maritbet girişmaritbet
JCR'den Nef'e tam not!

JCR'den Nef'e tam not!

Japon Kredi Derecelendirme Kuruluşu JCR-Eurasia Rating, Nef iştiraki olan Timur Gayrimenkul'ün pozitif notunu revize etti.

Japon Kredi Derecelendirme Kuruluşu JCR-Eurasia Rating, yaptığı basın duyurusunda Nef'in de iştiraki olduğu Timur Gayrimenkul'ün Uzun Vadeli Ulusal Notunu ‘A- (Trk)/Pozitif' olarak yukarı yönlü revize etti. Böylece Timur Gayrimenkul, markalı konut üreticileri arasında en yüksek nota sahip birkaç şirketten biri oldu. JCR, Timur Gayrimenkul'ün Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para ve Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Notlarını ise ‘BBB-/Stabil' olarak korudu. 

Gayrimenkul geliştirme sektöründe faaliyet göstermek üzere 2007 yılında kurulan Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım A.Ş. (Timur Gayrimenkul), ‘NEF' markası altında ‘Fold-home' ve ‘Fold-Office' konseptleri ile konut, rezidans, süit, ofis, dükkanlar ve yazlık evler gibi yenilikçi ve ihtiyaç odaklı projeler geliştirdiğine dikkat çeken JSR yaptığı açıklamada “Timur Gayrimenkul güçlü pazarlama faaliyetleri ve etkili satış kanalları ile politik ve ekonomik belirsizliklerin devam ettiği 2016 yılında yüksek satış profilini önemli ölçüde sürdürerek konut pazarındaki konumunu güçlendirmiştir.” ifadelerine yer verdi. Japon derecelendirme kuruluşu, likiditenin şirketin varlıkları içerisinde önemli yer tuttuğuna dikkat çekerek, “Likit rezervleri gerek devam eden inşaat faaliyetlerinin doğurduğu harcamaları gerekse ani nakit ihtiyaçlarına karşı önemli bir koruma sağlamaktadır. Şirket'in mevcut ve yeni projeleri için gerçekleştirdiği stratejik iş ortaklıkları, çeşitlendirilmiş ve dengeli finansman yapısı ve makul seviyedeki finansal kaldıraç seviyesi, likidite yönetimindeki yaklaşım, müşteri memnuniyetindeki değişiklikleri yakından izleme mekanizmalarının sürekli işlevsel tutulması ve iç raporlama sistemlerinin etkililiği ihtiyatlı finansal yönetimin göstergeleri olarak kabul edilerek notun arttırılmasında ve pozitif görünümün oluşmasında önemli dayanaklar olarak dikkate alınmıştır.” ifadelerine yer verdi.

Konuyu değerlendiren Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur ise, Timur Gayrimenkul'ün iştiraki Nef olarak, 2010'da kurulduktan sonra 4 yıl içinde milyar TL ciroya ulaşarak Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdıklarını hatırlatarak “Belirlediğimiz hedeflere doğru sağlam adımlarla ilerlemeyi sürdürüyoruz.” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erden Timur, Nef projelerini emlaktasondakika'ya anlattı!
  • 01.06.2013 13:46

Erden Timur, Nef projelerini emlaktasondakika'ya anlattı!

Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Nef projelerini emlaktason ...

JCR'den Nef'e tam not!
  • 11.03.2017 12:58

JCR'den Nef'e tam not!

Japon Kredi Derecelendirme Kuruluşu JCR-Eurasia Rating, Nef iştiraki olan Timur ...

Nef Merter 12 ve Nef Kağıthane 03'te İstanbul'u yaşayın!
  • 07.10.2013 16:33

Nef Merter 12 ve Nef Kağıthane 03'te İstanbul'u yaşayın!

Nef, iki yeni projesi Nef Kağıthane 03 ve Nef Merter 12 için toplam 620 milyon l ...

Nef Merter 12 ve Nef 03 Kağıthane 26 Eylül'de satışa çıkıyor!
  • 17.09.2013 13:22

Nef Merter 12 ve Nef 03 Kağıthane 26 Eylül'de satışa çıkıyor!

Gayrimenkul sektöründe “ulaşılabilir lüks” konseptinin öncüsü Nef, İstanbul’un m ...

Nef Merter 12 ve Nef 03 Kağıthane yakında satışta!
  • 12.09.2013 11:00

Nef Merter 12 ve Nef 03 Kağıthane yakında satışta!

Timur Gayrimenkul, Merter'deki Nef Merter 12 ve Kağıthane'deki Nef 03 Kağıthane ...

Timur Gayrimenkul NEF markasıyla MIPIM 2013’e damga vuracak!
  • 07.03.2013 09:48

Timur Gayrimenkul NEF markasıyla MIPIM 2013’e damga vuracak!

Tasarımın insanlar için bir lüks değil yaşam biçimi olmasını hedefleyen ve dünya ...