maritbet girişmaritbet
Kütahya Seramik’e Avrupa’dan tasarım ödülü!

Kütahya Seramik’e Avrupa’dan tasarım ödülü!

Kütahya Seramik olarak ihracatta hedef alınacak belirli bölgelerde güçlü konumda olduklarını belirterek, bu alandaki çalışmalarını tasarımla desteklediklerinin altını çizdi

 

Kütahya Seramik olarak ihracatta hedef alınacak belirli bölgelerde güçlü konumda olduklarını belirterek, bu alandaki çalışmalarını tasarımla desteklediklerinin altını çizdi.

Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, Kütahya Seramik olarak ihracatta hedef alınacak belirli bölgelerde güçlü konumda olduklarını belirterek, bu alandaki çalışmalarını tasarımla desteklediklerinin altını çizdi. İhracatçı bir firmanın çok geniş bir coğrafyaya yayılması gerektiğini savunan Güral, “Eskiden beş kıtada, 55 ülkeye ihracat yapıyoruz diye övünülürdü. Ben buna çok sıcak bakmıyorum. Bu gerçekten çok zor ve dikkatin dağılmasına neden olan bir yayılma türü. Çoklu pazarlarda genişleme politikasına karşı değilim; ama bu kadar fazla pazarlarda bulunmayı da doğru bulmuyorum. Hedef alınacak birkaç ülkede çok güçlü olmak bana daha doğru geliyor” dedi.

Geçtiğimiz yıl Kütahya Seramik'in elde ettiği başarılara değinen Güral, “Versatile Koleksiyonu ile dünyanın en önemli tasarım ödüllerinden olan IF Product Design 2011'i ve Red Dot Design Award Best Of The Best'i kazandık. Dört farklı şehirde beş ‘show house' ve ‘show plaza' açtık. Öngördüğümüz hedefleri gerçekleştirdik. İlerleyen dönemlerde de iş ortaklarımıza ait ‘show house'lar açarak profesyonellere ve nihai tüketicilere kalitemizi ulaştırmaya devam etmeyi hedefliyoruz” şeklinde bilgi verdi. Bu yatırımlarına ilave 4 Temmuz 2012 tarihinde, seramik sektöründe bir ilki gerçekleştirdiklerinin altını çizen Güral, anılan dönemde Türkiye'nin farklı şehirlerinde 24 mağazayı aynı günde, aynı anda hizmete açtıklarını söyledi. Güral, “Büyük ebatlı karolarımız, mimari yapıların son yıllardaki tercihi seramik dış cephe sistemlerimiz ve 75x30 ebatlı yeni dijital ürün koleksiyonumuz ve yeni serimiz Nexus bu yılın öne çıkan ürünleri arasında yer alıyor. Dijital baskı teknolojisi ile hazırlanan Origitile ve dünyaca ünlü tasarım ödüllerine sahip Versatile Koleksiyonu'muz da geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi görüyor” aktarımını yaptı.

“Avrupa'daki kriz bizi farklı pazarlara yöneltti”

Geçtiğimiz dönemlerde Kütahya Seramik'in en önemli pazarlarından ikisinin Libya ve Suriye olduğunu, fakat yaşanan sıkıntılardan ötürü satışların durduğunu belirten Güral, şunları kaydetti: “Kütahya Seramik'in ihracatta öncelikli hedefleri içinde yakın bölgeler var. Libya ve Suriye bizim çok iyi pazarlardı fakat yaşanan sıkıntılardan dolayı bu pazarlardaki satışlarımız neredeyse sıfır noktasına geldi. Avrupa'daki ekonomik daralma da bizi başka pazarlara yöneltti. Ortadoğu ve Arap ülkelerine odaklandık. Bununla birlikte Amerika ve Kanada bizim önemli pazarlarımız arasında. Hepsinden önemlisi, şu anda hızla gelişen ve çok önemli bir pazar olan Afrika kıtası var. Son dönemde bizim dikkatimiz de Afrika'ya çevrilmiş durumda. Bu vesileyle Afrika'yı henüz görmemiş olan dostlarıma bu kıtaya seyahat etmelerini ve gerek kültürel gerekse ticari potansiyellerini yerinde incelemelerini tavsiye ediyorum.”

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kütahya Seramik'ten en büyük ebatlı serakmik
  • 10.11.2020 16:12

Kütahya Seramik'ten en büyük ebatlı serakmik

120x240 cm yer ve duvar seramiğinin mucidi NG Kütahya Seramik, hem yerde hem duv ...

Kütahya Seramik’ten 500 milyon liralık dev proje: NG Residence!
  • 20.07.2017 14:09

Kütahya Seramik’ten 500 milyon liralık dev proje: NG Residence!

Seramik sektöründe Türkiye’nin markası olan NG Kütahya Seramik 500 milyon lira y ...

Kütahya Porselen Yenibosna’da dev showroom açtı
  • 28.02.2014 13:17

Kütahya Porselen Yenibosna’da dev showroom açtı

İstanbul’un en büyük showroom’u olma özelliğini taşıyan mağazanın 4 bin 800 metr ...

NG Kütahya Seramik yeni kreasyonlarını UNICERA Fuarı’nda tanıtıyor
  • 28.02.2014 13:09

NG Kütahya Seramik yeni kreasyonlarını UNICERA Fuarı’nda tanıtıyor

UNICERA 26. Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı’ndaki görkemli standında tük ...

Kütahya Seramik’e Avrupa’dan tasarım ödülü!
  • 26.12.2012 16:28

Kütahya Seramik’e Avrupa’dan tasarım ödülü!

Kütahya Seramik olarak ihracatta hedef alınacak belirli bölgelerde güçlü konumda ...