maritbet girişmaritbet
Ferko yeni yatırımlar için düğmeye bastı!

Ferko yeni yatırımlar için düğmeye bastı!

Signature'da sona gelen Ferko yeni projelerine 1,5 milyar dolar ayırdı.

Ferko İnşat 2016'de Kağıthane, Büyükdere Caddesi ve Göktürk'te satış değeri 1.5 milyar dolar olan gayrimenkul yatırımı yapacak. Kağıthane'ye ofis ve otel, Büyükdere Caddesi'ne rezidans inşa edecek şirket güçlü arsa stoku olan Göktürk'te konut, alışveriş merkezi ve ticari birimler olan 2 proje hayata geçirecek.

Ferko İnşaat'ın Levent'te hayata geçirdiği ve imza anlamına gelen ‘Ferko Signature' projesinde sona yaklaştı. 2016 sonunda teslim edilecek ofislerin satışında yüzde 70 seviyesine geldiklerini söyleyen Ferko İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcı Gökçe Meriçten 2016'da satış değeri 1.5 milyar dolar olan 4 proje planladıklarını açıkladı. Kağıthane'de otel ve ofislerin yer alacağı Ferko Line adında yeni bir projeye başladıklarını belirten Meriçten, 22 dönüm net arsa alanında 3 blok hayata geçireceklerini söyledi. Kağıthane merkezde yer alan projenin konumu ile öne çıkacağını belirten Meriçten, “Arsada zemin iyileştirme çalışmaları başladı. Satışlar ise şubat ayında başlar. Otel bölümünü Er Yatırıma sattık ve Four Points by Sheraton ile anlaşıldı” dedi. 

BÜYÜKDERE'YE REZİDANS

Ağırlıklı olarak ofis ve otel yapan şirket 2016'de rezidans da planlıyor. Kentsel dönüşüm kapsamında Büyükdere Caddesi üzerinde hayata geçecek projede 4 blok bulunacağını dile getiren Meriçten, ilk etap için şubat ayında yıkımlara başlayacaklarını dile getirdi. Yatırımcılara ve genç profesyonellere dönük bir proje planladıklarını söyleyen Meriçten, ağırlıklı olarak 1+1 ve 2+1 daireler inşa edeceklerini kaydetti. Meriçten 35 bin metrekare alanda yer alacak projede arsanın bir kısmını satın aldıklarını, bir kısmı için de kat karşılığı anlaşma yaptıklarını ifade etti. Ferko İnşaat Göktürk'te konut, alışveriş merkezi ve ticari birimleri olan 2 proje planlıyor. Göktürk projelerine yılın ikinci yarısı başlayacaklarını dile getiren Meriçten, “Bölgede ciddi arsa stokumuz var. Bugün başlasak 7-8 yıllık iş yapacak yerimiz mevcut” dedi. 

PORTFÖYÜ BÜYÜTÜYOR

Ferko olarak hayata geçirdikleri ofis projelerinin tamamını satmadıklarını belirten Gökçe Meriçten, ofislerin bir kısmını portföylerinde tutmaya özen gösterdiklerini söyledi. İnşası süren Ferko Signature projesinde ofislerin yarısını kiralamak üzere ellerinde tuttuklarını belirten Meriçten, “ Kağıthane'deki Papirüs Plaza projemizin yüzde 30'u hala bizde. Yeni projemiz Ferko Line'de ise ticari alanların yüzde 25'ini elimizde tutacağız. Yine İmes Sanayi Sitesi içindeki İmes Park Projesi kedimiz için geliştirdiğimiz bir yatırım. İmes 650 dönüm bir alan ve 24 dönümde proje yaptık. Ticari birimleri ofis ve otel inşa ettik. Bölgede 3 yılda bire 5 değer artışı oldu. Ilgaz'da devam eden bir otel yatırımız var. 560 yatak kapasiteli oteli biz işleteceğiz” dedi. Gayrimenkul yatırım ortaklığı olmaya sıcak baktıklarını belirten Meriç'ten, alternatif yatırım enstrümanlarını incelediklerini kaydetti.

REKABET  İŞİMİZE YARAR

Kağıthane son aylarda gayrimenkul şirketlerinin en çok tercih ettiği bölgelerin başında geliyor. Geniş sanayi alanları olan yer, arsa arzının sınırlı olduğu İstanbul'da önemli bir pazar. Bölgede çok sayıda ofis ve konut projesi yapılıyor. Gökçen Meriçten'e göre ise bu rekabet şirketlerine olumlu yansıyor. Doğru alanda doğru proje geliştiren şirketlerin bir adım öne çıktığını söyleyen Gökçe Meriçten, “Aslında rekabet güçlü firmaların işine geliyor. Müşteri kötü örnekleri görüyor ve önceliğin fiyat olmadığını görüp daha güvenilir şirketlere yöneliyor. Bu anlamda rekabet bizim de işimize yarar. Biz her projede kiralamak üzere mülk bırakıyoruz. Sattım gerisi beni ilgilendirmez deme şansımız var” dedi.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ferko imzasıyla Ferko Art!
  • 01.01.2018 16:53

Ferko imzasıyla Ferko Art!

Ferko, gayrimenkul ve turizm sektörlerinde “Yapı Sanatı” mottosuna bağlı olarak ...

Ferko Signature basın lansmanı yayında
  • 23.05.2014 16:17

Ferko Signature basın lansmanı yayında

Levent'teki Ferko Signature projesinin lansmanı yoğun ilgi gördü. Toplantının di ...

Ferko Signature projesinin tanıtım filmi yayında
  • 21.05.2014 12:04

Ferko Signature projesinin tanıtım filmi yayında

Signature projesinin tanıtım videosu emlaktasondakika.com'da yayında ...

Tony Cragg, Ferko Signature projesini ziyaret etti!
  • 15.06.2018 03:31

Tony Cragg, Ferko Signature projesini ziyaret etti!

Dünyanın en ünlü sanatçıları arasında yer alan Tony Cragg, Ferko Signature binas ...

Ferko, 2017’de yüzde 30 büyüdü
  • 09.01.2018 12:38

Ferko, 2017’de yüzde 30 büyüdü

Gayrimenkul sektörüne kazandırdığı nitelikli projeler ile öne çıkan Ferko, 2017’ ...

Er Yatırım’dan, 20 milyon dolar yatırımlık otel projesi!
  • 28.10.2017 12:54

Er Yatırım’dan, 20 milyon dolar yatırımlık otel projesi!

Four Points by Sheraton markasının Türkiye’deki stratejik partner yatırımcısı ol ...