maritbet girişmaritbet
Gündoğdu Mobilya, Marmara ve Ege Bölgesi'nde büyümeyi hedefliyor!

Gündoğdu Mobilya, Marmara ve Ege Bölgesi'nde büyümeyi hedefliyor!

Karadeniz ve Marmara bölgesi başta olmak üzere İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 40 ilde 100'e yakın şubesi bulunan Gündoğdu Mobilya, İstanbul'da mağaza sayısını katına çıkarmayı hedefliyor

 

Karadeniz ve Marmara bölgesi başta olmak üzere İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 40 ilde 100'e yakın şubesi bulunan Gündoğdu Mobilya, İstanbul'da mağaza sayısını katına çıkarmayı hedefliyor.
 
Bu yıl Marmara ve Ege Bölgesi'nde büyümeyi hedeflediklerini ifade eden Gündoğdu Şirketler Grubu Genel Müdürü Okan Gündoğdu, binin üzerinde kişinin istihdam edildiği firmanın kendi ürünlerini üreterek fabrika satış mağazaları aracılığıyla satışını gerçekleştirdiklerini kaydetti.
 
Trabzon ve Bursa'da yaklaşık 100 bin metrekareye ulaşan üretim tesislerinde koltuk-kanepeden, diğer mobilya ürünlerine, yaylı yataktan, ev tekstiline, bazadan büro mobilyasına kadar çok geniş bir segmentte üretim yapıldığını anlatan Gündoğdu, "Aylık ortalama 20 bin modül mobilya, 5 bin parça koltuk ve kanepe, 10 bin yatak ve baza üretim kapasitesine sahibi" dedi.
 
Geçen yıl özellikle Marmara Bölgesi'nde yatırımlarını artırarak İstanbul, Bursa, İzmit ve Sakarya'da yeni şubeler açtıklarını dile getiren Gündoğdu, Trabzon'da sanayi bölgesinde 20 bin metrekarelik yeni bir üretim alanını faaliyete geçirdiklerin, ayrıca Bursa ve İnegöl'de yaklaşık 50 metrekare alanda yeni bir üretim tesisi kurmak için çalıma başlattıklarını bildirdi. Gündoğdu, Marmara ve Ege Bölgesi'nde bu yıl büyümeyi planladıklarını belirterek, özellikle 5 şubelerinin olduğu İstanbul'un iki yakasında açacakları mağazalarla ildeki mağaza sayısını en az iki kat arttırma hedefinde olduklarının vurguladı. Bursa ve İnegöl'de hayata geçirmeyi planladıkları üretim tesisleriyle birlikte bölgede hızlı mağazalaşacaklarını, ayırca Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de mağaza sayısını artırmak istediklerini söyledi.
 
Yurtdışında Türk ürünlerine talep daha fazla
 
Gündoğdu, Türkiye'de mobilya sektörünün dünya ile entegre bir şekilde ilerlediğini, sektörün kendi içinde tıpkı tekstilde olduğu gibi bir moda kavramının oluştuğunu ve oldukça başarılı tasarımların ve fark yaratan ürünlerin sıklıkla görüldüğünü kaydetti. Gündoğdu, "Türkiye son yılarda mobilya sektöründe pek çok açıdan Avrupa'nın önüne geçti. Özellikle Ortadoğu ve Arap ülkelerinde Türk ürünleri Avrupa ürünlerinden çok daha fazla talep görüyor. Yurtiçi piyasada mobilya sektöründe çok yüksek bir potansiyel var" diye konuştu.
 
Sektörün, KDV oranının düşürülmesi yönünde beklentisinin olduğunu, yan sanayinin gelişmediği, kalifiye personele ulaşmanın zor olduğu bölgelerde üretim yapan firmalar için bölgesel teşvik programlarının önemli olduğunu dile getiren Gündoğdu, sektörde tasarım tescillerini korumaya yönelik daha önleyici yasal düzenlemelerin geliştirilmesi gerektiğini, bu sayede Ar-Ge çalışmalarının ziyan olmayacağını söyledi.
 
Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gündoğdu Mobilya, 2023 sonuna kadar 250 mağaza hedefliyor!
  • 17.09.2022 13:45

Gündoğdu Mobilya, 2023 sonuna kadar 250 mağaza hedefliyor!

Gündoğdu Mobilya, pandemi sürecinin neden olduğu sorunlara ve kur değişikli ...

Gündoğdu Mobilya, Marmara ve Ege Bölgesi'nde büyümeyi hedefliyor!
  • 25.03.2013 17:07

Gündoğdu Mobilya, Marmara ve Ege Bölgesi'nde büyümeyi hedefliyor!

Karadeniz ve Marmara bölgesi başta olmak üzere İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güney ...