maritbet girişmaritbet
İdea Yapı’dan lüks konut projeleri!

İdea Yapı’dan lüks konut projeleri!

İbrahim Aksoy, Türkiye'de inşaat sektörünün gelişmesiyle birlikte lüks konutların üretiminde artış olduğunu açıkladı.

İdea Yapı Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Aksoy, Türkiye'de inşaat sektörünün son yıllardaki çok hızlı gelişiminin sadece lüks konut alanında değil, her alanda ciddi bir ivme oluşmasma neden olduğunu belirterek, "Bu durumdan elbette lüks konut segmenti de nasibini aldı. Aslında varolan arz, günyüzüne çıkmış oldu da diyebiliriz. Hayata geçirilen konut projelerinde konfora yönelik ihtiyaçlar her geçen gün artyor. Bu noktalan hareketle lüks konut projeleri de artık daha fazla üretiliyor" dedi. İlkemizde lüks konut oranındaki artış oranının yüzde 25'ler seviyesinde olduğunu düe getiren Aksoy, "Orta gelir grubuna yönelik olarak inşa edüen konut projelerinin yanı sıra lüks konuta da önemli bir talep gerçekleşti. Yüksek gelir grubuna sahip kitlelerin sayısı ekonomik veriler ışığında her geçen gün çoğalıyor, böylelikle bu alanda daha fazla ihtiyaç oluşuyor" diye konuştu.

Arsa maiyeti önemli

Lüks konut kavramının her şeyden önce "konfor"u ifade ettiğini belirten Aksoy, şunları anlattı: "Maksimum konfor, bu segmentte en önemli kavramlardan biridir. Bununla birlikte; bir konut için sadece kulİlanlan malzeme özelliğinden dolayı lüks konut diyemeyiz. Yaratılan özel konseptler, sosyal yaşam alanlarının o projede insanlarn yaşamlarına artı değerler katması, peyzaj özellikleri gibi pek çok unsur biraraya gelerek ancak bu tanım oluşturabilir. Tüm bu özellikler, projede yaşayan ailelerin hayatına bir farklılık ve ayrıcalık katıyorsa ve kendüerini özel hissettiriyorsa o zaman amaçlanan duruma ulaşılmış demektir. Konutlarda maliyeti en çok etküeyen faktörlerden biri elbette arsa maliyetleri oranıdır. Mevkii, konum aradaki farkı oluşturan en önemli faktörler arasında yer alıyor. Bununla birlikte kullandığınız her malzeme fark konusunda ciddi bir ivme yaratr. Projedeki ihtiyaçlar en ucuz, ya da en pahalı şeküde malzeme kullanılarak yapüabilir. Böylelikle oranlar çok değişken bir seyir gösterebilir."

İzmir Narlıdere'de

Projelerinin İzmir Narlıdere'de olduğunu dile ¦¦ getiren İbrahim Aksoy, şu bilgileri verdi: "Dairelerimizin neredeyse tamamı özel körfez manzaralı konumunda. Bu tür noktalarda artık bizim yaptığımız büyüklükte arsa alanları kalmadı. Hem çok merkezi bir konumda olması hem de şehrin keşmekeş havasmdan uzakta olması projemize önemli bir değer katıyor. Bunun dışında, sosyal donatüar, peyzaj düzenlemeleri, özel otopark ve depo alanları, tüm akıllı ev otomasyon sistemleri, deprem güvenliği konusunda oluşturulan altyapılar, projemizi etkili örneklerden biri yapıyor." 

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Lüks konut ekseni Anadolu'ya kaydı!
  • 27.02.2015 11:28

Lüks konut ekseni Anadolu'ya kaydı!

Ulaşım projelerin hızla hayata geçmesiyle lüks projelerin merkezi haline gelen A ...

Lüks konutlar doları bekliyor
  • 30.03.2014 10:21

Lüks konutlar doları bekliyor

Geçtiğimiz yılı başarılı bir yüzde ile kapatan emlak sektörü, 2014 yılına geride ...

Smyrna Park İzmir'de son daireler satışta!
  • 10.02.2014 15:47

Smyrna Park İzmir'de son daireler satışta!

İzmir'de yer alan ve son daire satışlarının sürdüğü Smyrna Park Evleri'nde fiyat ...

Smyrnapark Evleri depreme meydan okuyor!
  • 13.03.2013 18:26

Smyrnapark Evleri depreme meydan okuyor!

Konut sektöründe, artık konfor ve lüks kadar güvenli ve sağlam bir yaşam da tüke ...

Selahattin Keten: Lüks ev satışları yüzde 30 düşer!
  • 08.01.2013 08:07

Selahattin Keten: Lüks ev satışları yüzde 30 düşer!

Yüzde 18’lik KDV uygulamasının lüks konut satışlarında yüzde 30’luk daralma yara ...

Bodrum Mandarin Oriental, New York Times’a haber oldu!
  • 24.08.2012 16:04

Bodrum Mandarin Oriental, New York Times’a haber oldu!

New York Times'ta yer alan uluslararası emlak sektörüne yönelik bir makalede Bod ...