maritbet girişmaritbet
Geleceğin tasarımında “Rönesans” etkisi…

Geleceğin tasarımında “Rönesans” etkisi…

Rönesans Holding tarafından düzenlenen “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” üniversiteler arası yarışmanın kazananları belli oldu.

Dünyanın en büyük uluslararası inşaat şirketleri arasında geçen yıl 53'üncü sıraya yükselen Rönesans Holding tarafından düzenlenen “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” üniversiteler arası yarışmanın kazananları belli oldu.


Türkiye'nin farklı bölgelerinden 78 üniversitesinin, 3'üncü ve 4'üncü sınıf mimarlık ve mühendislik fakültelerinden 437 proje grubu ile 1100'ü aşkın öğrencinin katıldığı yarışmanın kazananları, 9 Mart tarihinde düzenlenen törenle açıklandı. Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak ve Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp'in katılımıyla İstanbul Modern'de gerçekleşen törende ayrıca, yarışmanın gelenekselleştirileceğinin ve başarılı gençlere Rönesans Holding bünyesinde staj imkanları sunulacağının da müjdesi verildi.

İlk 3'e giren takımlara ödüllerini sunan Erman Ilıcak, “Bazen insanlar meslekleri değil, meslekler insanları seçer. Bu yarışma aslında bize bunu da gösterdi. Bu yıl ilkini yaptığımız yarışmanın kaybedeni olmadığını söylemek istiyorum; hepimiz bu yarışmadan birçok şey öğrendik ve kazandık. En başta da nasıl farklılık yaratabileceğimiz üzerine düşünme fırsatı bulduk. Gençlerimize bu yarışmaya katılımları ve ilgileri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“EN YENİLİKÇİ PROJELER” ÖDÜLLENDİRİLDİ

Çevre öneminin ve bu konuda artan kaygıların farkında olarak, yeşil projeler konusunda yoğun olarak çalışan Rönesans Holding'in yarışmasına başvuran projeler, İTÜ, Yıldız Teknik, Mimar Sinan ve ODTÜ gibi üniversitelerin saygın isimlerinin yer aldığı bir jüri tarafından değerlendirildi. Jüri üyeleri projeleri, sürdürülebilirlik, enerji verimliliği, atıkların azaltılması, geri dönüşümlü, yenilikçi malzeme kullanımı, suyun tasarruflu kullanımı gibi kriterler ışığında değerlendirerek kazananları belirledi.

Yarışmaya Kocaeli Üniversitesi'nden katılan, Yakup Kara, M. Fatih Pelit ve İsmail Kocataş'tan oluşan 90760 adlı takım birinciliği kazanırken, 20 bin TL tutarında ödülün de sahibi oldu. İkinciliği Yıldız Teknik Üniversitesi'nden İhsan Metin, Hazal Eraslan ve Rafet Sunaçoğlu tarafından oluşturulan Titreyen Çizgiler ekibi kazandı ve 16 bin TL ile ödüllendirildi. Yarışmanın üçüncüsü Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri Merve Merdan ve Nur Çil oldu. Sirkuladies ekibi 14 bin TL ödülün de sahibi oldu.

Yarışma kapsamında 5 proje de 10 biner lira mansiyon ödülü almaya hak kazandı. Yarışmaya katılan en başarılı ekiplere ayrıca, Rönesans Holding bünyesinde staj yapma imkanı da sağlanacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rönesans Holding ‘Sürdürülebilir Geleceği Tasarla’ yarışması başladı
  • 30.05.2022 16:33

Rönesans Holding ‘Sürdürülebilir Geleceği Tasarla’ yarışması başladı

Dünyanın farklı coğrafyalarında heyecan verici mühendislik projelerine imza atan ...

Park Avenue için yeni tasarım fikirleri
  • 28.02.2018 19:18

Park Avenue için yeni tasarım fikirleri

Park Avenue orta alan çalışması için açılan yarışmaya birçok yarışmacı katıldı. ...

Cosentino 14’üncü Tasarım Yarışması’nın kazananlarını açıkladı
  • 22.10.2020 12:07

Cosentino 14’üncü Tasarım Yarışması’nın kazananlarını açıkladı

Dünyanın dört bir yanındaki mimarlık ve tasarım öğrencileri için düzenlenen Cose ...

Rönesans Sürdürülebilir Geleceği Tasarla yarışması sonuçlandı!
  • 22.09.2020 16:26

Rönesans Sürdürülebilir Geleceği Tasarla yarışması sonuçlandı!

Rönesans Holding'in Sürdürülebilir Geleceği Tasarla yarışmasının sonuçları 24 Ey ...

Sürdürülebilir Geleceği Tasarla yarışmasına 3 bin kişi başvurdu
  • 02.05.2018 16:20

Sürdürülebilir Geleceği Tasarla yarışmasına 3 bin kişi başvurdu

Rönesans Holding tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Sürdürülebilir Geleceğ ...

Rönesans Holding, üniversite öğrencileriyle buluşuyor
  • 15.03.2018 11:14

Rönesans Holding, üniversite öğrencileriyle buluşuyor

Rönesans Holding, “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışmasını, 25.yılında, sek ...