maritbet girişmaritbet
Kipaş Holding yılda 4 milyon ton çimento üretiyor!

Kipaş Holding yılda 4 milyon ton çimento üretiyor!

Halen yıllık 1 milyon 500 bin ton klinker üretim kapasitesine sahip olduklarını belirten Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Hanefi Öksüz, ek yatırımla yılsonunda 3 milyon ton klinker, 4 milyon ton çimento üreteceklerini söyledi

 

Halen yıllık 1 milyon 500 bin ton klinker üretim kapasitesine sahip olduklarını belirten Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Hanefi Öksüz, ek yatırımla yılsonunda 3 milyon ton klinker, 4 milyon ton çimento üreteceklerini söyledi. Öksüz, bu yıl içinde gaz beton tesisini de devreye alacaklarını kaydetti
 
Kipaş Holding bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kahramanmaraş Çimento Sanayi (KÇS), halen devam eden ek yatınım ile kapasite artıracak. Halen yıllık 1 milyon 500 bin ton klinker üretim kapasitesine sahip olduklarını belirten Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkam M. Hanefi öksüz, ek yatırımla yıl sonunda 3 milyon ton klinker, 4 milyon ton çimento üreteceklerini söyledi. Ayrıca, bu yıl içinde yıllık 400 bin metreküplük kapasiteye sahip gaz beton tesisini devreye alacakları bilgisini veren Öksüz, "Hazır beton konusunda da yeni santral fırsatlarını değerlendireceğiz. İlave yatırımımızda farklı teknolojiler de kullanacağız. Örneğin; belediyeler tarafından toplanan çöplerin de yakılacağı ikinci bir fırın kuracağız. Bu özellik sayesinde atık ısıdan enerji elde etmeyi planlıyoruz. Atık ısı, bacadan atmosfere atılan ısı demektir. Ön soğutucudan çıkan enerji ile gaz beton pişireceğiz ve bu sayede ilave enerji üretmiş olacağız" diye konuştu.
 
Şirkette yaklaşık 500 kişinin çalıştığını, tedarikçiler ve esnafla beraber bu sayının 5 bine yaklaştığını ileten Hanefi Öksüz, şunları söyledi: "Bu da bölge insanımız için bir dinamizm ve üretkenlik demek. Çimento fabrikamızın kurulduğu bölge sanayi açısından pek gelişmiş bir yer değildi. O bölgede bizim dışımızda bir çimento fabrikası daha kurulu. Çevre dostu bu fabrikalar yöre insanı için istihdam imkanı doğurdu. Arazilerin değeri bir anda muazzam artışlar gösterdi ve insanların ufku açıldı, ilk başta insanlar endişeyle beklerken, şimdilerde 'keşke başka fabrikalar da kurulsa' demeye başlandı. Bu bile çok önemli bir gelişme. Üretime başladığımız ilk yıldan itibaren Kurumlar Vergisi ve sigorta primlerinde ilk sıralarda yer aldık. Şehrimizdeki toplam Kurumlar Vergisi'nin neredeyse yarısını, biz holding olarak devletimize ödedik." Ayrıca, bölgede sosyal yatırımlara da önem verdiklerine işaret eden Öksüz, il merkezinde diyaliz merkezi, kalp hastanesi ve altı adet okul yaptırdıklarını, ihtiyaç duyulan sosyal yatıranlara devam edeceklerini ifade etti. Öksüz, son olarak Narlı beldesinde lise inşaatına başladıklarını kaydetti.
 
ÜRETİMİN YÜZDE 40'INI İHRAÇ EDİYOR
 
Yıllık üretimlerinin yaklaşık yüzde 40'ını Irak, Suriye ve Afrika pazarlarına ihraç ettiklerini belirten Hanefi Öksüz, çimentoyla ilgili hedeflerini şöyle anlattı: "Bu yıl içinde yaklaşık 500 bin ton ihracat gerçekleştireceğiz. Kapasite artışımızla beraber yeni pazarlara mecburen gireceğiz. Özellikle, Afrika pazarında daha da genişlemeyi düşünüyoruz, önümüzdeki dönem, Avrupa'da yaşanan ve daha da yayılması beklenen krizden Türkiye'nin en az etkilenecek şekilde tedbirlerin alınması gerekli diye düşünüyorum. Bölgemizdeki gelişmeler de çimento sektörü için bir hayli belirleyici oluyor, örneğin; Suriye bizim için önemli bir pazar. Son dönemlerde bu ülke ile yaşanan diplomatik krizler ve karşılıklı olarak alınan ekonomik yaptırımlar pazarı doğrudan etkiliyor."
 
Hanefi Öksüz, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Harvard Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen Türkiye-25 Projesi'nde "Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen Firması" seçilen KÇS Çimento'nun, bu denli genç olmasına rağmen, hızlı büyümesinin nedenini, şöyle aktardı: "Biz holding olarak tüm yatıranlarımızda teknolojiye çok önem verdik. Şu an çimento fabrikamızda kullanılan teknoloji, dünyanın en ileri teknolojisidir. Bunun yanında kaliteye çok önem verdik, Ar-Ge'mizi geliştirmeye çalıştık, tüketici memnuniyetini birinci önceliğimiz kabul ettik. Ülkemiz ve bölgemiz ciddi anlamda deprem kuşağında bulunuyor. Bu da bizlere sektörel olarak ayrı bir sorumluluk yükledi. Üretime başladığımız ilk andan itibaren kalitemiz çok beğenildi ve tercih edilen çimento markası olduk. Çalışanlarımızla birlikte takım olma olgusunu ön planda tuttuk ve hep daha iyiyi daha ileriyi hedefledik. Demek ki bunda da büyük ölçüde başardı olmuşuz ki, Türkiye'nin ilk 500 firma sıralamasında yer bulduktan sonra, Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen Şirketi' unvanını da kazanmanın gururunu yaşadık" şeklinde ifade etti.
 
KİPAŞ HOLDİNG KAĞIT SEKTÖRÜNE DE GİRİYOR
 
Kahramanmaraş'ta bulunan ve toplamda 8 bin çalışanı ve 28 fabrikası mevcut Kipaş Holding, modern bir fabrikayla kağıt sektörüne de giriyor. Kahramanmaraş'ta Adana Yolu üzerinde temeli atılan, 330 bin metrekare açık, 80 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu tesis, üretim teknolojisi ve otomasyon sistemi ile kağıt sektöründe dünyanın en gelişmiş teknolojisine sahip fabrikaları arasında yer alacak. M. Hanefi Öksüz, tesisin 350 milyon euro yatırım bedeli ile Türkiye'nin tek hat olarak en büyük fabrikası ve hem kapasite hem de kalite bakımından Avrupa'nın ilk 10 kâğıt fabrikası arasında yerini alacağını söyledi. 16 ay sonra üretime başlaması öngörülen Kipaş Kağıt Fabrikası ile ilgili olarak Öksüz, şunları söyledi: "Kipaş Holding, 1 milyar dolarlık cirosu ve 100 milyon dolarlık ihracatıyla Kahramanmaraş'ın yanı sıra Türk sanayisinin de lokomotifi konumunda. Tekstil, çimento, eğitim, enerji ve tarımdan sonra altıncı sektör olarak kâğıt sanayiine de girmiş bulunuyoruz. Bu sanayi alanım seçmemizdeki en önemli sebep, Kahramanmaraş için gerekli bir alan olması. Bizler farklı sektörlere girmek gerektiğine karar verdiğimiz zaman çimentoyla başladık. Kağıt sanayisiyle devam ediyoruz."
 
Öksüz, fabrikanın yıllık 470 bin tonluk üretime sahip olacağını da sözlerine ekledi.
 
 
"AFRİKA PAZARINDA GENİŞLEMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ"
 
Yıllık üretimlerinin yaklaşık yüzde 40'ını Irak, Suriye ve Afrika pazarlarına ihraç ettiklerini belirten Hanefi Öksüz, çimentoyla ilgili hedeflerini şöyle anlattı: "Bu yıl içinde yaklaşık 500 bin ton ihracat gerçekleştireceğiz. Kapasite artışımızla beraber yeni pazarlara mecburen gireceğiz, özellikle, Afrika pazarında daha da genişlemeyi düşünüyoruz.
 
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOBB, Samsun'da 5 okul yaptıracak
  • 09.02.2022 16:01

TOBB, Samsun'da 5 okul yaptıracak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı ve Samsun Ticaret ve Sanayi ...

Kipaş Holding enerji üretiminde hedef büyüttü
  • 23.03.2021 17:16

Kipaş Holding enerji üretiminde hedef büyüttü

Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, kısa zamanda Türkiye’nin en ç ...

Türk müteahhitlere Libya’da "sigorta şemsiyesi"
  • 26.08.2020 09:42

Türk müteahhitlere Libya’da "sigorta şemsiyesi"

Ulusal Mutabakat Hükümeti, Türk firmaların Libya’da sözleşmelerinde güvenlik ile ...

'Karacabey cazibe merkezi haline gelecek'
  • 06.03.2018 10:30

'Karacabey cazibe merkezi haline gelecek'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bursa'da ...

İnşaat sektöründe istihdam zirveye ulaştı!
  • 17.07.2017 14:20

İnşaat sektöründe istihdam zirveye ulaştı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin istihdam seferberliği meyvesini ...