maritbet girişmaritbet
LC Waikiki, yurtdışında 16 ülkede 62 mağazaya ulaştı!

LC Waikiki, yurtdışında 16 ülkede 62 mağazaya ulaştı!

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023 yılında Avrupa’nın en başarılı 3 hazır giyim markası arasında yer alma vizyonunu hayata geçiren Türkiye moda perakende sektörü lideri LC Waikiki, yurtdışı mağazacılık yatırımlarına hız verdi

Türkiye moda perakende sektörünün lider markası LC Waikiki, yurtdışında büyümeye devam ediyor.  2023 yılında Avrupa'nın en başarılı 3 hazır giyim markasından biri olmayı hedefleyen LC Waikiki, son aylarda Gürcistan, Suudi Arabistan, Fas ve Irak'ta hizmete açtığı mağazalarla yurtdışında 16 ülkede 62 mağazaya ulaştı. 

“İyi giyinmek herkesin hakkı” misyonuyla15 yıldır Türkiye moda perakende sektöründe hizmet veren LC Waikiki, yurtdışındaki yatırımlarına da hız kesmeden devam ediyor. Yurtdışında hızla yaygınlaşmayı ve büyümeyi hedefleyen LC Waikiki, 2013 yılı sonuna kadar Makedonya, Kosova, Kırgızistan ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere 80'nin üzerinde mağaza açmış olacak.

Yurtdışındaki mağazalarıyla toplam 62 bin metrekarelik satış alanına ulaşan LC Waikiki,2017 yılına kadar ise kademeli olarak 400 yurtdışı mağazasına hayat verecek. 

Girdiğimiz pazarlarda ‘Oyun Kurucu'yuz

LC Waikiki'nin perakende sektöründeki bilgi ve birikiminin yurtdışındaki faaliyetlerinde de yön verdiğini belirten LC Waikiki Uluslararası Mağazacılık Genel Müdürü Yenal Gökyıldırım, girdikleri ülkelerde rekabeti güçlendirdiklerini söyledi. LC Waikiki'nin kaliteli ürünleri uygun fiyatla sunduğunu hatırlatan Gökyıldırım, şunları söyledi: “Mağaza açtığımız pazarlarda, fiyat politikamızdan dolayı sektördeki rekabet ortamını daha da güçlendiriyoruz. Böylelikle, tüketiciler daha uygun fiyatla alışveriş yapma imkanını yakalıyor. İade politikamız, mağaza planlamamız, rekabetçi tarzımız ve müşteri memnuniyet anlayışımız, bu ülkelerde faaliyet gösteren diğer markalar için de yol gösterici oluyor. LC Waikiki, girdiği pazarlardaki perakende sektöründe ‘Oyun Kurucu' olmayı başarıyor.Türkiye'den böylesine bir global markanın çıkışına liderlik etmek bana büyük heyecan veriyor.” 

Halihazırda2,5 milyar dolar cirosu bulunan LC Waikiki'nin mevcut gelirlerinin yüzde 15'ini yurtdışı pazarlarının oluşturduğunu kaydeden Gökyıldırım, 2023 yılında 10 milyar dolar ciroya ulaşmayı planlayan şirketin toplam gelirlerindeki yurtdışı payını yüzde 60'a çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.  

2017 yılında yurtdışında 400 mağaza hedefi

Yurtdışındaki büyümesine öncelikli olarak Türkiye'nin yakın çevresinde bulunan ülkelerle başlayan LC Waikiki'ninhalihazırda 16 ülkede mağazası bulunuyor. LC Waikikiyurtdışında; Kazakistan, Rusya, Romanya, Suudi Arabistan, Bulgaristan, Mısır, Irak, Azerbaycan, Gürcistan, Fas, Polonya, Bosna, Ukrayna, Suriye ve İran'da dafaaliyet gösteriyor.

2023 vizyonu doğrultusunda planladığı yurtdışı büyüme yolculuğundaöncelikli olarak 2017 yılına odaklanan LC Waikiki, 2017 yılında 40 ülkede 400 mağazaya ulaşmayı hedefliyor.Yurtdışındaki genişlemenin ağırlıklı olarak Oyun Kurucu olabilecekleri pazarlarda gerçekleşeceğini ifade eden LC Waikiki Uluslararası Mağazacılık Genel Müdürü Yenal Gökyıldırım, “Kazakistan,ve Irak'ta ciddi derinleşmeye başladık. Yer aldığımız bütün pazarlarda önemli pazar payına ulaşmış durumdayız. Aslında ilk etapta komşu ülkelere girerek yol haritamızda birinci halkayı tamamlamak üzereyiz. İkinci halkada Ortadoğu ülkeleri devreye giriyor. Afrika'da incelediğimiz pazarlar var. Ardından Hindistan, Endonezya, Çin ve Nijerya gibi pazarlara girmeyi planlıyoruz. En son Avrupa'ya girme planımız söz konusu. Önceliğimiz bize ihtiyacı olan, kimsenin gitmediği doymamış pazarlar. İşimizi oralarda layıkıyla yaptıktan sonra sıra Avrupa'ya gelecek” dedi.

Mağaza açmamız için farklı ülkelerden talepler geliyor

LC Waikiki'nin yurtdışındaki hedeflerine emin adımlarla yürümeye devam ettiğini vurgulayan Yenal Gökyıldırım, faaliyette bulunmadıkları ülkelerden de mağaza açma konusunda yoğun talep aldıklarını belirtti. Gökyıldırım, “Mağaza açtığımız ülkelerde şu ana kadarki performansımızdan çok memnunuz. Mağazamızın açılacağı günler kapıda uzun kuyruklar oluşuyor. Mağazamızın olmadığı ülkelerden ise, mağaza açmamız yönünde yoğun talep alıyoruz. Yurtdışındaki büyümemiz devam ediyor, bir çok bölgede fizibilite çalışmaları yapıyoruz. Uygun bulduğumuz ülke ve lokasyonlarda, LC Waikiki kalitesini ve uygun fiyat politikasını tüketicilerle buluşturacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Endonezya'da meydana gelen depremin şiddeti uydu görüntülerine yansıdı!
  • 28.11.2022 17:22

Endonezya'da meydana gelen depremin şiddeti uydu görüntülerine yansıdı!

Endonezya'da meydana gelen şiddetli deprem sonrasında yaşanan zemin kayması, uyd ...

Hindistan'ın "ikiz kule"si patlayıcıyla yıkıldı
  • 02.09.2022 14:46

Hindistan'ın "ikiz kule"si patlayıcıyla yıkıldı

Hinidistan’ın başkenti Yeni Delhi'nin Noida bölgesinde imar planına aykırı olara ...

Çin’in Shenzhen kentindeki Ping An Uluslararası Finans Merkezi havadan görüntülendi
  • 02.09.2022 11:23

Çin’in Shenzhen kentindeki Ping An Uluslararası Finans Merkezi havadan görüntülendi

Çin’in Shenzhen kentinde bulunan 115 katlı Ping An Uluslararası Finans Merkezi 5 ...

Çin'de duran konut projelerine 29 milyar dolarlık destek!
  • 31.08.2022 09:34

Çin'de duran konut projelerine 29 milyar dolarlık destek!

Çin'in, gayrimenkul sektöründeki borç problemleri nedeniyle yapımı duran ko ...

Çin'de inşaata dayalı büyüme modeli düşüşte!
  • 30.08.2022 15:18

Çin'de inşaata dayalı büyüme modeli düşüşte!

Financial Times’da dün kaleme alınan bir analizde Çin’in küresel ekonomiye ...

Çin'de konut kredi faizleri indirildi, sektör hareketlenecek!
  • 23.08.2022 09:15

Çin'de konut kredi faizleri indirildi, sektör hareketlenecek!

Analistler, emlak kredileri için referans kabul edilen faiz oranındaki ...