maritbet girişmaritbet
Gamze Cizreli, memleketi Diyarbakır'a en büyük Big Chefs'i açtı

Gamze Cizreli, memleketi Diyarbakır'a en büyük Big Chefs'i açtı

Restoran zinciri Big Chefs, bu hafta hem Trump Towers’ta hem de Diyarbakır’da yeni şubelerini açıyor

En büyük Big Chefs'i yarın memleketi Diyarbakır'da açacak olan Gamze Cizreli, yıl sonunda ise Dubai ile yurtdışı macerasına başlayacak. Bugüne kadar 6 marka oluşturan ve 2007'den bu yana ise yalnızca Big Chefs ile yürüme kararı alan Gamze Cizreli, memleketi Diyarbakır'da 1.5 milyon dolar yatırım ile Big Chefs'in 23'üncü ve en büyük şubesini açıyor. Eylül itibari ile de Dubai'de ilk yurtdışı şubesini açacak olan marka, bu yılı 100 milyon TL ciro ile kapatmayı, 2015'te ise 3 yeni ülkeye daha girmeyi planlıyor.

Gamze Cizreli, Big Chefs'i tamamen banka finansmanı ile kurmuş. Sıfırdan başlayarak oluşturduğu bu markada daha sonra Saruhan Tan ile yarı yarıya ortaklık ile yürüme kararı alan Cizreli, şu aralar yurtdışı odaklı bir strateji izliyor. Yıl sonunda açacağı ilk yurtdışı şube sonrası önümüzdeki dönem 3 yeni ülkeye daha girme planları olduğunu anlatan Cizreli, yurtiçinde ise şu aralar en fazla Diyarbakır şubesi nedeni ile heyecanlı. Anne ve babası Diyarbakırlı olan Cizreli, gönülden bağlı olduğunu söylediği Diyarbakır'da 1980'li yıllardan bu yana yatırım yapmanın güvenlik nedeni ile zor olduğunu ancak barış süreci ile birlikte susan silahların bölgeye yatırımı yeniden artırdığını söyledi.

Cizreli, “Memleketim dediğim Diyarbakır'da Big Chefs'i açıyoruz. Fiskaya Şelalesi manzaralı olan, 7-8 dönümlük arazi içerisinde en büyük Big Chefs'i açıyoruz. Elemanlarımız İstanbul'da eğitim aldı. Menüde ise hem klasik Big Chefs yemekleri hem de ciğer, ekşili kuru patlıcan dolması gibi yerel tatlar olacak. Diyarbakır'ın bizim gibi markalara ihtiyacı var” diye konuştu.

3 yurtdışı şube daha planlıyor

Yurt dışı büyüme Gamze Cizreli için bundan sonraki dönemde öncelikli alan. Bunun için görüşmelerin sürdüğü bilgisini paylaşan Gamze Cizreli, eylül ayında Dubai'de ilk şubelerini açacaklarını söyledi. Sonra ise Katar, Rusya, Azerbaycan gibi ülkelerde yer almak istediklerini söyleyen Cizreli, Hindistan'a da çok fazla inandığını belirtti. Cizreli, “Dubai şubesi ile ilk yurt dışı şubemiz açılmış olacak. Geçen yıl ekimden bu yana üzerinde çalıştığımız şube için markayı adeta baştan konumlandırdık. Bu projede Dubai Emiri El Maktum'un şirketi Meraas Holding ile ortaklık yapacağız. 2015'te ise yine biri Dubai'de olmak üzere, Katar ve Azerbaycan'da şube açmak istiyoruz” diye konuştu.
Gamze Cizreli, geçtiğimiz yıl Ferit Şahenk ile de görüşmüş, ortaklık için ancak anlaşamamışlar. Ortaklık için hala çok fazla teklif aldıklarını dile getiren Gamze Cizreli, yan yana yürümekten hoşnut kalacakları bir ortak gelmesi halinde kabul edeceklerini söyledi. Cizreli, Obika ile yollarını ayırdıktan sonra yeni bir marka getirmeyi düşünmediğini de söyledi. Big Chefs'te satışların da oldukça iyi gittiğini belirten Cizreli, bu yıl 100 milyon TL ile kapatmayı planladıklarını anlattı.

Yılda 4 milyon kişi ziyaret ediyor

Big Chefs'i yılda 4 milyon kişi ziyaret ediyor ve kişi başı harcama ortalaması ise 40 TL civarında. Cizreli, ev dışı tüketimin arttığını anlatı: “Türkiye'de 7 milyar dolar olan ev dışı tüketim, sadece New York'ta 20 milyar dolar seviyesinde. Sektör çok hızlı büyüyecek.”

Havva ananın tarifini menüye koyacak

Gamze Cizreli, menülerin oluşmasında çok büyük emek harcıyor. Gittiği her yerden tarif getiren ve bu amaçla sık sık gastronomi turlarına katılan Cizreli, son olarak Kapadokya'da kaldığı bir evden öğrendiği bir yemeği Big Chefs menülerine koyacak.

Cizreli, bu yemek ile ilgili anısını şöyle anlattı: “Mayıs ayında Kapadokya'ya gittiğimde bir köy evinde turistlere yemek kursu veren Havva Hanımın evinde kaldım. 3 gün oğlum ile kaldığım evde sabahları ekmekler yaptık tandır fırınında. Tavukların altından yumurtaları alıp değişik menemenler yaptık. Mantılar dolmalar yaptık. Orada oldukça ünlü olan bir yemek olan köftür yaptık. Onu da menüye koyacağım.”

Dünya

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Big Chefs’in yüzde 40’ı Taxim Capital’e geçti
  • 16.09.2016 10:03

Big Chefs’in yüzde 40’ı Taxim Capital’e geçti

2007 yılında Gamze Cizreli tarafından kurulan ve 200 milyon liraya yaklaşan ciro ...

Diyarbakır'daki en büyük Big Chefs kapanıyor!
  • 10.07.2015 09:37

Diyarbakır'daki en büyük Big Chefs kapanıyor!

Geçtiğimiz yıl 1.5 milyon dolar yatırımla Diyarbakır Fıskaya’da 4 bin metrekarel ...

“Yeni hükümet, girişimciliği desteklemeli”
  • 09.06.2015 11:54

“Yeni hükümet, girişimciliği desteklemeli”

Big Chefs’in mucidi olarak ismini duyuran EO Türkiye Başkanı Gamze Cizreli, yeni ...

Gamze Cizreli, memleketi Diyarbakır'a en büyük Big Chefs'i açtı
  • 19.06.2014 09:34

Gamze Cizreli, memleketi Diyarbakır'a en büyük Big Chefs'i açtı

Restoran zinciri Big Chefs, bu hafta hem Trump Towers’ta hem de Diyarbakır’da ye ...

Big Chefs, 14’üncü şubesini Tarabya sahilinde açtı!
  • 06.02.2013 10:29

Big Chefs, 14’üncü şubesini Tarabya sahilinde açtı!

Tarabya sahilinde 14’üncü şubesini açan Big Chefs, zengin mönüsüne bir de eşsiz ...