maritbet girişmaritbet
Mandarin Oriental Hotel, 650 milyon euro yatırımla Bodrum'da!

Mandarin Oriental Hotel, 650 milyon euro yatırımla Bodrum'da!

Dünyada 44 otelle 25 ülkede hizmet veren ünlü lüks otel zinciri Mandarin Oriental Hotel Group yeni otelini 650 milyon yatırımla Bodrum’da hayata geçti

Uzakdoğu kökenli lüks otel zinciri Mandarin Oriental'ın Türkiye'deki ilk oteli Mandarin Oriental, Bodrum'da açıldı. 650 milyon euro yatırımla Astaş Holding tarafından hayata geçirilen proje, Bodrum, Göltürkbükü Cennet Koyu'nda 600 dönüm arazi üzerinde yer alıyor. Dünyaca ünlü İtalyan mimar Antonio Cittero tarafından tasarlanan projede Rezidence at Mandarin Orientel adıyla lüks villalarda yer alırken bu villalardan aralarında Cem Yılmaz'ın de bulunduğu birçok ünlü mülk aldı. Mandarin otelin Türkiye'deki ikinci yatırımı ise İstanbul'da yer alacak. Mandarin Oriental Bodrum içerisinde birçok ünlü marka da kendi şubelerini açtı. 

Babylon'dan otele özel marka 

Londra'da iki popüler restoranı olan Avustralyalı tanınmış aşçı Scott Hallsworth tarafından kurulan Kurochan adlı restoran da bunlardan biri. Otelde içinde Beymen'in özel tasarım ürünlerinin satıldığı bir mağazasında bulunduğu alışveriş dükkanlarını da var. Bunların dışında kendi ürünlerini sattığı ‘Mandarin Cake Shop' adlı her otelinde bulunan bir pastanesi var. Ayrıca Babylon'un Mandarin Oriental için oluşturduğu yeni markası var. ‘JUJU m2' adlı mekan gün içinde deniz kenarı restoranı kullanılırken geceleri yerel ve uluslararası DJ'lerin performansları sergilendiği bir bara dönüşüyor. Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Bölge Genel Müdürü Nejat Sarp, otelin sezonluk çalışmayacağını 12 ay boyunca açık olacağını söyledi. Sarp, “Ülkemizin yanı sıra Ortadoğu, Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu, Avrupa ve Kuzey Amerika'dan gelecek konuklarımızı da ağırlayacağız. Spa merkezimiz, grubumuzun dünyaca ünlü özel konsept ve terapilerini misafirlerimizle buluşturacak. Kış sezonu için çalışmalar yapıyor olacağız” dedi. Mandarin Oriental Hotel Group'un Türkiye'deki 2 oteli ise İstanbul'da açacağını belirten Sarp, 2017 ylında Kuruçeşme Arena'nın yerinde Mandarin otelin hizmet vermeye başlayacağını dile getirdi. Mandarin Oriental Bodrum projesinin otel kısmının tamamı güneşlenme alanı, teras veya balkona sahip, çoğu özel bahçeli ve infiniti havuzlu 109 misafir odası, 10 restoran ve bar, 2 bin 700 metrekarelik spa merkezi, iki adet balo salonu, iki toplantı odası ve helikopter pisti de yer alıyor. 

Bir gecelik konaklama 50 bin TL 

2 km sahil şeridinde kum plajlar, çim alanlara yayılan ve 2 özel koya sahip lüks resort, aynı zamanda 72 metrekarelik deniz manzaralı odaları ve 145 metrekarelik Akdeniz Suitleri ile Bodrum Yarımadası'nın en büyük metrekareli misafir odalarına sahip. 93 ile 426 metrekare arasında değişen lüks daireler ile 550 ve 640 metrekarelik Presidential Villalar da misafirlere farklı konaklama seçenekleri sunuyor. Bir gecelik konaklama fiyatları ise 2 bin 300 TL ile 50 bin TL arasında değişiyor. Dünya çapında işlettiği 44 otelle, 25 ülkede hizmet veren Mandarin Oriental Hotel Group'un Başkan Yardımcısı ve Avrupa Ortadoğu, Afrika ve Hindistan Operasyon Direktörü Christoph Mares, ise projenin aynı zamanda Avrupa'da da ilk resort oteli olma özelliği taşıdığını belirterek, “Bölgenin en gözde adresi olmayı hedefl iyoruz” dedi.

Bir gecelik konaklama 50 bin TL

Otelin ana kısmından ayrı olarak tepeye yayılmış olan Rezidans kısmı bulunuyor. Residences at Mandarin Oriental Bodrum' olarak anılan bu kısımda 196 tane lüks villa bulunuyor. Fiyatları 2 milyon ve 6 milyon euro arasında değişen villaları Yıldırım Demirören, Cem Yılmaz, Bülent Eczacıbaşı, Ferit Şahenk, Mustafa koç gibi isimler satın almış. Rezidansların aidatları ise aylık 12 bin lira.

Selenay Ağca/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mandarin Oriental Bodrum yeni sezona hazır!
  • 14.04.2022 11:31

Mandarin Oriental Bodrum yeni sezona hazır!

Bodrum Yarımadası’nın en büyüleyici koyu olan Cennet Koyu’nda yer alan Mandarin ...

Mandarin Oriental, Bodrum 2021 World Luxury Awards’ta 4 ödülün sahibi oldu
  • 18.10.2021 11:11

Mandarin Oriental, Bodrum 2021 World Luxury Awards’ta 4 ödülün sahibi oldu

Mandarin Oriental, Bodrum 9 Ekim 2021’de gerçekleştirilen ve uluslararası ölçekt ...

Mandarin Oriental, 17 ödüle birden layık görüldü!
  • 02.09.2021 11:08

Mandarin Oriental, 17 ödüle birden layık görüldü!

Mandarin Oriental, Bodrum 2021 Haute Grandeur Global Excellence Awards’ta 17 ödü ...

Mandarin Oriental Luxury Break ile eşsiz bir deneyim!
  • 14.07.2021 12:06

Mandarin Oriental Luxury Break ile eşsiz bir deneyim!

Bodrum Cennet Koyu’nun en güzel noktalarından birinde yer alan Mandarin Oriental ...

Dikran Masis, Mandarin Oriental Bodrum'dan villa kiraladı!
  • 11.08.2021 10:06

Dikran Masis, Mandarin Oriental Bodrum'dan villa kiraladı!

1447 mülkü olan ünlü iş insanı Dikran Masis, Esra Oflaz'ın Bodrum Cennet Koyu'nd ...