maritbet girişmaritbet
ODE Yalıtım dört yılda yüzde 170 büyüme sağladı!

ODE Yalıtım dört yılda yüzde 170 büyüme sağladı!

Yapı ve tesisat sektöründe kullanılan tüm yalıtım malzemelerini bünyesinde barındıran ODE Yalıtım, İş Girişim Sermayesi’nin inşaat sektöründe yatırım yaptığı ilk şirket

Yapı ve tesisat sektöründe kullanılan tüm yalıtım malzemelerini bünyesinde barındıran ODE Yalıtım, İş Girişim Sermayesi'nin inşaat sektöründe yatırım yaptığı ilk şirket. 2007 yılında 5 milyon dolar sermaye desteğiyle ODE Yalıtım'a ortak olan İş Girişim Sermayesi, 2012 yılında ODE Yalıtım'daki yüzde 17.24'lük payını, mevcut ortaklara 10.5 milyon dolara satarak sekizinci çıkışını gerçekleştirmiş oldu. İş Girişim ile geçirdikleri dört yıl içinde yüzde170 oranında büyüdüklerini kaydeden  ODE Yalıtım Satış ve Pazarlama Koordinatörü Ali Türker, bu süre zarfında Türkiye yalıtım sektöründe yerli sermaye olarak sektörün en fazla ciro gerçekleştiren ve yatırım yapan şirketi olduklarını dile getirdi. Geçen dört yıl içinde 40 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdiklerinden bahseden Türker, “Toplam yüzde 170 oranında büyüdük. Çalışan sayımız yüzde 65 artarken ihracatımız yüzde 100 yükseldi. İhracat yaptığımız ülke sayısı ise 57'ye ulaştı” şeklinde konuştu. İhracat ile ilgili olarak da hedef pazarlarını genişlettiklerine de değinen Türker, “ODE Yalıtım olarak geçmişte stratejimiz komşu ülkeler üzerinden ilerlemekti. Ancak artık değişen stratejimiz doğrultusunda kendimizi belli bölgelerle sınırlamıyoruz” diye konuştu.

Organizasyon yapılarını geçen yıl değiştirdiklerinden bahseden Türker, daha yalın ve esnek bir yapı kurduklarını söyledi. Yeni yapılanmaları doğrultusunda daha yüksek hedeflere ulaşacaklarını savunan Türker, “Şimdiye kadar bu değişikliğin çok başarılı sonuçlar verdiğini tecrübe ettik. Yeni stratejimizle birlikte ihracatta çok daha iddialı olacak ve kalıcı dağıtım kanalları kurarak mevcut istikrarı sürdürürken pazarlarımıza yenilerini ekleyeceğiz. İç pazardaki öncelikli hedefimiz ise, satış dağıtım kanallarımızı zenginleştirmek olacak” dedi.

Ekonomideki cari açık ve işsizlik gibi yapısal sorunları göz önünde bulundurarak istihdamda artış sağlamak için projeler üreteceklerini de ifade eden Türker, firma olarak kapasite kullanım oranlarının çok yüksek olmasından dolayı yeni yatırım projelerinin gündeme geldiğini aktardı. ODE Yalıtım olarak gelecek dönemde, artan kapasite kullanımına istinaden Anadolu'da ikinci kampüslerini kurma kararı verdiklerini açıklayan Türker, ayrıca gündemlerinde yurtdışında bir fabrika kurma projesi de yer aldığını iletti. “Genel olarak nihai amacımız ürün yelpazemizi genişleterek kârlılık ve büyümede sürdürülebilirliği sağlamak” diyen Türker, şöyle devam etti:

“Bu arada yurtiçi ve yurtdışından birçok firmadan joint-venture (ortak girişim) teklifleri de alıyoruz. Aynı şekilde yeni şirketler kurma fikrini de değerlendirmekteyiz. Kısacası paydaşlarımıza değer yaratacak ve bizi daha da ileriye taşıyacak pek çok proje üzerinde fizibilite çalışmalarımız devam etmekte.”

ODE Yalıtım'ın 120 bin metrekare açık, 35 bin metrekare kapalı alana sahip 4 modern üretim tesisi, 4 binden fazla ürün çeşidi, 15 bin metrekare kapalı alana sahip lojistik merkezi, yaygın bayi ağı ve uzman personeliyle yalıtım sektörünün en büyük üreticileri arasında yer aldığına dikkat çeken Türker, şunları söyledi:

“Üretim üssümüz Tekirdağ Çorlu'da bulunuyor. ODE Membran markasıyla su yalıtım örtüleri, ODE Isıpan markasıyla ekstrüde polistren esaslı ısı yalıtım malzemesi ve ODE R-Flex markasıyla da elastomerik kauçuk köpüğü tesisat yalıtım malzemesi üretiyoruz. Yıllık üretim kapasitemiz ODE Membran'da yıllık 12 milyon metrekare, ODE Isıpan'da 250 bin metreküp, ODE R-Flex'de ise 5 bin tondur. Son olarak 2008 yılında ODE Starflex markasıyla ısı, ses ve yangın yalıtımında kullanılan yılda ı üretimine başladık. Cam yünü üretim tesisimiz yılda 21 bin ton camyünü üretme kapasitesine sahiptir.”

Yurtiçinde firmanın dört bölge müdürlüğü ve 200'ü aşkın yalıtım danışma ortağı bulunduğunndan söz eden Türker, yurtdışında ise 57ülkeye distribütörler aracılığıyla ihracat yaptıklarını söyledi.

Sektör geçmişe kıyasla daha iyi bir noktada bulunsa da Türkiye'de hala yalıtım bilincini geliştirme evresinin yaşandığına işaret eden Türker, şunları söyledi: “Haksız rekabet ve kayıt dışı üretim gibi yapısal problemlerin olduğunu tecrübe ediyoruz. Her yıl yalıtım sektörü büyüyor, ancak bu büyümeden daha fazla payı kayıt dışı üretim yapan firmaların aldığını görerek üzülüyoruz. Bunu önlemek için de sektör içi denetimin artırılması ve daha güçlü yaptırımların olması gerekir. Ürün kalitesinde sürekliliği ve performans değerlerini ölçen laboratuvarların sayıca azlığı ve kalite kontrol sisteminin olmaması, yalıtım uygulamalarında beklenen kalitenin düşmesine yol açıyor. Bunu önlemenin yolu, TEBAR gibi kalite laboratuvar etkilerinin artırılması ve yayılmasıdır. Bir diğer sorun, yalıtımın ısı, su, ses, yangın olmak üzere dört ayağı olmasına rağmen hala sadece ‘ısı yalıtımı' olarak algılanmasıdır. Çözüm olarak pazarlama ve iletişim faaliyetlerinin buna göre yapılması önem taşıyor.”

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Bina yalıtımı ile yıllık 15 milyar dolar tasarruf edebiliriz"
  • 12.01.2023 10:49

"Bina yalıtımı ile yıllık 15 milyar dolar tasarruf edebiliriz"

Türkiye’deki toplam enerji tüketiminin yaklaşık üçte birinin kullanıldığı binala ...

ODE Yalıtım, “Isı Yalıtımı Resmi Sponsoru” oldu
  • 17.10.2022 17:00

ODE Yalıtım, “Isı Yalıtımı Resmi Sponsoru” oldu

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, İki ...

ODE Yalıtım’ın tüm üretim tesisleri sıfır atık belgesi aldı!
  • 25.06.2022 02:00

ODE Yalıtım’ın tüm üretim tesisleri sıfır atık belgesi aldı!

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, Eski ...

ODE Yalıtım, gürültü kirliliğini "Evomineral" ile önlüyor
  • 30.04.2022 11:58

ODE Yalıtım, gürültü kirliliğini "Evomineral" ile önlüyor

Gün içinde maruz kaldığımız sesler yaşam kalitemizi düşürürken, kronik rahatsızl ...

ODE Yalıtım, yurt dışında üretim planını gündemine aldı
  • 07.02.2022 11:28

ODE Yalıtım, yurt dışında üretim planını gündemine aldı

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, 2022 ...

ODE Yalıtım'ın Eskişehir kampüsüne sıfır atık ödülü!
  • 03.01.2022 10:49

ODE Yalıtım'ın Eskişehir kampüsüne sıfır atık ödülü!

ODE Yalıtım’ın çevre dostu uygulamalarıyla ön plana çıkan ve 2018 yılında “Yılın ...