maritbet girişmaritbet
Kuyumcukent Gayrimenkul yeni projelerini açıkladı

Kuyumcukent Gayrimenkul yeni projelerini açıkladı

Şirket, tamamlanmış olan, devam eden ve yapımı planlanan projelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Kuyumcukent Gayrimenkul şirketin mevcut ve planlanan projeleriyle ilgili önemli bir bildiri yayınladı. Tamamlanmış olan İstanbul Vizyon Park Ofis Plaza'nın dışında lansman aşamasında olan ve gelecekte yapılması planlanan projelerle ilgili detaylı bilgi verdi. Kuyumcukent Gayrimenkul'ün konuyla ilgili bildirimi şu yönde;

1-TAMAMLANMIŞ PROJELERİ     

İVP Ofis Plaza:

KUYAŞ'a ait, İstanbul, Bahçelievler İlçesi, Yenibosna' da konumlu, 1542 Ada, 14 Parsel nolu arsa üzerinde geliştirilen toplam brüt 81.062 m2 inşaat alanı olan İstanbul Vizyon Park Ofis Plazaları inşaatları tamamlanarak, isk nları alınmış ve Kat Malikleri Yönetimi oluşturularak devredilmiştir. Toplam satılabilir alandan kalan %5'lik kısmın satışları da İVP Merkez Plaza ve İVP Ofis Plaza zemin katlarda bulunan satış ofislerinde cazip imkanlarla hemen tapusu verilerek satışı devam etmektedir.

Stoklarımızda bulunan 12 adet bağımsız bölümün (ofisin)  toplu satışına ait Satış Vaadi Sözleşmesi Şirketimizin 16.07.2014 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında onaylanmıştır.

 İVP Merkez Plaza

KUYAŞ'a ait, İstanbul, Bahçelievler İlçesi, Yenibosna' da  konumlu,1542 Ada, 23 Parsel nolu arsa üzerinde geliştirilen toplam brüt 143.355 m2 inşaat alanı olan İstanbul Vizyon Park Merkez Plazaları inşaatları tamamlanarak, iskanları alınmış ve Kat Malikleri Yönetimine devredilmiştir. Toplam satılabilir alandan kalan %10'luk kısmın satışları da İVP Merkez Plaza ve İVP Ofis Plaza zemin katlarda bulunan satış ofislerinde cazip imkanlarla hemen tapusu verilerek satışı devam etmektedir.

Kuyaş'a ait, İstanbul Bahçelievler İlçesi, Yenibosna'da konumlu 1542 ada 14 parsel ve 1542 ada 23 Parsel üzerinde geliştirilen projelerden (KDV hariç) toplam yaklaşık 59 milyon USD satış değerinde satılabilir ofis ve atölye bölümleri mevcuttur.

 Kuyumcukent AVM

Kuyumcukent AVM içerisinde (KDV hariç) yaklaşık 10 milyon USD satış değerinde satılabilir 25 adet mağaza bölümü mevcuttur.

İVP Ofis Plaza, İVP Merkez Plaza ve Kuyumcukent AVM'de toplamda (KDV hariç) yaklaşık 69 milyon USD tutarında ofis, atölye ve mağaza bölümleri mevcuttur. Ayrıca KUYAŞ'ın brüt 1058 m2 olan (KDV hariç) yaklaşık 4 milyon USD satış değerinde kirada ofisleri bulunmaktadır.

2- LANSMAN AŞAMASINDAKİ İNŞAAT PROJESİ

1541. ada 1.parsel:

KUYAŞ'a ait, İstanbul, Bahçelievler İlçesi Yenibosna' da konumlu, 1541 Ada ve 1 Parsel nolu arsa üzerinde 2 bloktan oluşacak yeni yatırım projemizle ilgili çalışmalarımız, ön görülen program dahilinde devam etmektedir.

Şubat 2013' de,  yurt içi ve yurt dışı ödülleri olan 2Design Mimarlık Ofisi ile imzalanan yeni binamıza ait proje çizim sözleşmesi çerçevesinde yapılan çalışmalar da tamamlanma aşamasındadır.

Şubat 2013' den Kasım 2013'e kadar, proje halinde iken projenin şekillenmesi ve satışı amaçlanarak, etkin biçimde proje satışı için hedef kitle temasları yapılmıştır.

Bu bağlamda, Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası Binası yapımı ve gayrimenkul satışı için Borsa İstanbul A.Ş. (BİAŞ) ile KUYAŞ kurumları arasında yapılan görüşmeler sonucunda, Kasım 2013'de yapılan ön protokol ile bloklardan birisinin Borsa İstanbul A.Ş.' ye satışı gerçekleştirilmiştir.

Ocak 2014 başında, yapılacak inşaatın imalat ve ruhsatı için gerekli olan diğer projelerin de müellifleri ile danışmanları saptanarak, sözleşmeleri yapılmıştır. Nisan 2014'de de, işin başından sonuna kadar süreci yönetecek olan Proje Yönetim Firması belirlenerek, sözleşmesi yapılıp çalışmaya başlatılmıştır.

Yapılan iş programımız doğrultusunda, hafriyat ve iksa (fore kazık) imalatlarının ihale süreci başlatılarak, belirlenen ehil firmalardan teklifleri talep edilmiştir. Aday Firmaların verdiği teklifler, KUYAŞ İhale Komisyonu tarafından değerlendirilerek, en uygun teklifi veren firma ile sözleşme imzalanmış ve sahada mobilizasyon çalışmaları başlamıştır. Ramazan Bayramı sonrasında da imalatın başlaması planlanmıştır.

KUYAŞ'a ait diğer binanın (Kuyaş Binası) bağımsız bölümlerinin bir kısmının da toptan satışı için görüşmeleri ayrıca devam etmektedir. Bu binanın toplam hasılat değerinin 60 milyon USD olarak oluşması planlanmaktadır. 

Hazırlanmakta olan mimari maket, çok yakında satış ofisimizde misafirlerimizin seyrine sunulacaktır.

3- GELECEKTE PLANLANAN PROJELERİ

1542. ada 7. Parsel ve komşu diğer parseller:

KUYAŞ'a ait, İstanbul, Bahçelievler İlçesi, Yenibosna' da konumlu 1542. Ada 7. Parsel nolu arsa ve diğer komşu parsellerdeki arsalarımızla ilgili yapılabilirlik raporu tamamlanmıştır. 1541. Ada, 1. nolu parselimizde ki yeni binalarımızın ruhsatları alınıp inşaatlarına başlanılmasından sonra, 7. parsele yönelik proje geliştirme çalışmalarımıza başlanılacaktır.

Bu projelerin devamında, diğer lokasyonlarda da yeni gayrimenkul proje geliştirme çalışmaları yönünde adımlar atılmaya başlanmıştır.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kuyumcukent, 9 yıldır aidat ödediği birimleri sattı!
  • 27.04.2017 16:58

Kuyumcukent, 9 yıldır aidat ödediği birimleri sattı!

8 birim için 9 yılda 1,3 milyon lira aidat ödeyen firma, finansal giderleri karş ...

Kuyumcukent Gayrimenkul, kentsel dönüşüme giriyor!
  • 13.05.2015 10:05

Kuyumcukent Gayrimenkul, kentsel dönüşüme giriyor!

Kadıköy bölgesinde kentsel dönüşüme giren Kuyumcukent Gayrimenkul, hak sahipleri ...

Kuyumcukent, Bank Asya'daki borçlarını Anadolu Bank'a taşıdı
  • 27.09.2014 11:04

Kuyumcukent, Bank Asya'daki borçlarını Anadolu Bank'a taşıdı

Kuyumcukent Gayrimenkul, Bank Asya'daki borçlarını Anadolu Bank'a taşıdı ...

Kuyumcukent Gayrimenkul yeni projelerini açıkladı
  • 22.07.2014 13:09

Kuyumcukent Gayrimenkul yeni projelerini açıkladı

Şirket, tamamlanmış olan, devam eden ve yapımı planlanan projelerle ilgili öneml ...

Kuyumcukent Gayrimenkul 22 Nisan’da lansman düzenleyecek
  • 02.04.2014 15:40

Kuyumcukent Gayrimenkul 22 Nisan’da lansman düzenleyecek

Kuyumcukent GY mağaza ve ofisleri için yeni bir kampanya düzenliyor ...

Kuyumcukent Gayrimenkul Yenibosna’da yeni projeye başlıyor
  • 19.11.2013 13:38

Kuyumcukent Gayrimenkul Yenibosna’da yeni projeye başlıyor

Kuyumcukent Gayrimenkul, Bahçelievler’de ofis projesi inşa edecek ...