maritbet girişmaritbet
Hitit Holding lüks daireleri ucuza satacak!

Hitit Holding lüks daireleri ucuza satacak!

Kısa bir süre önce halka arzı gerçekleşen Hitit Holding, lüks konutlar inşa edip herkesin ev sahibi olmasını sağlayacak.Şirket, uygun arazi geliştirdiği her yerde orta gelir grubunun satın alabileceği lüks konutlar inşa edecek.

Şirket, uygun arazi geliştirdiği her yerde orta gelir grubunun satın alabileceği lüks konutlar inşa edecek. Yapı endüstrisi, mağazacılık ve finans alanında Türkiye'de ticari faaliyetlerde bulunan HititHolding, hem içeride hem de Avrupa'da büyümeyi planlıyor. Şirket, Türkiye'de orta gelir grubuna yönelik satın alınabilir lüks konutlar inşa edecek. Şirketin yurtdışı planları arasında ise yabancılara Türkiye'den gayrimenkul satmak bulunuyor. Avrupa'ya açılmak içinHollanda'yı seçen şirketHollanda'da,Hitit Europe B.V. adıyla bir şirket kurdu. Hitit Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sait Börekçi, “HititHolding olarak 2015 yılına kadar Avrupa'da bin kadar villa satmayı hedefledik. Antalya'da yapımı devam eden 109 villalık projenin ilk etabı olan 50 villanın yarısını, bir yıl içinde Avrupa'da satmayı planlıyoruz. 

Birinci elden pazarlıyoruz

İnşa ettiğimiz lüks konutları birinci elden pazarlamak,müşterinin sorunlarını yerinde çözmek ve Türkiye'nin değerini daha da artırmak için Avrupa'ya açılma kararı aldık. Bu sebeple Türkiye'de şu anda yabancıların konut satın almalarının önünde bir engel bulunmamakta. Yaptığımız imalatlar, hem bilimsel hem de yapısal anlamda çok güçlü ve Avrupa standartlarında. Hollanda'yla olabilecek ticari bütünlüğümüzün sağlam temellere oturtulması amacıyla buradaki ofisimizde faaliyet göstereceğiz” dedi. 

Anadolu'da arazi arıyor 

Lüks ama ucuz konutüretmek için Türkiye'de çeşitli yerlerde arazi arayışlarını sürdüren şirketin ilgi odağında Isparta, Kırıkkale, Eskişehir, Denizli ve Kayseri bulunuyor. Bu yerlerde arazi aradıklarını belirtenSait Börekçi, “Uygun maliyetli arazi geliştirirsek bu bölgelerde orta gelir grubuna konut yapmayı planlıyoruz. Bu bölgelerde genellikle 150- 200 konutlu projeler geliştireceğiz. En düşük metrekare 70 olacak. 80- 90 metrekare arasında 2+1 ve 100- 130metrekare arasında 3+1 tipi evlere yer vereceğiz.Metrekare fiyatları satın alınabilir ölçülerde olacak” bilgisini verdi.

Yurtdışına sattığı evlerde kira garantisi veriyor

Hitit Holding olarak sattıkları villalarda kira garantisini de verdiklerini belirten Sait Börekçi, “Halen 3 çeşit villamız var. 329 bin eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunuyoruz. Villa satın almak isteyen yabancı müşterilerimizin banka kredi işlemlerini biz yapıyoruz. Tüm bankalardan kredi alınabiliyor. Satılan villaların kira garantisi var. Hollanda ve Avrupa için şu an sadece Türkiye'deki villalarımızın satışını yapacağız” şeklinde konuştu.

Maliyet %5'i geçmeyecek

Geliştirilecek projelerde her türlü sosyal donatı yer alacak. Ancak sosyal donatıların bir daireye yüzde 5'in üzerinde maliyet getirmemesine özen gösterilecek ve sosyal alanlar buna göre planlanacak. İçinde mutlaka açık veya kapalı yüzme havuzu olacak. Çocuk oyun alanlarına ve yeşile yer verilecek. Spor salonu ve aktivitelerine de imkan tanınacak.

İstanbul'u izlemeye aldı

Hitit Holding'in İstanbul'a ilişkin ise yakın zamanda bir planı bulunmuyor. İlk etapta İstanbul'u izlemeye almayı tercih ettiklerini belirten Sait Börekçi, İstanbul'da büyük projeler yerine butik projelerde ve kentsel dönüşüm çerçevesinde yer almak istediklerini söylüyor. “Büyük projeler İstanbul'da zaten büyük firmalar tarafından yapılıyor ve orada çok ciddi rekabet var” diyen Börekçi, kendilerinin hedefinin kaliteli inşaatı mahalle arasına taşımak olduğunu kaydediyor.

ViLLA iNŞAATI SÜRÜYOR

Şirketin şu an Antalya Belek'te inşaatı devam eden ve tamamı yabancılara yönelik planlanan 66 villa ve 52 daireden oluşan projenin inşaatı ise tüm hızıyla devam ediyor. Caratpark ismiyle yükselen proje 3 etapta teslim edilecek. İlk etap teslimler bu yılınmayıs ayında 46 villadan oluşacak. Doğal malzemelerle yükselen projede 290 metrekareden oluşan lal, özel bahçesi ve özel havuzu olan 345metrekarelik lilac ve 531metrekare büyüklüğe sahip Turquoise seceneklerinden oluşan villalardan fiyatlar 329 bin eurodan başlıyor ve 659 bin euroya kadar çıkıyor. Projede yer alan 125metrekare 2+1 dairelerin fiyatı ise 159 bin eurodan başlıyor.

HABER: EMİNE AÇAR-BUGÜN GAZETESİ

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Caratpark Evleri Van'da 270 bin liradan başlayan fiyatlarla!
  • 05.04.2013 10:00

Caratpark Evleri Van'da 270 bin liradan başlayan fiyatlarla!

Caratpark Van Evleri'nde 2 oda 1 salon dairelerin en düşük fiyatı 270 bin lira, ...

HDT İnşaat Kelebekia-2 projesinde konut teslimlerine başladı!
  • 20.03.2013 16:55

HDT İnşaat Kelebekia-2 projesinde konut teslimlerine başladı!

Hitit Holding'in iştirakleri arasında yer alan HDT İnşaat, Sinpaş Yapı'dan alara ...

Hitit Holding şantiye görevlisi ve mühendisler arıyor!
  • 22.07.2012 13:45

Hitit Holding şantiye görevlisi ve mühendisler arıyor!

Hitit Holding, kendine bağlı HDT Teknik Enerji İnşaat Endüstrisi'nin Van'daki şa ...

Hitit Holding Van’da 5 milyon liraya arsa aldı!
  • 04.06.2012 13:28

Hitit Holding Van’da 5 milyon liraya arsa aldı!

Hitit Holding, Van’da yapmayı planladığı A Plus konut üretimi için alımını gerçe ...

Hitit Holding Van’da konut yapacak!
  • 28.05.2012 12:10

Hitit Holding Van’da konut yapacak!

Hitit Holding, Van Edremit’de gördüğü A tipi konut açığını kapatmak üzere bu böl ...

Hitit Holding lüks daireleri ucuza satacak!
  • 21.03.2012 09:34

Hitit Holding lüks daireleri ucuza satacak!

Kısa bir süre önce halka arzı gerçekleşen Hitit Holding, lüks konutlar inşa edip ...