maritbet girişmaritbet
Kale Kilit günde 100 milyon kapıyı kilitliyor!

Kale Kilit günde 100 milyon kapıyı kilitliyor!

Kale Kilit'in, 59 yıl önce küçük bir atölyede başlayan üretim macerası, bugün 70 bin metrekarede 102 ülkeye ihracat yapan, 100 milyondan fazla kapıda bulunan dev bir markaya dönüştü

 

Kale Kilit'in, 59 yıl önce küçük bir atölyede başlayan üretim macerası, bugün 70 bin metrekarede 102 ülkeye ihracat yapan, 100 milyondan fazla kapıda bulunan dev bir markaya dönüştü. Kale Endüstri Holding Onursal Başkan olan Sadık Özgür'ün büyük emekleriyle Türkiye'de yerli kilidin öncüsü olan şirket, günlük 100 bini aşan kilit üreten bir dünya markası.
 
Kale Kilit'in, 59 yıl önce küçük bir atölyede başlayan üretim macerası, bugün 70 bin metrekarede 102 ülkeye ihracat yapan, 100 milyondan fazla kapıda bulunan dev bir markaya dönüştü. Kale Endüstri Holding Onursal Başkanı olan Sadık Özgür'ün büyük emekleriyle Türkiye'de yerli kilidin öncüsü olan şirket, günlük 100 bini aşan kilit üreten bir dünya markası. Kale Endüstri Holding'in jenerik markası Kale Kilit'i, yatırımlarım, projelerini ve Ar-Ge ekibinin geliştirdiği yeni nesil kilitlerini, Hürriyet Emlak'a Kale Kilit Genel Müdürü Nadir Erze anlattı. 
 
Önemli projelerde varız 
 
İnşaat sektöründeki son iki yıllık gelişim kilit sektörünü nasıl etkiledi? Kentsel dönüşümün etkisi ne olur? 
 
- İnşaattaki gelişime paralel üretimin artmasının yanı sıra kaliteli projelerin ön plana çıkması bizleri olumlu etkiledi. Dumankaya, Suryapı, Taşyapı gibi birçok firmanın önemli projelerinde tercih sebebi olduk. Türkiye'de kentsel dönüşümün önümüzdeki 10 yıla damgasını vuracağını düşünüyorum. Yeni üretilen konutların bizim pazardaki payı yüzde 40. Değişimle gelen pazar ise yüzde 60. Türkiye'de genç bir nüfus var. Evlenme ve boşanma oram çok fazla. Öğrenci sayısı da çok. Bu da kilit kullanımını artırıyor. 
 
Ülkelere göre değişiyor 
 
Teknolojide yaşanan değişimler kilide nasıl yansıyor? 
 
Asıl değişim tüm sektörlerde söz konusu. İşin içine hele elektronik giriyorsa hız çok önemli hale geliyor. Bizim sektörümüzde mekanikten elekromekaniğe doğru bir geçiş var. Yaşlı insanlar hala daha anahtarı elinde tutmak istiyor. Bu onlar için bir güvenlik sembolü. Şimdi diğer taraftan yeni nesil anahtar taşımak ve kullanmak istemiyor. Gözden beni tanısın, parmak izinden ya da damar okuyucu sistemle beni algılasın ben uğraşmayayım diye düşünüyor. Bu ülke ülke de değişiyor. Mesela Rusya'da çok büyük anahtarlar çok revaçta. Hem ağır hem de kaba bize göre. 
 
Göbeği kırarak giriyorlar 
 
Peki o zaman bize yeni ürünlerinizden bahseder misiniz? 
 
-Bizim olmazsa olmaz dediğimiz işin güvenlik tarafı var. Bu konuda çok hassasız. Burada da Türkiye'ye baktığımız zaman hırsızlığın yüzde 90'ların üzerinde kilitteki göbeğin kırılarak kapının açılmasıyla yapılıyor. Bu en popüler hırsızın giriş noktası yeni geliştirdiğimiz kilitte silindirin alt kısmı özel ortamlarda hazırlanan hassas döküm çelik malzemeden oluşturulmuş yüksek dirençli "U" profil sayesinde kuvvetli darbelere karşı üst düzey koruma sağlıyor. Kırılmaz demiyorum mekanik olan her şey bir şekilde kırdır ama bunun oldukça zor olduğunu söyleyebilirim. Biz buna yüksek güvenlikli silindir diyoruz. Ürünlerimizden birisi bu. Bir diğeri yine Çek çık dediğimiz ürünümüz. Günümüz hızlı ve yoğun yaşam temposunda koşuştururken kapıları kilitlemeyi unutarak defalarca geri dönüyoruz. Kale Otomatik ile çelik kapılarda kilitlemeyi unutma riskini ortadan kaldırıyoruz. Kapıyı çekip çıkıyorsunuz. 
 
Kapıda 'terzi usulü' çalışıyoruz 'deprem kapısı' için uğraşıyoruz
 
Kapı da bizim işimiz için çok önemli. Biz terzi usulü çalışıyoruz. Önce gelip kapı için ölçü alıyoruz. Daha sonra gelip kapıyı takıyoruz. Sizin ölçünüze göre elbise dikiyoruz aslında. Üst seviye ürünler yapıyoruz. O yüzden pazar payımız Kale Kilit'e göre daha düşük. Bir üniversiteyle birlikte deprem kapısı üzerinde çalışıyoruz. 99 yılında Adapazarı depremini yaşadım. İnsanlar depremde hemen çıkmak istiyor ama eğilip bükülen kapılar yüzünden dışarı çıkamıyor. 
 
Fabrikayı Çerkezköy'e taşımayı planlıyoruz 
 
İstanbul Güngören'deki merkezin şehir içinde kaldığını vurgulayan Nadir Erze, fabrikanın Çerkezköy'e taşınacağını söyledi. Erze "Şu an fabrikanın bulunduğu arazide artık büyüme alanı kalmadı. Şehir içinde kaldığı için trafik gibi farklı sorunlar da oluşuyor bunun yanında arazi de şehir içinde kaldığı için değerli. Önümüzdeki senenin başında Çerkezköy'deki yeni fabrikanın inşaatına başlamayı planlıyoruz. 100 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak projenin temelini seneye atacağız."
 
Ya parmak izi, damardan okuma, sesle tanıma gibi sistemler? 
 
- Bu sistemler henüz butik seviyesinde ancak inovatif ürünlerde ciddi büyüme var. Sipariş üzerine bu tür ürünlerin tamamım kişiye özel üretiyoruz. Önümüzdeki ay yeni ürünümüz piyasaya çıkıyor. Bir kaç haftadır kendi evimde deniyorum. Elektronik blokajlı kilidimiz yeni bir güvenlik seviyesine sahip. Bu ürünün kırarak açılması mümkün değil. Bu kilit kesinlikle açılmaz ancak kapının kırılması gerekiyor. Uzaktan kumandalı olduğu için anahtar taşımıyorsunuz elleriniz dolu olduğu durumda bile bir tuşa dokunduğunuzda kapı otomatik olarak açılıyor böylece konfor da sağlıyor. Ayrıca Satış sonrası hizmet kapsamında; aktif çağrı merkezi desteği, müşteri ve servise parçalı şifre gönderimi gibi hizmetler ile kapsamlı güvenlik çemberi oluşturduk. Kilidin içinde yer alan mikro DC motor şaftındaki pim ile sağlanan özgün Elekronik Blokaj sisteminde 128 bit şifreleme bulunuyor. Ürün diğer kilit ürünleri gibi her çelik kapıya uygulanabiliyor. 
 
İhracat ne durumda? 
 
-102 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bizim sektörün lider ülkelerinden Çin'e 2008 yılından bu yana üst segmente kilit ve silindir satıyoruz. Çin'de yüzde 15'lik bir markacı kesim var. Biz de bu yıl başında Çin'de şirket kurduk. 
 
RAKAMLARLA KALE KİLİT 
 
Güngören'de 70 bin metrekarede üretim 
Dünyada 100 milyondan fazla kapıda kullanılıyor. 
Günlük 100 bininin üzerinde kilit 60 bini aşan silindir üretiliyor 
2012 büyüme hedefi yüzde 20 
60 kişilik Ar-Ge ekibi var. 
80 ana bayi, 20 binin üzerinde noktada, 150 yapı markette satılıyor. 
Çalışan sayısı 2000. 
Kale Endüstri Holding bünyesinde yer alan 1 şirketler; silindir, elektronik kilit, çelik kapı, para kasası, yangın kapısı ve pencere sistemleri.
Ömür Kırbaşlı/Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İşte Esenler Kentsel Dönüşüm Projesi 1'inci etabı!
  • 19.08.2022 15:31

İşte Esenler Kentsel Dönüşüm Projesi 1'inci etabı!

2030 konutun bulunduğu Esenler Kentsel Dönüşüm Projesi 1'inci etabında ...

Kale Kilit Alarmlı Silindir ile evler daima güvende!
  • 23.07.2022 00:15

Kale Kilit Alarmlı Silindir ile evler daima güvende!

Kale Kilit’in dünyada bir ilke imza atarak geliştirdiği Alarmlı Silindir, 100 de ...

Kale Kilit ile eviniz bayramda da güvende!
  • 20.04.2022 17:28

Kale Kilit ile eviniz bayramda da güvende!

Son teknolojiyle geliştirilmiş akıllı kilit ve silindir sistemleriyle tanışmadan ...

Kale Kilit yeni pazarların kilidini açmaya hazırlanıyor!
  • 08.04.2022 12:06

Kale Kilit yeni pazarların kilidini açmaya hazırlanıyor!

Küresel düzeydeki üretim ve Ar-Ge gücüyle yurt içinde yaşam alanlarını ‘Kale gib ...

Kale Kilit ile değerli eşyalarınız güvende!
  • 22.02.2022 16:27

Kale Kilit ile değerli eşyalarınız güvende!

Kale Kilit, üstün güvenlik sağlayan ürün ve çözümleri ile değerli eşyaları korum ...

Kale Alarm’dan başarılı bayilerine ödül!
  • 15.02.2022 11:29

Kale Alarm’dan başarılı bayilerine ödül!

Kale Alarm, ev ve iş yerleri için tasarladığı alarm sistemleri ve 7/24 hizmet ve ...