maritbet girişmaritbet
Halk GYO’dan yüzde 13 kâr artışı!

Halk GYO’dan yüzde 13 kâr artışı!

Halk GYO, 2015 yılı Ocak-Eylül dönemi mali verilerine ilişkin finansal raporunu açıkladı.

Kuruluşunun 5. yılını geride bırakan Halk GYO, 937 milyon TL aktif, 857 milyon TL özkaynak ve kuruluştan bu güne yaklaşık 3 kat artışla 1,5 milyar TL gayrimenkul portföy büyüklüğüne ulaşırken, başarılarını daha geniş bir hissedar kitlesi ile paylaşmayı, sektördeki payını artırmayı, yeni projeler ile büyüme, karlılık ve verimliliğini geliştirmeyi hedeflemiş ve geçen 5 yıllık sürede sektörünün önemli aktörlerinden biri haline gelmiştir.

Gayrimenkul portföy dağılımını kira gelirlerine dayalı olarak oluşturan Halk GYO, portföyünde yer alan arsaları, farklı projeler ile değerlendirerek, konut, otel ve ofis projeleri ile portföyünü çeşitlendirmiş ve önemli lokasyonlarda yüksek gelir getirecek yatırımlara imza atmıştır.

Portföyünde bugün, 21 adet düzenli kira geliri elde edilen ve her biri çok değerli lokasyonlarda yer alan “ofis binaları” ile "Park Dedeman Levent Otel”i, “Panorama Plus”, “Referans Bakırköy” ve “Sancaktepe” konut projelerini ve “Şekerpınar Bankacılık Üssü” projesini bulunduran Şirket, ayrıca ülkemizin son dönemdeki değerli projelerinden biri olan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) projesinin de en büyük paydaşlarından biridir.

İFM projesinin inşaat ruhsatını Haziran ayında alan ve ofis kulelerinin inşasına başlamak için gün sayan Halk GYO, ilk otel yatırımı olan Park Dedeman Levent Oteli'ni de Temmuz ayında Dedeman Grup'a teslim ederek, düzenli kira geliri elde etmeye başladı. Şirket dönem içerisinde Salıpazarı ofis binasını da otele dönüştürmek için adım attı. Eskişehir Panorama Plus ve Referans Bakırköy konut projelerinde satışları hızla devam eden Halk GYO, Sancaktepe arsası üzerinde Vakıf GYO işbirliği ile geliştireceği konut projesi için de ana yüklenici firma seçim sürecini tamamladı.

Halk GYO 2015 Eylül Sonu Mali Verileri:

Toplam Aktifler: 937 milyon TL

Özkaynaklar: 857 milyon TL

Satış Gelirleri: 53,5 milyon TL

Dönem Karı: 35,2 milyon TL

Gayrimenkul Portföy Büyüklüğü: 1,5 milyar TL

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Halk GYO’dan yüzde 13 kâr artışı!
  • 27.10.2015 12:17

Halk GYO’dan yüzde 13 kâr artışı!

Halk GYO, 2015 yılı Ocak-Eylül dönemi mali verilerine ilişkin finansal raporunu ...