maritbet girişmaritbet
Henkel, Çin’de dünyanın en büyük yapıştırıcı fabrikasını açtı!

Henkel, Çin’de dünyanın en büyük yapıştırıcı fabrikasını açtı!

Şanghay’daki yeni fabrika, yükselen Asya pazarlarındaki müşterilere hizmet verecek

Henkel, Şanghay'da dünyanın en büyük yapıştırıcı fabrikasının açılışını gerçekleştirdi. Bu yeni üretim tesisi ile birlikte şirket, önemli bir yükselen pazarda üretim kapasitesini arttıracak ve inovatif yapıştırıcı teknolojilerini, Çin ve Asya bölgesinde yer alan ve sayıları giderek artan müşterilerine daha hızlı sunma imkanı kazanmış olacak. 

Henkel'in “Dragon” tesisi olarak bilinen yeni fabrika, 150.000 metrekarelik bir alana sahip ve Çin ve Asya-Pasifik bölgesinde endüstriyel yapıştırıcılar için merkezi üretim tesisi olarak tasarlandı. Yeni yapıştırıcı fabrikasından hizmet alacak olan müşteriler arasında, otomotiv endüstrisi ve çeşitli tüketici ürünleri sektörleri bulunuyor. Bu yatırımla birlikte yıllık üretimin 428.000 ton yapıştırıcıya ulaşması tahmin ediliyor.

Henkel Yönetim Kurulu Başkanı Kasper Rorsted, “Bu yeni yapıştırıcı fabrikası, 2016 yılı stratejimizin başarılı olmasına önemli bir katkıda bulunacak. Yapıştırıcı işimizin genişlemesini sağlayacak olan bu yatırım, global erişimini arttıracak ve yükselen pazarlarda pazar payı kazanmamızda etkili olacak” dedi. Açılış törenine çok sayıda Çinli politikacı ve aralarında Danışma Kurulu ve Hissedarlar Komitesi Başkanı Dr. Simone Bagel-Trah'ın da bulunduğu işadamları katıldı. Henkel, toplam satışlarının hali hazırda yüzde 45'ini yükselen pazarlardan elde ediyor ve çalışanlarının yüzde 55'i de bu ülkelerde bulunuyor. Henkel'in 2016 yılı için finansal hedeflerinden bir tanesi, yükselen pazarlarda gerçekleştirilen satışları 10 milyar Euro'ya arttırırken toplamda 20 milyar Euro'luk bir satış rakamına ulaşmak.

Henkel Yapıştırıcı Teknolojileri Başkan Yardımcısı Jan-Dirk Auris, “Dragon tesisinin  açılışı bizler ve müşterilerimiz için önemli bir dönüm noktası. Böylesine büyük bir üretim tesisine sahip olmamız sadece coğrafi olarak değil, yenilik ve karşılıklı başarı konusundaki ortaklık taahhüdümüzü de güçlendirerek bizleri bölgedeki müşterilerimize daha yakın kılıyor” dedi. 

Henkel, büyük Şanghay bölgesinde mevcut olan yapıştırıcı üretimi faaliyetlerini Şanghay Kimya Endüstrisi Park'ında yer alan yeni tesiste devam ettirecek. Böylece mevcut ve geleceğe yönelik teknolojiler konusundaki kapasitesini önemli ölçüde arttıracak. Bu hamle, şirketin global üretim ağını konsolide ve optimize etmeye yönelik devam eden programının bir parçasını teşkil ediyor.

Asya-Pasifik bölgesinde yapıştırıcılara olan talep artıyor

Henkel, tesiste 50 milyon Euro'nun üzerinde bir yatırım yaptı ve bu tesiste yaklaşık 600 kişiyi istihdam edecek. Dünyanın en büyük yapıştırıcı üreticisi Henkel, bu fabrikayla Çin'deki ve tüm Asya-Pasifik bölgesindeki endüstriyel yapıştırıcı teknolojilerine yönelik artan talebe karşılık veriyor.

Çin, hızla genişleyen yurtiçi üretim kaynağı ile dünyada en büyük araba pazarı olma yolunda ilerliyor. Ülke ayrıca en büyük spor ekipmanları ve elektronik ürünler üreticileri arasında yer alıyor. Giderek daha hafif ürünler üretilirken ve üretim süreçlerinin daha sürdürülebilir kılınmasına yardımcı olarak performansları da arttırılırken, bu ve diğer pek çok sektörde yapıştırıcılar çok daha fazla kullanılıyor.

Üretimde sürdürülebilirlik

“Dragon” tesisi bir sürdürülebilirlik ve verimlilik modelidir. Geleneksel bir üretim fabrikası ile karşılaştırıldığında, yoğunlaşmış su geri kazanımı sistemleri sayesinde sadece yarı miktarda su kullanırken, geri dönüşüm sayesinde paketleme malzemelerinin hacmi yüzde 60 azaltmış durumda ve fabrika aydınlatması için kullanılan elektrik ise gün ışığının içeri girmesine izin veren özel yarı saydam çatılar sayesinde yüzde 90 azaltılıyor. Ayrıca atık ısının geri kazanılması için de bir sistem bulunuyor ve fabrika, yapıştırıcı sızıntısı ve dökülmesini önlemek üzere tasarlanmış yenilikçi dolgu ekipmanları içeriyor.

Pek çok farklı endüstrinin tedarikçisi olan Henkel, Çin'deki ilk üretim tesisini pazara girdikten iki yıl sonra 1990'da açmıştı. Bu ilk fabrikadan itibaren Henkel, Çin'deki üretim faaliyetlerinin başladığı ilk andan itibaren endüstriyel müşterilere hizmet vermeye başlamıştır. O tarihten beri Henkel, sürekli olarak artan satışlarla birlikte bu Doğu Asya ülkesinde yapıştırıcı üretmeye devam etmiştir.

Henkel dünya çapında Çamaşır ve Ev Bakımı, Beauty Care ve Yapıştırıcı Teknolojileri olmak üzere üç iş biriminde lider markalar ve teknolojilerle faaliyet göstermektedir. 1876 yılında kurulan Henkel, Persil, Schwarzkopf ve Loctite gibi tanınmış markaları ile faaliyet göstermekte ve hem tüketici ürünleri hem de endüstriyel alanda, global olarak pek çok pazar liderliği bulunmaktadır. Tüm dünyada yaklaşık 47.000 çalışanı bulunan Henkel, 2012 mali yılında 16 milyar 510 milyon Euro'luk satış ve 2 milyar 335 milyon Euro'luk faaliyet karı gerçekleştirmiştir. Henkel imtiyazlı hisse senetleri, Almanya DAX borsa endeksine kayıtlıdır.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çin’in Shenzhen kentindeki Ping An Uluslararası Finans Merkezi havadan görüntülendi
  • 02.09.2022 11:23

Çin’in Shenzhen kentindeki Ping An Uluslararası Finans Merkezi havadan görüntülendi

Çin’in Shenzhen kentinde bulunan 115 katlı Ping An Uluslararası Finans Merkezi 5 ...

Çin'de duran konut projelerine 29 milyar dolarlık destek!
  • 31.08.2022 09:34

Çin'de duran konut projelerine 29 milyar dolarlık destek!

Çin'in, gayrimenkul sektöründeki borç problemleri nedeniyle yapımı duran ko ...

Çin'de inşaata dayalı büyüme modeli düşüşte!
  • 30.08.2022 15:18

Çin'de inşaata dayalı büyüme modeli düşüşte!

Financial Times’da dün kaleme alınan bir analizde Çin’in küresel ekonomiye ...

Çin'de konut kredi faizleri indirildi, sektör hareketlenecek!
  • 23.08.2022 09:15

Çin'de konut kredi faizleri indirildi, sektör hareketlenecek!

Analistler, emlak kredileri için referans kabul edilen faiz oranındaki ...

Çin'de 100 bin kişilik stadyum inşaatından görüntüler!
  • 19.03.2022 15:45

Çin'de 100 bin kişilik stadyum inşaatından görüntüler!

İnşası devam eden Guangzhou Evergrande'nin dünyanın en büyük stadyumu olması pla ...

Çin Merkez Bankası faiz indirdi, emlak sektörü desteği aldı!
  • 22.01.2022 11:17

Çin Merkez Bankası faiz indirdi, emlak sektörü desteği aldı!

Çin Merkez Bankası (PBoC), 1 yıllık kredi referans faiz oranını (LPR) 10 baz pua ...