maritbet girişmaritbet
Halk GYO Salıpazarı'ndaki binasını otel yapıyor!

Halk GYO Salıpazarı'ndaki binasını otel yapıyor!

Halk GYO, Beyoğlu Salıpazarı bölgesinde yer alan binasını otele dönüştüreceğini Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) açıkladı.

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, şirket portföyünde bulunan Beyoğlu 138 pafta, 57 ada, 14 parseldeki banka şubesi ve ofis olarak kullanılan Salıpazarı binasını otele dönüştürecek. Şirketten yapılan açıklamada şu ibareler yer aldı;

Şirketimiz portföyünde yer alan, İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi, 138 Pafta, 57 Ada, 14 Parsel'de kayıtlı bulunan ve banka şubesi ve ofis olarak kullanım hizmeti veren Salıpazarı Binamızın en efektif şekilde değerlendirilmesi amacıyla yapılan fizibilite çalışmaları ile yeni kullanım alternatifleri araştırılmış ve yapılan çalışmalar neticesinde binanın "otel" olarak kullanımının Şirketimiz portföyüne katkısı açısından en verimli kullanım şekli olacağı sonucuna ulaşılmıştır. 

Konu ile ilgili, Yönetim Kurulumuzca; mevcut gayrimenkulün otel binası olarak kullanılacak şekilde tadilatının tamamlanması, sonrasında uzun dönemli kiralanması yönünde karara varılmış ve yapılan kapalı zarf ile teklif alma ve sonrasında açık artırma süreci sonunda, garanti kira geliri en yüksek teklifi veren Beril Otelcilik Turizm Ticaret Ltd.Şti. ile "kira sözleşmesi" imzalanmıştır.

İlgili kira sözleşmesine göre; Salıpazarı Binasının otele dönüşümü kapsamında yapılacak harcamaların 15.000.000.-TL+KDV+harç v.b. (ödenmesi yasa gereği olan diğer mali yükümlülükler) kısmı Şirketimiz tarafından karşılanacaktır. 12 aylık tadilat dönemince Beril Otelcilik Turizm Ticaret Ltd.Şti. tarafından Şirketimize aylık 10.000 Euro + KDV kira bedeli ödenecektir. Tadilat sonrasında ise, kira bedeli, yıllık kira geliri dağılımı ekli tabloda sunulduğu şekilde, 20 yıllık süre dahilinde ve toplamda 34.350.000 Euro + KDV olarak belirlenmiştir.

Değerleme raporu için tıklayınız!

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Halk GYO Salıpazarı'ndaki binasını otel yapıyor!
  • 01.04.2015 17:35

Halk GYO Salıpazarı'ndaki binasını otel yapıyor!

Halk GYO, Beyoğlu Salıpazarı bölgesinde yer alan binasını otele dönüştüreceğini ...