maritbet girişmaritbet
Has Beton, araç parkını ve taşıma filosunu geliştiriyor!

Has Beton, araç parkını ve taşıma filosunu geliştiriyor!

Karık, toplam beş adet beton pompası ve saatte 180 metreküp kapasiteli 18 adet transmikserle hizmet sunduklarını ifade etti

 

Başak Grubu şirketlerinden, Has Hazır Beton'un, bir yıl önce kurulumu tamamlanan ve saatte 160 metreküp kapasiteli yaş sistem üretimi yapan beton santrali ile kapasitesini artırarak beton üretimini sürdürdüğünü ifade eden Başak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Füruz Karık, araç parkı ve taşıma filolarını geliştirmeye yönelik çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. Karık, toplam beş adet beton pompası ve saatte 180 metreküp kapasiteli 18 adet transmikserle hizmet sunduklarını ifade etti.
 
Has Beton'un, 2004 yılında Muttalip Sanayi Bölgesi'nde 27 bin metrekare alan üzerinde kurulduğunu anlatan Karık, yeni yatırımları haricinde, makine parkında iki adet 90 metreküp saatlik 36 metrelik, bir adet 60 metreküp saatlik 32 metrelik ve bir adet 60 metreküp 24 metrelik son sistem beton pompası bulunduğunu kaydetti. Taşıma filolarının ise dört adet 12 metreküplük, sekiz adet 10 metreküplük ve üç adet 9 metreküplük transmikserden oluştuğu bilgisini veren Karık, Ar-Ge biriminde hammadde ve ürün kontrollerinin, inşaat mühendisi ve teknisyenler tarafından, TSE EN 206-1'e göre yapıldığının altını çizdi. Üretim ve idari kadrolarının alanında uzman personellerden oluştuğuna dikkat çeken Karık, “Çeşitli tip özel istekler için reçete çalışmaları da bu uzman kadro tarafından reçete ediliyor. Temel şirket politikamız, TSE normlarının üzerinde kalitede ürün ve hizmet sunarak müşteri memnuniyetini sağlamak” şeklinde konuştu.
 
Has Beton'un, çevreci bir firma olduğuna vurgu yapan Füruz Karık,  Eskişehir'de bir ilke imza atarak geri dönüşüm ünitesinin altyapısını tamamladıklarını ifade etti. “Üretimden çıkan atıkları geri kazanarak, hem ülke ekonomisine hem de çevreye karşı sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz” diyen Karık,  “Firmamız Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) üyesi. 2005 yılından bu yana TS EN ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi belgesine sahibiz. Buların haricinde beton üretimi için gerekli olan ‘G' belgesini de THBB Kalite Güvence Sistemi (KGS) Kuruluşu'ndan devam ettiriyoruz” diye konuştu.
 
Yine Başak Grubu bünyesinde, 2011 yılı Ocak ayında, Eskişehir il merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Yukarıkaracaören Köyü'nde kurulan Agregasan AŞ'nin, kırma ve öğütme tesisi olarak faaliyet gösterdiğini söyleyen Füruz Karık, bu tesiste yılda 1 milyon tondan fazla üretim gerçekleştirildiğini dile getirdi. Üretilen kırma taş, mıcır, kum, balast ve diğer yan ürünlerin, müşteri portföyünde bulunan Devlet Demir Yolları, Hava Meydan İşletmeleri, İl Özel İdareleri, belediyeler ve beton santralleri tarafından kullanıldığını aktaran Karık, “20 kişiye istihdam sağladığımız Agregasan, saatte 350 ton kapasiteli Primer Darbeli Kırıcı (PDK), iki adet ekskavatör, bir adet delici, dört adet kamyon ve iki adet kepçeyle faaliyetlerini sürdürüyor” dedi.
 
Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Başak Grubu, Metal Kiremit’i ürün listelerine ekledi!
  • 28.02.2013 12:01

Başak Grubu, Metal Kiremit’i ürün listelerine ekledi!

Başak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Karık, çatı malzemeleri konusunda oluşan deği ...

Has Beton, araç parkını ve taşıma filosunu geliştiriyor!
  • 04.10.2012 12:05

Has Beton, araç parkını ve taşıma filosunu geliştiriyor!

Karık, toplam beş adet beton pompası ve saatte 180 metreküp kapasiteli 18 adet t ...