maritbet girişmaritbet
Murat Tabanlıoğlu'nun Milas Bodrum Havalimanı projesi 12 yıl sonra devreye girdi!

Murat Tabanlıoğlu'nun Milas Bodrum Havalimanı projesi 12 yıl sonra devreye girdi!

Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından 12 yıl önce tasarlanan Milas Bodrum Havalimanı Uluslararası Terminali 10 yıl gecikmeyle hizmete girdi

 

Murat Tabanlıoğlu'nun Milas Bodrum Havalimanı projesi 12 yıl sonra devreye girdi.
 
Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından 12 yıl önce tasarlanan Milas Bodrum Havalimanı Uluslararası Terminali 10 yıl gecikmeyle hizmete girdi. Murat Tabanlıoğlu, projede "zamana uyacak ufak tefek iyileştirmeler" yaptıklarını söyledi.
 
Tabanlıoğlu Mimarlık'ın, 12 yıl önce tasarladığı ancak çeşitli nedenlerle hayata geçmeyen Milas Bodrum Havalimanı Uluslararası Terminali, 3 Haziran'da yolcularıyla buluştu. "Aslında bu terminal 10 yıl önce de yapılabilirdi ancak şimdi devreye girdi" diyen Tabanlıoğlu Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tabanlıoğlu, bu zamana sarkmasında yaşanan süreci ve şu anda havalimanında yaptıkları yenilikleri anlattı.
 
1998 yılında Milas Bodrum Havalimanı Uluslararası Terminali için tasarım ihalesine çıkıldığını belirten Tabanlıoğlu, "Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), bu terminalin mimari projesi için 1998 yılında yarışma açmıştı. O yarışta bizim proje birinci olmuştu. 2006 yılında terminalin yapımı için açılan ihaleyi Teknoteks kazandı. Ancak, ortaya çeşitli problemler çıktı ve terminal bir türlü yapılamadı. 2011 yılında işleri devralan Astaldi, 14 ayda 100 milyon euroluk projeyi tamamladı ve resmi açılış 3 Haziran 2012'de yapıldı" dedi.
 
5 MİLYON KAPASİTE
 
12 yıl önce hazırladıkları proje ile şimdi hizmete giren terminalin temelde aynı proje olduğunu vurgulayan Tabanlıoğlu, "Zamana uyacak ufak tefek iyileştirmeler, değişiklikler yaptık. Örneğin, burası da Dalaman gibi 100 bin metrekarelik kapalı alana sahip. 5 milyon yolcu kapasitesi var. Tümüyle geleceğe dönük düşünülmüş bir kapasite. Çünkü, şu anda dış hatlar yolcusu 1.5 milyon dolayında. Buraya inen uçakların yüzde 90'ı charter sefer yapanlar. Yani, doğrudan turist getiriyor. Kış aylarında hiç uçak yanaşmıyor. En azından geçen kış bile dış hat yolcusunun doğrudan geldiği olmamış. Ancak Bodrum'da yeni lüks tesisler yapılıyor. Onlar 12 ay hizmet vermeyi planlıyor. Dolayısıyla yeni terminalin kış aylarında az da olsa dış hat yolcusuna hizmet verebileceğini düşünüyorum" dedi.
 
MUZ AĞACI DİKTİ
 
Terminal binasının aprona bakan tarafındaki yeşil alana dikkat çeken Tabanlıoğlu, "Bu alanı muz bahçesi olarak planladık. Ağaçlar da dikildi. Böyle bir uygulamayı Nice'de (Fransa) görmüştüm. Oradan esinlendim. Muz bahçesi de projeye sonradan eklediğimiz bölümlerden" diye konuştu.
 
Terminalin gidiş katında pasaport kontrolünden geçtikten sonraki yiyecek-içecek bölümüne dikkat çeken Tabanlıoğlu, "Buradaki tüm yiyecek-içecek hizmetlerini Turkish Do&Co yürütecek. Başka yiyecek içecek şirketi buraya giremeyecek. Turkish Do&Co da bu konsepti ilk kez burada uygulamaya aldı" dedi.
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tabanlıoğlu Mimarlık, 'Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı' arasında
  • 13.07.2021 11:28

Tabanlıoğlu Mimarlık, 'Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı' arasında

Tabanlıoğlu Mimarlık, tasarım dünyasının önde gelen yayını The Design Story tara ...

 Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi inşaatının yüzde 82'si tamamlandı
  • 14.01.2021 17:32

Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi inşaatının yüzde 82'si tamamlandı

Taksim'de yapımı devam eden Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatının yüzde 82'si ...

Murat Tabanlıoğlu 'İstanbul'u kimse durduramayacak'
  • 12.03.2014 19:50

Murat Tabanlıoğlu 'İstanbul'u kimse durduramayacak'

Tabanlıoğlu Mimarlık kurucularından Murat Tabanlıoğlu, MIPIM 2014'e katılmaların ...

Melkan Tabanlıoğlu MIPIM 2014'ü değerlendirdi
  • 12.03.2014 16:27

Melkan Tabanlıoğlu MIPIM 2014'ü değerlendirdi

Tabanlıoğlu Mimarlık kurucularından Melkan Tabanlıoğlu, MIPIM 2014 Fuarı'yla ilg ...

AKM inşaatının yüzde 86'sı tamamlandı
  • 26.02.2021 11:47

AKM inşaatının yüzde 86'sı tamamlandı

Hareketli sahne ve opera salonunun yapımında sona yaklaşılan merkezin iç mekanla ...

Melkan Gürsel, dünyaca ünlü 36 kadın mimar arasında!
  • 15.04.2021 11:14

Melkan Gürsel, dünyaca ünlü 36 kadın mimar arasında!

Tabanlıoğlu Mimarlık ortağı Melkan Gürsel, dünyanın en önemli kadın mimarları ar ...