maritbet girişmaritbet
Mardin Movapark’ın dördüncü ortağı Amerika'dan!

Mardin Movapark’ın dördüncü ortağı Amerika'dan!

Tatko CEO'su Vedat Özçelik'ten konuyla ilgili açıklama geldi

Bir süre önce Murat Sabuncu'nun Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i konuk ettiği program için SkyTürk'e gittiğimde Tatko'nun CEO'su Vedat Özçelik fırsatı yakalamışken eleştiriyi oturttu:

 
- Arkadaş sürekli Malatya'yı yazıyorsun, biraz da Mardin'e uzan. Orada güzel bir proje yapıyoruz. İlk fırsatta Vedat Özçelik'le artık alışveriş merkezi bölümü tamamlanan Movapark'ı konuşmak üzere buluştuk:
 
- Mardinli doktor arkadaşım Kenan Çelik ile tekstilci arkadaşım Bedirhan Çelik, memleketimize bir alışveriş merkezi, aquapark, otel kompleksi yapmaya karar vermişlerdi. Ben de aralarına 3'üncü ortak olarak girdim. Mardin'in ilk alışveriş merkezini yaptıklarını vurguladı:
 
- Proje aslında tamamlandığında yatırım maliyeti 75 milyon doları bulacak. Şu ana kadar 50 milyon liralık yatırım tamamlandı. Alışveriş merkezi bitti. Arkadan otel de gelecek. Mardin'in kongre turizminin önemli merkezlerinden biri haline geleceğini savundu:
 
- Örneğin ilaç şirketlerinin doktorlara dönük düzenlediği kongrelerde 300 kişi Antalya'yı istiyorsa, 500 kişi Mardin'den yana tercih bildiriyor. Mardin'de yeni oteller devreye girdi. Bizim otel de tamamlandığında önemli bir kapasite ortaya çıkacak.
 
- Alışveriş merkezinde ne kadar kiralanabilir alanınız var?
 
- 26 bin metrekare... Tamamı doldu gibi.. Projenin Mardin Havaalanı'na yakınlığına dikkat çekti:
 
- Movapark, havaalanının hemen yanında yer alıyor. Sonra Movapark'ın sahibi İstanbul Yeditepe A.Ş.'ye ABD'den 4'üncü ortak aldıklarına vurgu yaptı:
 
- Tatko'da yıllardır iş yaptığımız lastik şirketi Bandag'ın CEO'su Martin Carver'le dostluğumuz vardır. Kendisi Bandag'ı 1 milyar dolara Bridgestone'ye satmıştı. Movapark'ı, Mardin'i ona anlattım. Hemen ortak olmayı kabul etti. Böylece Mardin'e gerçek kişi bir yabancı yatırımcı da çekmiş olduk. Sonra Movapark'taki sinema salonlarına değindi:
 
- Mardin, yerli diziler için önemli merkez haline geldi. Birçok yerli dizi Mardin'de çekiliyor. Ancak, kentte doğru dürüst sinema salonu yoktu. Movapark'ta farklı büyüklüklerde 6 salon var. İşletmesini Cinemall'a verdik. Vedat Özçelik, Mardin'e yatırımlarının alışveriş merkezi, otel ve aquapark kompleksiyle sınırlı kalmayacağını kaydetti:
 
- Oluşturduğumuz Lastik Park zinciriyle sektörde farklı bir konsept yaratmış olduk. Mardin'de yıllardır içinde olduğum lastik sektörüne dönük bir yatırım gündeme gelebilir. Örneğin zirai lastik üretimi düşünülebilir. Vedat Özçelik ve ortakları Movapark'ta hedefledikleri noktaya ulaşırsa, Mardin'e yeni yatırımların yönelmesine kapı açmış olacaklar... Yeni teşviklerin çekiciliği de eklenirse, belki Vedat Özçelik, Amerikalı ortağıyla küçük de olsa bir lastik yatırımına da girişir... Sonra arkadan yeni yatırımlar onları izler...
Önce markayı Ülker yaptılar, sonra soyadı olarak aldılar
Kar Şirketler Topluluğu Başkanı Ömer Faruk Berksan'la bir süre önce gruba bağlı Vesbo Boru için Vietnam'a gittiğimizde Ülker'in öyküsünü konuşmuştuk:
 
- Rahmetli babam Asım Ülker 1911, amcam Sabri Ülker de 1921 doğumludur. Amcam askerden döndükten sonra babam sermayeyi koymuş, beraber şirket kurmuşlar. Bisküvi markası için önce “Tekyıldız”ı seçmişler, başkasına tescilli çıkmış. “Üçyıldız” demişler, onda da aynı sorun çıkmış.
 
- Ülker'i nasıl bulmuşlar?
 
- Marka adı için yıldızlara kafayı takmışlar, oradan Ülker'i bulmuşlar.
 
- Sizin soyadınız Berksan, babanızın ve amcanızınki, kuzenlerinizinki Ülker. Bu farklılık neden?
 
- Aslında dede soyadımız Berksan. Nitekim babam ve amcam ilk şirketi, “Asım Berksan ve Sabri Berksan Kollektif Şirketi” diye kurmuşlar. Ancak, bir süre sonra babama tüm yazışmalar, “Asım Ülker” diye gönderilir olmuş. Onlar da soyadlarını değiştirip Ülker yapmışlar.
- Yani sizin soyadınız da Ülker'di değil mi?
 
- Evet... 1979'da abim ve ben dede soyadımıza, yani Berksan'a döndük. 1987 yılına kadar da Ülker Grubu'nda ortaklığımız vardı. Sonra biz ayrıldık. Murat Ülker'in grubun başına geçmesi sonrasında adım adım Yıldız Holding'in adını ön plana çıkarması, Ömer Faruk Berksan'ın anlattıklarıyla daha iyi anlaşılıyor.“Bisküvici Dede” diye bilinen Sabri Ülker'i Vietnam'da tuttuğum bu notla anmak istedim...Sabri Ülker'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum...
 
Vahap Munyar/Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mardin'in tarihi dokusu betonarme yapılardan arındırılıyor
  • 21.04.2022 14:55

Mardin'in tarihi dokusu betonarme yapılardan arındırılıyor

Mardin'in tarihi dokusunun ortaya çıkarılması için betonarme binaların yıkımı de ...

Mardin'in 6 ilçesine Millet Bahçesi yapılacak
  • 10.07.2021 17:32

Mardin'in 6 ilçesine Millet Bahçesi yapılacak

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Mardin'in 6 ...

Tarihi kent Mardin'in mimari dokusu ortaya çıkarılıyor
  • 11.08.2021 16:33

Tarihi kent Mardin'in mimari dokusu ortaya çıkarılıyor

Tarihi silueti bozan ve görüntü kirliliğine neden olan ve Mardin'in gerçek mimar ...

''Vatandaşımızın istemediği, el birliği çıkmadığı hiçbir işleme izin vermeyiz''
  • 01.10.2018 16:24

''Vatandaşımızın istemediği, el birliği çıkmadığı hiçbir işleme izin vermeyiz''

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Mardin Yeşilli Belediye Başkanlığı önünd ...

Aziz Sancar'ın müzeye dönüştürülecek evindeki restorasyonda sona gelindi
  • 25.03.2021 12:11

Aziz Sancar'ın müzeye dönüştürülecek evindeki restorasyonda sona gelindi

Mardin'in Savur ilçesinde Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ı ...

"İstanbul Havalimanı'na garanti ödemesi yapılmamıştır"
  • 30.04.2021 09:12

"İstanbul Havalimanı'na garanti ödemesi yapılmamıştır"

Bakan Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı’na garanti ücret ödendiğine dair iddia ...