maritbet girişmaritbet
Katar Emiri Deutsche Bank'a ortak oluyor

Katar Emiri Deutsche Bank'a ortak oluyor

Deutsche Bank, Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Sani'nin Deutsche Bank'tan ilk etapta 1 milyar 752 milyon euro tutarında hisse alacağını açıkladı

Almanya'nın en büyük bankalarından Deutsche Bank, Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Sani'nin Deutsche Bank'tan ilk etapta 1 milyar 752 milyon euro tutarında 60 milyon adet hisse alacağını açıkladı.

Deutsche Bank'tan yapılan açıklamaya göre, Banka pazar günkü toplantısında yaklaşık 8 milyar avro tutarında hisse senedi satarak sermaye artırımına gitme kararı aldı.

Açıklamada, "Deutsche Bank 2015 ve üzeri yıllar için kararlılığını yineledi ve güncellenmiş mali beklentileri ve hızlandırılmış bir büyüme stratejisinin diğer detaylarını sunmaktadır" denildi.

Deutsche Bank Eş İcra Kurulu başkanları Jürgen Fitschen ve Anshu Jain imzasıyla yapılan ortak açıklamada, "Bugün, önde gelen müşteri odaklı küresel bir banka olmak ve Deutsche Bank'ı güçlendirmek için tasarlanmış önlemler paketi başlatıyoruz. Biz, kararlılıkla sermayemizi güçlendiriyoruz, rekabet gücümüzü artırıyoruz ve hedeflenen büyüme girişimlerine yatırım yapıyoruz. Açıklamakta olduğumuz önlemler paketi, değişen makroekonomik, rekabetçi ve düzenleyici ortamdaki zorluklara ve fırsatlara kararlı bir yanıttır" ifadeleri kullanıldı.

Yabancı yatırımcılara hisse satışlarının 24 Haziran'a kadar tamamlanacağı belirtilen açıklamada, yabancı hisse sahiplik oranının ise 2014 yılının ilk çeyreğindeki yüzde 9,5 seviyesinden yüzde 11,8'e yükseltileceği bildirildi.
Ayrıca, açıklamada Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Sani'nin Deutsche Bank'tan ilk etapta hisse başı 29,20 eurodan 'Paramount Service' adlı firma üzerinden 1 milyar 752 milyon euro tutarında 60 milyon adet hisse alacağı kaydedildi. İkinci aşamada ise bankanın, 300 milyon adet daha hisseyi yatırımcılara sunacağı bildirildi.

Öte yandan, petrol ve doğalgaz zengini Katar Emirliği'nin hisse alımları sonrasında sonrası Deutsche Bank'ın yaklaşık yüzde 6'sına sahip olacağı hesaplanıyor. Ayrıca, kamuoyunda bankanın sermaye artırımına gitmesinde Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Avrupa bankalarına uygulayacağı "stres testi"nin etkili olduğu tartışılıyor. Bankanın testi geçmek için ortaya koyması gereken sıcak parayı hisse satımlarıyla elde edebileceği belirtiliyor.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Deutsche Bank'tan tarihi düşüş
  • 28.09.2016 08:59

Deutsche Bank'tan tarihi düşüş

Ekonomisiyle dünya liderlerinden olan Almanya’nın en büyük bankalarından Deutsch ...

Katar Emiri Deutsche Bank'a ortak oluyor
  • 20.05.2014 16:26

Katar Emiri Deutsche Bank'a ortak oluyor

Deutsche Bank, Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Sani'nin Deutsche Bank'tan il ...

Nova Group, Reha Medin Emlak Hizmetleri’ne ortak oldu!
  • 04.03.2013 14:09

Nova Group, Reha Medin Emlak Hizmetleri’ne ortak oldu!

Sektörün köklü kuruluşlarından Reha Medin Emlak Hizmetleri, 1985 yılından bu yan ...

ECE Grubu Marmara Park ve Milaneo ile MIPIM 2013'te finale kaldı!
  • 04.02.2013 16:51

ECE Grubu Marmara Park ve Milaneo ile MIPIM 2013'te finale kaldı!

ECE Grubu Projeleri "Marmara Park" ve "Milaneo", MIPIM Ödülleri 2013'te finale k ...

Deutsche Bank'a mortgage davası
  • 05.09.2011 11:35

Deutsche Bank'a mortgage davası

Deutsche Bank'a mortgage konusunda ABD hükümetini aldattığı gerekçesiyle 1 milya ...