yapı sektörü ile buluşturdu

20. BAKUBUİLD-Bakü Yapı ve İnşaat Fuarı’na katılan Pakpen, ürünlerini Azerbaycan ...

Yapı sektöründe kaliteli belgeleri global marka hedefine yaklaştı
  • 06.10.2014 11:44

Yapı sektöründe kaliteli belgeleri global marka hedefine yaklaştı

Osman Özdemir, TSE belgesinin, ürünle ilgili bir uygunsuzluk bildirildiğinde, k ...

Pakplast, Fransa ve Umman’dan 2 kalite belgesine layık görüldü
  • 21.07.2014 11:09

Pakplast, Fransa ve Umman’dan 2 kalite belgesine layık görüldü

Pakpen ihracat kapılarını ‘kalite’ anahtarıyla açıyor ...

PAKPEN ISO 500 listesine 203’üncü sırada yer aldı
  • 24.06.2014 14:27

PAKPEN ISO 500 listesine 203’üncü sırada yer aldı

2013 verilerine göre İstanbul Sanayi Odası tarafından Türkiye’nin 500 Büyük Sana ...

Pakpen, Yapı Fuarı’nda yenilikçi ve çevreci ürünlerini sergiledi
  • 20.05.2014 15:01

Pakpen, Yapı Fuarı’nda yenilikçi ve çevreci ürünlerini sergiledi

Yapı sektöründe bir çok ilke imza atan Pakpen, 6 – 10 Mayıs 2014 tarihleri arası ...