maritbet girişmaritbet
Lens Yapı iki projeden 2,5 milyar lira ciro hedefliyor!

Lens Yapı iki projeden 2,5 milyar lira ciro hedefliyor!

Lens İstanbul'un karşı parselini de satın alan Lens Yapı, Kurtköy'deki iki projeden 2,5 milyar TL ciro hedefliyor. Firma, Ataşehir'de de proje yapacak

Lens Yapı'nın, İstanbul'un hızla gelişen bölgesi Kurtköy'de hayata geçirmekte olduğu Lens İstanbul projesinde satışlar tüm hızıyla devam ediyor. Bölgenin en büyük proje olacak olan Lens İstanbul, ticari alanlarıyla da bölgede yaşayanların buluşma noktası olacak.

Emlaktasondakika.com olarak görüştüğümüz Lens Yapı Kurucu Ortağı Mert Kutlu, devam eden Lens İstanbul ve yeni projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 2 projeden 2,5 milyar liraya yakın ciro hedefleyen Lens Yapı, Ataşehir'de 3 uzun bloklu projenin lansmanına hazırlanıyor. İşte Kutlu'nun açıklamaları…

Lens İstanbul'a ilgi büyük, metrekaresi 4 bin 50 lira

“Lensistanbul, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Yenişehir metro istasyonunun yanı başında inşa ediliyor. Kurtköy'ün merkezi olacak bir projeden bahsediyoruz. Satış ofisimizde maketimiz ve örnek dairemizle hizmet veriyoruz. 2016 yılında yaşanan olumsuzluklara rağmen satışlarımız gayet iyi. Farklı daire tiplerimiz var, loft konutlarımız var. Dairelerimiz kendi tipleri içerisinde small, medium, large ve xlarge olmak üzere ayrılıyor. Metrekare satı fiyatımız 4 bin 50 lira seviyesinde. Bu bölge, yatırımcıların gözdesi konumunda. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ikinci pistin inşa ediliyor olması Kurtköy'e büyük değer kazandırdı”

Kurtköy'de emlak fiyatları hangi noktaya gelecek

“Mart 2016'da hafriyata başladığımızda metrekare fiyatları 3 bin lira seviyesindeydi. Metronun bölgeye gelmesi, Teknopark gibi etkilerle birlikte rakamlar 4 bin liraya ulaştı. İki yıl içerisinde bu rakamların 6 bin lira seviyesine gelmesini öngörüyoruz”

Hükümet kampanyalarının sektöre katkısı nasıl oldu?

“Emlak Konut'un 240 aya varan vade seçeneği sektöre büyük katkı sağladı, sektörü canlandırdı diyebiliriz. KDV indirimiyle birlikte konut satışları hızlandı. Önemli olan insanların konut alım isteğini harekete geçirmek. Ev almak isteyenler, talebini sadece erteliyor, iptal etmiyor. Deprem riskini de göz önünde bulundurursak nitelikli konuta olan ihtiyaç devam ediyor”

Lens İstanbul'un tam karşısında yeni proje

“Kentsel dönüşüm parsel bazında değil ada bazında gerçeklştirilmeli. Kurtköy'e bakacak olursak her dairenin kendisine ait otoparkı var. Bu nedenle sokaklarda bir trafik olmuyor. Belediyeler, ada bazında dönüşüm planı yapmalı. Lens Yapı olarak Lens İstanbul'a devam ediyoruz. Bununla birlikte Lens istanbul'un karşısında yer alan parseli de satın aldık. Orada ikinci projemize de başlayacağız. Önümüzdeki yıllarda dönüşüm kapsamında fırsatları değerlendirebiliriz. Lens İstanbul 220 bin metrekare büyüklüğe sahip”

İki projeden 2,5 milyar lira ciro hedefliyor

"Yeni aldığımız arsamızda şu anda Pegasus'a ait otopark mevcut. Eylül ayında onlar otoparkı boşaltacak, biz de hafriyata başlayacağız. O parselde de yaklaşık 250 bin metrekare inşaatımız olacak. Yine 100 bin metrekarelik konut, 40 bin metrekarelik ticari çarşı şeklinde planlıyoruz. 80 bin metrekareye yakın da otopark alanı yapacağız. O parsel 1,2 milyar lira ciro hedefliyoruz. Lens İstanbul'da da 1 milyar liralık ciro hedefimiz var. Toplamda 2,5 milyar liraya yakın ciro planlıyoruz"

Ataşehir projesinde lansmana hazırlanıyor

"Avrupa Yakası için bir planımız yok ancak Ataşehir bölgesinde bir projemiz olacak. Şu anda ruhsat aşamasına geldik. 3 uzun blok şeklinde tasarladık. Kısa süre içerisinde Ataşehir'deki yeni projemizin lansmanını yapmayı planlıyoruz"

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mert Kutlu, Lensistanbul ve yeni projeleri anlattı!
  • 26.04.2017 16:53

Mert Kutlu, Lensistanbul ve yeni projeleri anlattı!

Lens Yapı Yönetici Ortağı Mert Kutlu, Lensistanbul projesiyle birlikte firmanın ...

Sosa idman sonrası kızlarıyla birlikte Zorlu'daydı
  • 05.11.2020 11:07

Sosa idman sonrası kızlarıyla birlikte Zorlu'daydı

Fenerbahçe'nin Arjantinli yıldızı Sosa, önceki gün kızları Rufina ve Alfonsina i ...

Malatya Pütürge'de 4.0 büyüklüğünde deprem!
  • 24.08.2020 14:06

Malatya Pütürge'de 4.0 büyüklüğünde deprem!

Malatya’nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki depremden sonra a ...

Konut kredi faizlerinin düşmesiyle Anadolu'da satışlar arttı
  • 19.07.2020 09:45

Konut kredi faizlerinin düşmesiyle Anadolu'da satışlar arttı

Malatya, Elazığ ve Bingöl'de konut kredi faizlerinin düşürülmesi konut satışları ...

İstanbul'da aşırı yağış nedeniyle yollar göle döndü
  • 23.06.2020 14:29

İstanbul'da aşırı yağış nedeniyle yollar göle döndü

İstanbul’da beklenen sağanak yağış nedeniyle Üsküdar’da yollar göle döndü, otomo ...