maritbet girişmaritbet
Grohe 2012 yılını yüzde 18 büyüme ile kapattı!

Grohe 2012 yılını yüzde 18 büyüme ile kapattı!

Türkiye pazarındaki büyümelerini 2012 yılında da sürdürdüklerinin bilgisini veren Serhat Sabaz, anılan dönemde yüzde 18 oranında büyüme yakaladıklarını kaydetti

Türkiye pazarındaki büyümelerini 2012 yılında da sürdürdüklerinin bilgisini veren Serhat Sabaz, anılan dönemde yüzde 18 oranında büyüme yakaladıklarını kaydetti.

Grohe Türkiye Ülke Müdürü Serhat Sabaz, her yıl olduğu gibi 2012 yılında da markanın Türkiye'de sıhhi tesisat pazarındaki yerini geliştirmeyi ve dağıtım kanallarından elde edilen katma değeri ve satışları artırmayı hedeflediklerini söyledi. Bu alanda önemli bir yol kat ettiklerinin altını çizen Sabaz, “Bu hedefimize Türkiye genelinde yürüttüğümüz başarılı çalışmalar ve kazandığımız projeler sayesinde ulaştık” dedi. İnşaat sektöründe devam eden canlanmanın 2012 yılında, proje çalışmaları açısından sektör oyuncularına önemli fırsatlar sunduğuna dikkat çeken Sabaz, “Grohe Türkiye olarak son derece başarılı olduğumuz bu alanda da gerek konut gerekse ticari projelerde başarılı çalışmalara imza attık” diye konuştu.

Merkezi Almanya'da bulunan Grohe'nin geçtiğimiz yıl bütün dünyadaki faaliyetleri sonucunda  yüzde 21 büyüme kaydederek 1.4 milyar euro'luk ciroya ulaştığını kaydeden Serhat Sabaz “Grohe, Ortadoğu ve Afrika pazarında yüzde 8 büyüme kaydetti. Türkiye'de ise büyümemiz yüzde 18'i budu. 2013 yılının ilk dört ayına bakıldığında ise geçen yılın aynı dönemine göre yerel olarak yüzde 65 büyüdüğümüzü görüyoruz” değerlendirmesini yaptı. Büyümelerinde lokomotif görevini Ar-Ge faaliyetlerinin gördüğüne işaret eden Sabaz, aynı zamanda artan ürün gamı ve satış ekibinin yenilenmesinin de Pazar hakimiyeti açısından kendilerine destek olduğunu vurguladı. “Her yıl çift haneli rakamlarla büyümeye devam ediyoruz” diyen Sabaz, 2015 yılında, lüks ürün grubunda pazarın yüzde 30'unu elinde bulundurmak istediklerini söyledi. Sabaz, “Dünyada daralan pazar hacmine rağmen, lüks tüketim ürünlerinde herhangi bir talep daralma görülmemesi ve döviz kurlarının da stabil seyretmesi üst segment ithal markalara yurtiçinde avantaj sağlıyor” şeklinde görüş bildirdi.

143 ülkeye ihracat yapıyor

Serhat Sabaz, Avrupa'nın en büyük ve dünyanın önde gelen sıhhi tesisat donanımı üreticileri arasında gösterilen Grohe'nin küresel bir marka olarak ürün geliştirmeye ve büyük projelere imza atmaya devam ettiğini vurguladı. Sabaz, anavatanı Almanya olan Grohe AG'nin bugün itibarıyla 143 ülkeye ihracat yaptığını belirterek, firmanın Avrupa dışına yüzde 60 oranında ihracat yaptığını dile getirdi. Sabaz, tasarım, teknoloji ve kaliteyi dengeli bir şekilde birleştiren, yeni bir ürün oluştururken sadece estetik değil, ergonomi, fonksiyonellik, teknoloji ve uzun ömürlü kullanım gibi unsurları da dikkate alan Grohe'nin 7 bin parçayı aşan ürün yelpazesinin bulunduğunun da bilgisini verdi.  Mükemmel su çözümlerini pedefleyen Grohe'nin ürün gamını da sınıflandıran Sabaz, “Ürünlerimiz banyo, mutfak ve termostatik bataryalar, duş sistemleri, aksesuarlar, gömme rezervuarlar ve pisuar yıkama sistemlerinden oluşan teknik ürünler olarak gruplandırılabilir” aktarımını yaptı.

“Showroom ağımızı genişlettik”

Grohe'nin yeni dönem projeleri hakkında da bilgi veren Serhat Sabaz, önümüzdeki dönemde sadece GROHE ürünlerinin yer alacağı showroom ve Live Center açma planlarının bulunduğunu bildirdi. Live Center'da müşterilerin ürünleri test edebileceği ve seçimlerini yapabilecekleri bir merkez oluşturacaklarına dikkat çeken Sabaz, sektör profesyonellerinin de bu merkezde müşterilerle buluşacaklarını anlattı. 2012 yılında Grohe Türkiye olarak da  showroom ağlarını genişlettiklerini anlatan Sabaz, bu alanda önemli bir yatırım yaptıklarını ileri sürdü. Sabaz, 2012 yılı sonu itibarıyla 37 showrooma ulaştıklarını belirterek, şöyle devam etti: “2013 yılı sonunda da bu rakamın 50 showrooma ulaşmasını hedefliyoruz. Ayrıca geçtiğimiz yıl Grohe SPA konsepti ve bu konsepte yönelik ürünlerimizle önemli bir atılım gerçekleştirdik. Bu yıl da bu konseptteki yeni ürünlerimizi tüketicilerle buluşturmaya devam edeceğiz. Yine inşaat sektöründe proje çalışmalarımız 2013 yılında da artarak devam edecek. Bu arada  yapı marketler kanalında, Grohe'nin, küresel ağının verdiği güçle, Türkiye pazarında da büyük bir potansiyele sahip olduğuna inanıyoruz. Bu konudaki faaliyetlerimiz de 2013'ün çalışmaları arasında yer alacak.”

“Büyümeye odaklanacağız”

Bu yıl proje kanalında gerek bugün gerekse geleceğe yönelik planları doğrultusunda teknik özellikleri karşılamaya ve doğru ürünleri tedarik etmeye devam edeceklerinin altını çizen Sabaz, “Aynı zamanda iş ortaklarımıza katma değer sağlayarak ve bayi ağlarına değer katıp, satış ağlarına yatırım yaparak, büyümeye odaklanacağız” şeklinde konuştu. Artık yüksek teknoloji, tasarım, fonksiyonellik, estetik ve ergonomi gibi özelliklerin kullanıcılar için giderek daha fazla önem kazandığına atıfta bulunan Sabaz, “Ürün tarafında ise 2013 yılının Mart ayında, Frankfurt'ta düzenlenen ISH Fuarı'nda gerçekleştirdiğimiz tanıtımlarda yeni ürünlerimizi tüm sektörle buluşturduk. Ürünlerimizin hedef kitlelerle buluştuğu fuarlar, ürünlerimiz ile potansiyel müşterilerimizi bir araya getirmesi nedeniyle büyük önem taşıyor. Ürün ve yeniliklerimiz arasında, Grohe SPA F-digital Deluxe gibi dijital teknolojilerdeki birçok yeni trend de bulunuyor” ifadelerini kullandı.

“Kurşun içeriğini düşürdük”

Sektörün önemli konuların birisi armatürlerin üretimleri sırasında kullanılan kurşun miktarıyla ilgili önemli bir yeiliğe de imza attıklarını anlatan Serhat Sabaz, “Grohe Zero, firmamız tarafından armatür üretiminde yeni bir çığır açmak üzere geliştirilmiş, yenilikçi bir pirinç alaşımdır. Grohe SPA içinde yer alan yeni Grohe Grandera serisi de dahil olmak üzere tüm Grohe Zero ürünleri, geleneksel bataryalara kıyasla yüzde 90 daha az kurşun içerdiği gibi korozyona karşı da beş kat daha dayanıklı” aktarımını yaptı. Grohe'nin yeni ürünleri hakkında da bilgi veren Sabaz, “Grohe özel tasarımlı batarya koleksiyonlarına yepyeni bir seri ekledi. Batarya koleksiyonunun yeni yıldızı Grohe SPA koleksiyonundan GROHE Grandera, modern tasarımı zamanın ötesine geçen bir estetik ile bir araya getiriyor ve ihtişamlı bir nostalji hissi uyandırıyor. Grohe'nin 2013 yılının en önemli ürünlerinden biri olan GROHE Grandera, Mart 2013'de ilk kez Almanya'da düzenlenen ISH Fuarı'nda tüm sektör temsilcileri ve tüketicilerle buluştu. Grandera ne köşeli ne de yuvarlak olan akıcı feminen hatlarını keskin yüzeyler ile belirginleşen maskülen kenarlar ile birleştiriyor. Zarif hatları suyun akışını anımsatırken, yuvarlak yüzeyleri ise duygusal cazibesine vurgu yapıyor. Gövde, çıkış ucu ve kumanda kolundaki dekoratif detaylar bataryanın yüksek kalitesine vurgu yapıyor” şeklinde bilgi verdi.

“Mutfakta dokunmatik batarya devri başladı”

Mutfakta yepyeni bir dönem başlatan Grohe Minta Touch serisi ürünlerinin ise elektronik mutfak bataryası olduğunu vurgulayan Sabaz, ürünün dokunmatik özelliği ile sadece çıkış ucu veya gövdesine dokunularak çalıştırılabildiğini dile getirdi. Bu ürünle hem yüksek oranda su tasarrufu yaptıklarını hem de hijyeni artırdıklarını anlatan Sabaz,  “Minta Touch aynı zamanda kumanda kolu kullanılarak da çalıştırılabiliyor. Tüm bunların sonucunda günlük yaşantınızda yepyeni bir rahatlık sunan bir armatür ortaya çıkıyor. Yine ürün çocuklar için de güvenli. Easy Touch fonksiyonu sadece soğuk su akışı sağlaması sayesinde, yanma riskini ortadan kaldırıyor. Yanmaya karşı yüzde 100 koruma sağlarken, sıcak sudan da yararlanmak isteyen kullanıcılar, ürünü ayarlanabilir sıcaklık fonksiyonu da sunan Grohtherm Micro termostat ile birlikte kullanabiliyor” değerlendirmesini yaptı.

Grohe, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileriyle buluştu

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileriyle birlikte “Grohe Design Series- Tasarım Yarışması” düzenlediklerinin de bilgisini veren Grohe Türkiye Ülke Müdürü Serhat Sabaz, şunları kaydetti: “Yarışmaya Home SPA tasarımlarıyla katılacak olan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi endüstriyel tasarım, iç mimari ve grafik tasarım bölümlerinden toplam 15 öğrenci üçer kişilik, beş grup halinde yarışacak. Yarışmayı kazanan ekipteki üç öğrenciye yurtdışındaki Grohe tesislerinde staj yapma olanağı sunulacak. Öğrencilerin tasarım çalışmaları sırasında Grohe SPA ürün gamının yükselen yıldızı, yeni batarya koleksiyonu Grohe Grandera serisi kullanılacak.”

Kobiden 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yeni GROHE Eurosmart: Bir ikon yeniden şekilleniyor!
  • 26.08.2021 11:19

Yeni GROHE Eurosmart: Bir ikon yeniden şekilleniyor!

GROHE’nin ilk 2’si 1 arada hibrit bataryası, tek kumandalı bataryanın avantajlar ...

GROHE Baulines Kitchen ile mutfaklar artık daha sade!
  • 10.06.2021 11:46

GROHE Baulines Kitchen ile mutfaklar artık daha sade!

Kolay montaj ve akıllı özellikler ile fonksiyonel çok yönlü bir ürün olan GROHE ...

GROHE sektör profesyonelleri ve tüketicilerle buluşuyor
  • 15.04.2021 11:57

GROHE sektör profesyonelleri ve tüketicilerle buluşuyor

GROHE, pandemiye rağmen sektör profesyonelleri, son tüketiciler ve öğrencilerle ...

LIXIL, GROHE X dijital deneyim platformunu tanıttı
  • 20.03.2021 16:11

LIXIL, GROHE X dijital deneyim platformunu tanıttı

LIXIL, bünyesinde bulunan GROHE markasının “GROHE X” dijital deneyim merkezini t ...

Grohe Baulines akıllı bataryayı banyonuza getiriyor
  • 23.02.2021 07:30

Grohe Baulines akıllı bataryayı banyonuza getiriyor

GROHE Baulines batarya portföyü, yeni ve modern tasarımına ek olarak daha fazla ...

Grohe, dijital deneyim merkezi Grohe X'i hayata geçirdi
  • 07.02.2021 09:15

Grohe, dijital deneyim merkezi Grohe X'i hayata geçirdi

GROHE X, etkileşim kurmanın yeni yollarını sunuyor. Ziyaretçiler, özel destek al ...