maritbet girişmaritbet
Haliç’ten New York’a otel zinciri kuracak!

Haliç’ten New York’a otel zinciri kuracak!

Lazzoni Mobilya’nın sahibi Yaşar Kababulut, Haliç’te Lazzoni markası ile otelciliğe adım attı, "New York’ta otel için yer arıyoruz” dedi

Lazzoni Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kababulut, Sütlüce'de Haliç kıyısında inşa ettikleri Lazzoni Otel ile turizmde bir zincir olmayı hedeflediklerini belirterek, “İstanbul'da açabildiğimiz kadar otel açacağız. Yurtdışındaki ilk hedefimiz de New York. Manhattan'da yer arıyoruz. İddialı bir otel zinciri olacağız” dedi.  

Yıllardır otel dekorasyonu yaptıklarını kaydeden Kababulut, şöyle konuştu:
“Otellerin mobilyasını veriyoruz, duvarını kaplıyoruz, iç dekorasyonunu yapıyoruz. Mobilyasından iç mekan rengine kadar her şeyi tasarlayıp, uyguluyoruz. Bunu kendi markamızla kendi otelimizde yapmak istedik. Burası aynı zamanda bizim mobilyalarımızın show room'u olacak.  Bu arayış sonucunda Lazzoni Otel doğdu, aralık ortasında misafir almaya başlayacağız.”

‘Hilton zembille inmedi'

Yatırımın tutması halinde zincir otel olmayı hedeflediklerini ifade eden Kababulut, şunları söyledi:
“Hilton gökten zembille inmedi. Onlar da bizim gibi başladı. Biz de markamızı geliştirip zincir olacağız. İstanbul'daki oteller 50-60 yıllık yabancı markalar. Kalın kalın şartnameleri var. Şartnamede yazanların çoktan modası geçti, yeni malzemeler çıktı. Yabancılarda böyle bir dayatma hakim. Yabancılarla 1.5 yıl görüştüm. Kendimi tanıttım, mobilyacıyım dedim ama bir çivinin yerini bile değiştirtmiyorlar. Olay tamamen gelire dönmüş, sizden alacakları paraya bakıyorlar. Biz de  otelimizde yeni bir dekorasyonla yeni bir bakış açısı oluşturduk.”

‘100 euro'yu aşmayız'

Kababulut, “İnsanların parasal olarak canını yakmadan farklı bir ev ortamı sunabilir miyiz diye burasını yaptık. Ulaşılabilir fiyatta olacağız. Ortalamada 100 euro'nun üstüne çıkmayacağız” dedi.

‘Online satışın Amazon'u olacağız'

Online satış için ciddi yatırım yaptıklarını kaydeden Kababulut, şunları söyledi:
“Türkiye'de Nuev, ABD'de NYFU markasıyla satış yapıyoruz. Hedefimiz bunu Amazon kadar büyütmek. Nuev'de satış fiyatlarımız Lazzoni'nin üçte biri. ABD'de 4 mağazamız var. ABD'de 50, Türkiye'de 25 mağaza olacağız. Konya, Gaziantep, Bursa, Diyarbakır'da franchise vereceğiz. AyrıcaAlmanya, Malezya ve Kıbrıs'ta mağazalarımız var. Londra'da da yakında açacağız.”

Ben ‘Laz'ım ama Lazzoni markasını İtalyan'dan aldık

Yaşar Kababulut, kamuoyunda merak edilen Lazzoni markasının hikâyesini şöyle anlattı:
“Bizim markamızda enterasan bir tesadüf var. Ben ‘Laz'ım. Artvin Arhavili'yim. Dedem ahşap ustasıydı. Babam da 1950'li yıllarda Bulut Mutfak olarak Ankara'nın en lüks mutfak üreticisiydi. Babam ilk modüler mutfağı yapan insandır. Eski Meclis'in doğramalarını yapmış. O dönemde bizim iyi bir markamız vardı. 2000'li yıllarda global marka arayışına girdik. Bu işin menşeği İtalya'dır. O dönemde bizim İtalyan tasarımcılarla kontağımız vardı. Bulut Mutfak'a global bir isim aradık. ABD'de mağaza açınca bir anlam ifade etsin diye düşündük. Bir tasarımcımız vardı, adı Marko Lazzoni'ydi. İtalya'da çok yaygın bir soyisim. Kendisiyle, ‘Sen Laz mısın' diye şakalaşırdık. Oradan bize bir esprili geldi. Lazzoni'yi marka olarak yapabilir miyiz diye düşündük. 

Tasarımcımıza, ‘İzin verirseniz ismi kullanmak istiyoruz' dedik. O da, ‘Ne sakıncası olacak' diyerek bize bir izin yazısı verdi. 2001 yılında Lazzoni markasını kurduk. Yoksa bu, İtalyan özentisi ya da yabancı marka hevesiyle oluşturulmuş bir marka değil. Daha global olan, yabancı dilde rahat söylenebilen, ilgi çekecek bir isim olduğu için seçtik.”

Haliç'te shuttle tekne ile müşteri taşıyacak

Yaşar Kababulut, Lazzoni Otel'de kalan müşterilerini trafiğe sokmadan tekneyle Haliç üzerinden merkezi yerlere transfer edeceklerini söyledi. Kababulut, “Ücretsiz tekne shuttle hizmetimizi turizm sezonunda başlatacağız. Otelden Boğaz'a doğru bir güzergah belirleyeceğiz. Boğazda bir ring yapacak. Böyle bir fark sunmak istiyoruz” diye konuştu.

Milliyet

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Haliç’ten New York’a otel zinciri kuracak!
  • 06.12.2014 10:34

Haliç’ten New York’a otel zinciri kuracak!

Lazzoni Mobilya’nın sahibi Yaşar Kababulut, Haliç’te Lazzoni markası ile otelcil ...

Lazzoni Mobilya, 5 yıldızlı oteli ile kapılarını açıyor
  • 29.09.2014 13:22

Lazzoni Mobilya, 5 yıldızlı oteli ile kapılarını açıyor

Lazzoni, gözalıcı mimarisiyle inşa edilen 5 yıldızlı oteliyle sektöre iddialı bi ...

Lazzoni internette en çok box yataklı puf satıyor!
  • 10.07.2013 08:19

Lazzoni internette en çok box yataklı puf satıyor!

Lazzoni'yi ABD'de marka yapmayı başaran firmanın 4. kuşak temsilcisi Efe Kababul ...

Lazzoni’nin sanal markası Nuev’den müşterilere özel hizmet!
  • 28.05.2013 10:47

Lazzoni’nin sanal markası Nuev’den müşterilere özel hizmet!

Lazzoni’nin online markası Nuev, ürünlerini sanal ortamda gerçeğe yakın renklerl ...

Lazzoni Mobilya'nın Sütlüce'deki otelini kim işletecek?
  • 04.01.2013 16:44

Lazzoni Mobilya'nın Sütlüce'deki otelini kim işletecek?

Lazzoni Mobilya'nın Sütlüce’de yapımı süren 140 odalı ve 360 yatak kapasiteli ot ...

Lazzoni’den özel tasarlanmış, şık çizgilere sahip temper camlı masalar!
  • 07.12.2012 13:54

Lazzoni’den özel tasarlanmış, şık çizgilere sahip temper camlı masalar!

Lazzoni, cam ve ahşap olmak üzere iki yeni masa tasarımıyla dikkat çekiyor. Kuva ...